Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Καθαρή» νίκη ΝΔ – Ζητούμενο μία ισχυρή κυβέρνηση








Με ποσοστό 29,66% η ΝΔ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου  ενώ η αποχή ανήλθε στο 37,53%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 26,89%, ΠΑΣΟΚ με 12,28%, «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 7,51%, Χρυσή Αυγή με 6,92%, Δημοκρατική Αριστερά με 6,25% και ΚΚΕ με 4,50%.

Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ κερδίζει 129 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 33, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 20, η Χρυσή Αυγή 18, η ΔΗΜΑΡ 17 και το ΚΚΕ 12 έδρες. Σε σύγκριση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου η ΝΔ βγαίνει ενισχυμένη με 21 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ χάνει 8 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 13, η Χρυσή Αυγή 3 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 2 έδρες, ενώ το ΚΚΕ έχει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.

Αναλυτικά οι έδρες και οι βουλευτές ανά κόμμα και περιφέρεια
 ΕΔΩ

Τέσσερις βουλευτές εκλέγονται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, τρεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ένας στο ΠΑΣΟΚ και από ένας στων Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ .

• Από την ΝΔ εκλέγονται οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης
• Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
• Από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας.
• Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Τέρενς Κουϊκ, ενώ από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Χρήστος Παππάς.
• Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ τέλος 
• Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Τη Δευτέρα η διερευνητική


Το πρωί της Δευτέρας (10:00) ο πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας θα δεχθεί τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη για να του ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει επισήμως για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου και να ξεκινήσει η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: