Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ 3-4 ( ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ )



Λαχτάρησε αλλά ο Τσουμάνης τον λύτρωσε.

Ο φερόμενος και ως «Πατριάρχης» της Ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας Γιάννης Διακογιάννης είχε πει κάποτε: «Υπάρχει το ποδόσφαιρο. Και όλα τα άλλα είναι σπορ».











Οποιοσδήποτε είχε την τύχη να παρακολουθήσει τον σημερινό αγώνα Πανσολυγειακού – Π.Α.Ο Λουτράκι θα συμφωνούσε απολύτως μαζί του.
Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: μια σειρά από μικρά ποδοσφαιρικά δράματα και συγκινήσεις.
Τους γηπεδούχους να προηγούνται τρεις φορές, τους φιλοξενούμενους να απαντούν άλλες τρεις. Δύο λάθη των τερματοφυλάκων. Τον αρχηγό των γηπεδούχων να χρίζεται δύο φορές σκόρερ, αλλά και να σημειώνει ένα μοιραίο αυτογκόλ για την ομάδα του. Τον Χρυσαφίδη να μην μπορεί να ανεχτεί πιθανή ήττα της ομάδας του, να σημειώνει δύο γκολ και να χάνει άλλα δύο που δύσκολα χάνονται και να κινδυνεύει να γίνει ο μοιραίος. Τους μικρούς Καλλά και Μπάρμπα να έρχονται από τον πάγκο και σε συνδυασμό με την αλλαγή τακτικής  από τον προπονητή, να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση όλης της ομάδας.
Οι οκτώ κίτρινες κάρτες που έδειξε ο κ. Κακριδής δεν είναι ένδειξη σκληρού ή αντιαθλητικού παιχνιδιού, αλλά του πάθους με το οποίο οι 26 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν επεδίωξαν τη νίκη της ομάδας τους.
Και στο τέλος, ο … από μηχανής Θεός. Ο 34χρονος  Γιώργος Τσουμάνης, που στην προπόνηση της Πέμπτης σκεφτόταν να ζητήσει από τους προπονητές του να τον αφήσουν εκτός αποστολής, διότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είχε χάσει κάποια προπόνηση. Για να «παίξει κάποιος μικρός», όπως έλεγε. Ευτυχώς όμως, μετά από παραίνεση συμπαίκτη του, δεν το έκανε.  
Συγκριτικά με τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής, οι οράνιε παρατάχθηκαν με πλήρες επιθετικό σχήμα. Ο Αντωνίου από στόπερ πήγε στη φυσική του θέση και αποτέλεσε την επιθετική τριάδα με Αποστολάκη και Χρυσαφίδη. Ο Τσώκος πήρε τη θέση του Μπάρμπα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ οι Κρίκας και Ανδρεατίδης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Εύλογη λοιπόν η πίεση από το πρώτο λεπτό στα καρέ του Μπάνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 7ο μόλις λεπτό οι οράνιε εκτελούσαν το πέμπτο τους κόρνερ και στο 12ο το έβδομο. Ενδιάμεσα είχαν δημιουργήσει δύο επικίνδυνες στιγμές με την εκτέλεση φάουλ του Γκαρμίρη και την κραυγαλέα εξεπαφής ευκαιρία του Αντωνίου πάνω στη γραμμή του τέρματος.
Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά στο σκορ στο 14ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή τους στα καρέ του Κορδώση. Η άτσαλη απόκρουση του Μαυρέλη θα φέρει το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους.
Στο 21ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν με τα λάθος του Μπάνου και την εκτέλεση του Χρυσαφίδη.
Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά, η πίεση των οράνιε ατόνησε. Οι γηπεδούχοι με περισσότερο αγωνιστικό πάθος κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε σωρεία επιπόλαιων και λανθασμένων μεταβιβάσεων και επιλογών.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν άλλο ένα λάθος και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ υπέρ τους.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 65ο περίπου λεπτό όταν και οι οράνιε ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα με το τελευταίο 25λεπτο να ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτούς. Η είσοδος στον αγώνα των Μπάρμπα – Καλλά άλλαξε το αγωνιστικό σχήμα της ομάδας και βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν εντελώς τους αγωνιστικούς τους προσανατολισμούς.
Οι οράνιε άρχισαν να πλαγιοκοπούν την αντίπαλη άμυνα και κυρίως από την αριστερή πλευρά, από την οποία ξεκίνησαν σχεδόν τα πάντα το τελευταίο 25λεπτο.
Πέρα από τον ενθουσιασμό για τη σημερινή επικράτηση, τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε, το δύο στα δύο και η κορυφή της βαθμολογίας, η  αμυντική λειτουργία πρέπει να προβληματίσει. Είναι λογικό στην αρχή του πρωταθλήματος να υπάρχει μία νευρικότητα και ένα άγχος, αλλά και για το καλό… της υγείας των φιλάθλων της ομάδας, θα πρέπει σύντομα να εξαλειφθεί. Στο περσινό πρωτάθλημα, οι οράνιε μόνο σε ένα παιχνίδι δέχτηκαν 3 τέρματα, και φυσικά το έχασαν.

To φιλμ του αγώνα:
6o λεπτό. Εκτέλεση φάουλ με πάσα του Αποστολάκη για τον Γκαρμίρη, αλλά το δυνατό συρτό σουτ θα εξουδετερώσει ο Μπάνος,  που θα πέσει στην αριστερή του γωνία και με διπλή προσπάθεια θα διώξει σε κόρνερ.
12ο λεπτό. Η μπαλιά του Ζερβού στο δεξί άκρο της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Αποστολάκης θα βρεθεί απέναντι στον Μπάνο, αλλά ο Καρβούνης την τελευταία στιγμή θα κάνει την προβολή. Ο Αποστολάκης θα επωφεληθεί της κόντρας και θα κάνει το γύρισμα στη γραμμή του τέρματος, εκεί όπου ο Αντωνίου με προβολή δεν θα προλάβει τη μπάλα.
Γκολ!! 14ο λεπτό. Από την ασυννενοησία Ζερβού και Γκαρμίρη οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν κόρνερ. Ο Σταθογιαννόπουλος θα σεντράρει στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Μαυρέλης δεν θα διώξει σωστά τη μπάλα, η οποία θα καταλήξει στο ύψος του πέναλτι, με τον Μουρατίδη ξεμαρκάριστο να κοντρολάρει και να εκτελεί τον Κορδώση για το 1-0.
Γκολ!! 21ο λεπτό. Σέντρα του Αποστολάκη στο δεύτερο δοκάρι του Μπάνου με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να χάνει τη μπάλα και ο Χρυσαφίδης με πλάτη γυρισμένη στο τέρμα και από πολύ δύσκολη γωνία  με γυριστό σουτ θα κρεμάσει τον Μπάνο για το 1-1.
Γκολ!! 41ο λεπτό. Σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Μπάρτζης θα επιχειρήσει ένα συρτό διαγώνιο σουτ. Η μπάλα θα περάσει από τα πόδια του Μουρατίδη, θα αιφνιδιάσει τον Κορδώση που θα αποκρούσει ασθενώς, με τον προωθημένο Γκεζερλή χωρίς πρόβλημα να πλασάρει από κοντά για το 2-1.
49ο λεπτό. Ο Μάρκελλος θα μπει από πλάγια και από δύσκολη γωνία θα προσπαθήσει να νικήσει τον Κορδώση , ο οποίος θα αποκρούσει αρχικά με τον Ανδρεατίδη να απομακρύνει στη συνέχεια.
Γκολ!! 51ο λεπτό. Μετά από ωραία ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, ο Γκαρμίρης θα κάνει το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Χρυσαφίδης, αφού ντριμπλάρει τον Γκεζερλή, με δυνατό σουτ, δεν θα αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Μπάνο.
Γκολ!! 56ο λεπτό. Ο Μπάρτζης θα εκτελέσει ένα φάουλ από το χώρο μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής των οράνιε. Ο Γκεζερλής θα βγει από τα μαρκαρίσματα και με πλασέ στην κίνηση,  στην αντίθετη γωνία, θα νικήσει τον Κορδώση.
63ο λεπτό. Ο Σταθογιαννόπουλος θα κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Τσώκος με το κεφάλι θα διώξει σε κόρνερ μπροστά από τον Ρωτίδη.
67ο λεπτό. Ατομική ενέργεια του Αποστολάκη από αριστερά, το γύρισμα στον επερχόμενο Χρυσαφίδη που απέναντι στον Μπάνο θα πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.
69ο λεπτό. Εκτέλεση φάουλ του Μαυρέλη εκτός περιοχής, η μπάλα θα καταλήξει άουτ,εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκών του Μπάνου.
Γκολ!! 74ο λεπτό. Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γκαρμίρη από αριστερά, η σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Γκεζερλής θα προλάβει τον Χρυσαφίδη, αλλά η κεφαλιά του θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του.
76ο λεπτό. Καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Ζερβού, πάλι από αριστερά, σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής – η μπάλα βρήκε το χέρι του Τζάνι -  και καρφωτή κεφαλιά του ξεμαρκάριστου Χρυσαφίδη που περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάνου.
Γκολ!! 85ο λεπτό. Νέα καταπληκτική ενέργεια του Ζερβού από αριστερά, που ελίχθηκε ανάμεσα σε  τρεις αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη γλυκιά σέντρα με τον Τσουμάνη από το ύψος της μικρής περιοχής  με καρφωτή κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 3-4.

22.09.2012 17:00 ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΦΙΚΟΥ - Εισιτήρια: 150

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  3 – 4  Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Διαιτητής: Κακριδής Π.
Α Κορινθίας / 2η Αγωνιστική-αγώνας
Σκόρερς
14 Μουρατίδης
Δημήτρης Χρυσαφίδης (21)
41 Γκεζερλής Π.
Δημήτρης Χρυσαφίδης (51)
56 Γκεζερλής Π.
Γκεζερλής Π. (αυ.γκ.) (74)
Γιώργος Τσουμάνης (85)
Αρχική Ενδεκάδα ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
Μπάνος, Ζέφι, Τζάνι, Γκεζερλής Π., Καρβούνης, Κούτρας Βλ., Καραμαλέγκος, Σταθογιαννόπουλος, Ρωτίδης Π., Μπάρτζης, Μουρατίδης
Αναπληρωματικοί
Κλέττας, Ρωτίδης Στ., Τσίγκος Μιχ., Βάσσης Π., Μπόρσης, Μάρκελλος, Μούτσος
Αλλαγές
46 Τζάνι - Τσίγκος Μιχ.
46 Μουρατίδης - Μάρκελλος
76 Σταθογιαννόπουλος – Μπόρσης
Κίτρινες Κάρτες
27 Μπάρτζης, 60 Μάρκελλος, 68 Τσίγκος Μιχ.

Αρχική Ενδεκάδα Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Φώτης Κορδώσης, Κώστας Γκαρμίρης, Παναγιώτης Ανδρεατίδης, Φάνης Τσώκος, Κώστας Αντωνίου, Αλέξης Ζερβός, Δημήτρης Μαυρέλης, Κώστας Αποστολάκης, Γρηγόρης Κρίκας, Θανάσης Γιαννακούλης, Δημήτρης Χρυσαφίδης
Αναπληρωματικοί
Χρήστος Μπέκος, Άγγελος Σπέτσης, Αναστάσιος Μπάρμπας, Κώστας Παυλάτος, Θανάσης Καλλάς, Στάθης Δημάκης, Γιώργος Τσουμάνης
Αλλαγές
Θανάσης Καλλάς -> Θανάσης Γιαννακούλης (54)
Αναστάσιος Μπάρμπας -> Γρηγόρης Κρίκας (65)
Γιώργος Τσουμάνης -> Φάνης Τσώκος (82)
Κίτρινες Κάρτες
Δημήτρης Μαυρέλης (30)
Θανάσης Γιαννακούλης (54)
Δημήτρης Χρυσαφίδης (74)
Κώστας Γκαρμίρης (91)
Αλέξης Ζερβός (92)

Δεν υπάρχουν σχόλια: