Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!








Η οργή των Ελλήνων εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας.....




Στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Ελληνικός λαός δεν υπέκυψε στις επιταγές και στα εκβιαστικά διλήμματα της Τρόικας και δεν την εξουσιοδότησε να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική της λιτότητας που είχε χαράξει, τιμωρώντας ταυτό­χρονα τα Ελληνικά κόμματα που την εφάρμοσαν και συμπληρώνοντας μία, ακόμη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας.

Ο Ελληνικός λαός ύψωσε το ανάστη­μα του και με τη ψήφο του καταδίκασε, την πολιτική των κυβερνήσεων των κ. κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου γιατί αυτές δεν εξάντλησαν όλα τα περι­θώρια των εναλλακτικών λύσεων πριν προσφύγουν στο Διεθνές Νομισμα­τικό Ταμείο, δεν διαπραγματεύτηκαν σθεναρά τα όποια μνημόνια και δεν εκμεταλλεύτηκαν, προς όφελος της Ελλάδος, το άγχος των Ευρωπαίων, για την κρίση στην Ευρωζώνη.

Η οργή των Ελλήνων εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας καταγράφηκε στις βουλευτικές εκλογές, με ισχυρή μείωση του ποσοστού των δύο πρώην ισχυρών κομμάτων και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμμα­τα, έγραψε το Reuters, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης. Πράγμα­τι, οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν σε ποσοστό 81,15% σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και σε ποσοστό 86,42% σε βάρος του ΠΑΣΟΚ για τους λανθα­σμένους ή βεβιασμένους χειρισμούς τους που είχαν σαν συνέπεια τη ση­μερινή δεινή οικονομική κατάσταση της Χώρας μας.

"Οι Γάλλοι εξεγείρονται και οι Έλλη­νες επίσης. Και ήταν επιτέλους καιρός" σχολίασε ανήμερα των εθνικών μας εκλογών, σε άρθρο του στην εφημε­ρίδα " New york times", ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Και συνέχισε: "Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο σύντομα αυτές οι ψήφοι θα οδηγήσουν σε αλλαγές στην πραγ­ματική πολιτική, αλλά ξεκάθαρα ο χρόνος τελειώνει για τη στρατηγική της ανάκαμψης μέσω της λιτότητας

και αυτό είναι ένα καλό πράγμα". Το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών ήταν πολύ σημαντικό για τους συσχε­τισμούς δυνάμεων μέσα στην ΕΕ, αλλά και τα αποτελέσματα των Ελληνικών εκλογών, όσο και αν φαίνεται παρά­ξενο, αυτή τη φορά αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα εξέλιξης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συ­στήματος. Οι Έλληνες έστειλαν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Η γαλλική εφημερίδα Liberation" έγρα­ψε: «Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο Ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων»!

Γι' αυτό και εκτιμώ ότι η Γερμανία, που δέχτηκε αρχικά με παγωμάρα και αμηχανία την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, θα σκεφτεί πολύ να τολμήσει να πάρει παρόμοια μέτρα σε βάρος και άλλων ευρωπαϊκών λαών. Είναι πλέον καιρός η οικονομική πολιτική ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αλλάξει συνολικά, προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, της έκδοσης χρήματος από την Ευρωπα­ϊκή Κεντρική Τράπεζα, της έκδοσης ευρωομολόγων και του δανεισμού των κρατών απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όσα κράτη χρεοκόπησαν στο πα­ρελθόν άλλαξαν ολόκληρο το πο­λιτικό τους σύστημα. Στην δική μας περίπτωση έχουμε ένα κράτος-μέλος μιας ένωσης κρατών, με κοινό νόμι­σμα, που χρεοκόπησε και κατάντησε "πειραματόζωο". Όπως και ο πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέ­ου παραδέχτηκε πρόσφατα σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΤIME, λέγο­ντας ότι "ήμα­σταν το πει­ραματόζωο". Και δεν είναι    μόνο   αυτό  Είναι κυρίως το γεγονός

ότι αυτή η Ένωση προσπάθησε με διάφορα γιατροσόφια να διασώσει το κοινό νόμισμα και τα συμφέροντα της, όχι προσφέροντας αλληλεγγύη, αλλά εξαθλιώνοντας το μέλος της, τιμωρώντας το και κερδοσκοπώντας και από πάνω σε βάρος του.

Η πολιτική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάστηκε από τον ελλη­νικό λαό και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου εναντίον ολόκληρης της Ένωσης. Οι ίδιοι οι λαοί της ΕΕ και όχι μόνο, παρα­κολουθούν με αγωνία το πείραμα που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς και τις αντιδράσεις των Ελλήνων και αναμένε­ται να δράσουν και αυτοί στο μέλλον.

Μέχρι τώρα το πειραματόζωο «Έλ­ληνας», δεχόταν με ανεξήγητη υπο­μονή και καρτερία, όλα όσα εφαρμο­ζόντουσαν σε βάρος του. Πριν λίγες ημέρες οι Έλληνες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Βροντοφώναξαν ότι δεν πάει άλλο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε το μήνυμα αυτό να είναι αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας προς όφελος της Ελλά­δος αλλά και των λοιπών Ευρωπαϊκών λαών που υποφέρουν από την αυθε­ντία της οικονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης. Ήδη οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις μιλούν για ανάγκη χαλά­ρωσης της αυστηρής πολιτικής λιτό­τητας, σε συνδυασμό με την ανάγκη λήψης μέτρων που θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη.

Γιάννης  Β.Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: