Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η μάχη της Κρήτης που έγινε στην Περαχώρα



 
Μετά λοιπόν την ταινία του (Τεν Τεν), την ταινία ( Οι 300 του Λεωνίδα) και τα (40 καράτια)
άλλη μια ταινία έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο   των ταινιών που έχουν γυριστεί στην
Περαχώρα .
Η Μάχη της Κρήτης  λοιπόν που το μεγαλύτερο μέρος γυρίστηκε στην Περαχώρα.  Με κοντινά πλάνα ο σκηνοθέτης ( και χωρίς αναφορές για το που γυρίστηκεγι ευνόητους λόγους η ταινία) καταγράφει πάρα πολλές εικόνες από την Περαχώρα, από την λίμνη Βουλιαγμένη και το Ηραίο . Τώρα δεν απομένει πια να "βρούμε" και την Μάχη της Περαχώρας  και να σας την παρουσιάσουμε. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό...  Δείτε το βίντεο για την ώρα και βλέπουμε.

 Ένα όμως είναι σίγουρο . Αν  βοηθήσει ο Δήμος,  ο Πολιτιστικός  σύλλογος  της Περαχώρας και ενδιαφερθούν  κάποιοι χορηγοί  αυτό μπορεί να επιτευχτεί   χωρίς μεγάλο κόστος. Φτάνει να το θέλουμε και όλα γίνονται!..... Γιάννης Αικατερίνης


(Πριν λίγο καιρό διαπιστώσαμε ότι ολόκληρη η ταινία είχε καταργηθεί από το YOU TUBE και έτσι αναγκαστήκαμε να βρούμε αποσπάσματα από την ταινία τα οποία και σας τα παρουσιάζουμε) 
 





Η μάχη της Κρήτης (ή στη μάχη της Κρήτης, 1970)
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης, Σενάριο: Σταμάτης Φιλιππούλης,  Παραγωγός: Τζέημς Πάρις, Αρτ φιλμς
Πρωταγωνιστούν: Fernando Sancho, Γιώργος Τζώρτζης, Στέφανος Στρατηγός, Γιώτα Σοϊμοίρη, Χρήστος Πολίτης, Γιώργος Σίσκος, Γιώργος Μοσχίδης, Γιάννης Κατράνης, Άννα Μαντζουράνη, Γιάννης Κανδήλας κ.α.

Δυο λόγια για την υπόθεση: 435.165 εισιτήρια και 6η στις 76 ταινίες της χρονιάς (εγγυημένη εισπρακτική επιτυχία η ενασχόληση με τον πόλεμο του 40′), ταινία διαπραγματεύεται την προσπάθεια ενός εύελπι να οδηγήσει το απόθεμα χρυσού των Ελλήνων στην Κρήτη. Με τη βοήθεια του πατέρα του (συγκλονιστική μορφή αυτός ο Φερνάντο Σάντσο), της αδελφής του και μιας νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού παραδίδουν το χρυσάφι σε ένα πλοίο.
Το Μάιο του 1941, μετά την πτώση της ηπειρωτικής Ελλάδας και λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, ένας τολμηρός πρωτοετής εύελπις, ο Νικηφόρος Καλλέργης, αναλαμβάνει την μεταφορά του χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή με πρώτο σταθμό την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Παρά τα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο του, θα καταφέρει να φτάσει στο νησί, όπου οι Γερμανοί ήδη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις. Με οποιοδήποτε τρόπο και κάθε μυστικότητα, Έλληνες και Βρετανοί στρατιώτες θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον χρυσό σε ελληνικό αντιτορπιλικό νότια της Κρήτης. Η ύπαρξη μιας μυστικής πράκτορος δεν θα γίνει αντιληπτή και πληροφορίες για την επιχείρηση θα φτάσουν στον εχθρό με αποτέλεσμα η επιχείρηση και οι ζωές των Ελλήνων αγωνιστών να τεθούν σε κίνδυνο.




Συντελεστές :

Ηθοποιός
....Νικηφόρος Καλλέργης




Ηθοποιός
....Άντονι Φλέτσερ




Ηθοποιός
....πλωτάρχης Ανδρεάδης




Ηθοποιός
....Μαρία Καλλέργη




Ηθοποιός
....Άννα Γκόρντον




Ηθοποιός





Ηθοποιός
....Μανούσος Καλλέργης




Ηθοποιός
....Γερμανός αξιωματικός




Ηθοποιός





Ηθοποιός
....Γερμανός λοχαγός




Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός





Ηθοποιός
....υπολοχαγός Bob Tucker




Ηθοποιός
....Freiber




Κινηματογραφιστής





Συνθέτης





Κοστούμια





Μοντάζ





Παραγωγός





Καλλιτεχνικός Διευθυντής
....ντεκορ




Καλλιτεχνικός Διευθυντής





Καλλιτεχνικός Διευθυντής
....ντεκορ




Βοηθός Σκηνοθέτη





Μακιγιάζ





Διευθυντής Παραγωγής





Σκηνοθετης





Σεναριογράφος










Δεν υπάρχουν σχόλια: