Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΙΝΟΥ Καθαρό Νερό Τώρα!..







ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΙΝΟΥ

Καθαρό Νερό Τώρα!..




Σχίνος 13/09/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Την παρελκυστική της τακτική εμπαίζοντας τη νοημοσύνη των κατοίκων, επαγγελματιών, παραθεριστών, συνεχίζει η ηγεσία της ΔΕΥΑΛ, αδυνατώντας να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και τη σημασία των ευρημάτων που έχει στη διάθεσή της για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του προχθεσινού έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για πρωινή ενημέρωση των Ενεργών Πολιτών Σχίνου, η ηγεσία της εταιρείας δεν το έπραξε, αν κι έχει στη διάθεσή της τη διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Ως Ενεργοί Πολίτες Σχίνου καθ’ ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και θεωρούμε αναξιόπιστη τη στάση της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΛ-Π που κρύβεται πίσω από ψεύδη ότι δεν διαθέτει τηλέφωνα επικοινωνίας, τους είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα η επικοινωνία να γίνεται με αποδεικτικά στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντίθετα, ο επί παντός επιστητού γενικός διευθυντής μηχανολόγος Τάσος Μαστραντωνάκης, επέλεξε η ενημέρωση μας να γίνει μέσω του δημοσιογράφου Πάνου Ηλιακόπουλου από το loutraki-press, ο οποίος αν και αναρμόδιος ειδοποίησε, λαμβανομένου υπόψη ότι ο χρόνος να επιστρέψουμε στο χωριό ήταν ανύπαρκτος.
Παράλληλα και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΕΥΑΛ-Π δημοσιοποιήθηκε μόλις ενενήντα λεπτά πριν την έλευσή τους στο Σχίνο, δηλαδή στο -5 απαιτούσαν παρουσία όλων -σε μια ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε είτε στις αγροτικές καλλιέργειες, είτε στη θάλασσα- στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Αυτό δε που εξόργισε, ειδικότερα τους παλαιότερους, ήταν η ανάρτηση ανακοίνωσης στο διαδίκτυο που καλούσε σε λίγη ώρα τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού. Οι ηλικιωμένοι ισχυρίζονταν ότι ακόμη και τα γερμανικά στρατεύματα των Ναζί στην Κατοχή, όταν καλούσαν τον πληθυσμό, έδιναν κι ένα χρονικό περιθώριο κάποιων ωρών.

Στη ΔΕΥΑΛ-Π έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να εμπαίζουν τους κατοίκους του χωριού, όταν διαθέτουν πλήρη και σαφή εικόνα της κατάστασης, λαμβανομένου υπόψη ότι ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης από τις 5 Αυγούστου 2012 είχε γνώση ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι ακατάλληλο;
Στη συνέχεια, μετά από μία εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τάσος Μαστραντωνάκης κατά την παρουσία του εδώ, αποπειράθηκε να μας καθησυχάσει ότι όλα βαίνουν καλώς παρουσιάζοντάς μας μετρήσεις που δεν ενέπνεαν ανησυχία, αλλά ήταν σε πλήρη αντίθεση μ’ όσα είχε πει πριν ακριβώς μία εβδομάδα ο δήμαρχος. Ένας δήμαρχος που μας αφύπνισε, μας οδήγησε στην πρώτη μέτρηση γεώτρησης, από τα ευρήματα της ανάλυσης του δείγματος, άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου».
Στη συνέχεια, τα επίσημα στοιχεία των αναλύσεων που έχουμε παραλάβει από διαπιστευμένο εργαστήριο -πήραμε πλέον την κατάσταση στα χέρια μας προβαίνοντας σ’ άλλες τρεις μετρήσεις- δημιουργούν απόγνωση κι απελπισία για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Οι εν λόγω αναλύσεις δείχνουν πως το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι ακατάλληλο όχι μόνον για ανθρώπινη κατανάλωση, αν κι ως τέτοιο το πληρώνουμε, αλλά και για οικιακή χρήση, καθ’ ότι δεν είναι μόνο υφάλμυρο, γεγονός που χρησιμοποιείται ως «πέπλο» συγκάλυψης, αλλά εμπεριέχει σε υψηλή ποσότητα από τα πιο καρκινογόνα βαρέα μέταλλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι και γεώτρηση που ενισχύει το δίκτυο υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ-Π, υπερβαίνει ακόμη και τα θεσπισμένα δολοφονικά όρια της ευρωπαϊκής κι ελληνικής νομοθεσίας.
Μετά τον εμπαιγμό του ενός και πλέον μηνός, σε συνδυασμό με τη γνώση που υπάρχει σήμερα, καλούμε τη ΔΕΥΑΛ-Π για τελευταία φορά να διαθέσει τους χημικούς της επιστήμονες οι οποίοι σε συνεργασία με τους τρεις χημικούς μας συμβούλους παπα-Γιάννη Οικονομίδη, Θανάση Παντελόγλου και Γιάννη Ζαμπετάκη να προβούν από κοινού στις απαιτούμενες δειγματοληψίες, να αποσταλούν στα συγκεκριμένα πιστοποιημένα εργαστήρια της κάθε πλευράς, να συγκριθούν τα αποτελέσματα και να προβούμε στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που σπέρνει θάνατο.
Η υγεία και η ζωή του καθενός μας κι όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του Σχίνου δεν αντέχει να διαπραγματεύεται από κανένα επιχειρηματικό συμφέρον, αλλά ούτε και να είναι αντικείμενο ανεύθυνων, αυτοκαταστροφικών κι αυτοκτονικών πολιτικών, ανθρώπων που αδυνατούν ν’ αντιληφθούν το αυτονόητο.

ΥΓ: Αξιοσημείωτοι είναι οι ανευθυνουπεύθυνοι, επικίνδυνοι, Κώστας Λογοθέτης, Τάσος Μαστραντωνάκης οι οποίοι αν και είχαν απόφαση του έκτακτου ΔΣ της ΔΕΥΑΛ από την προηγούμενη μέρα να επικοινωνήσουν την επαύριον πρωί πρωί με τους ενεργούς πολίτες, στο energoipolitesshinou@gmail.com, αυτοί αποφάσισαν να παίξουν κι άλλο με τις ζωές μας.  Κατά τις 12:10μμ ξεκινήσαμε να αναρτούμε στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου που είχαμε.  Στις 12:40μμ δέχτηκε τηλεφώνημα ο Δημήτρης Δεσύλλας από τον δημοσιογράφο Πάνο Ηλιακόπουλο ο οποίος του μετέφερε την επιθυμία του Μαστραντωνάκη να συναντήσει τους "ενεργούς πολίτες" στην πλατεία του χωριού στις 13:00μμ.  Σε ερώτηση του Δεσύλλα γιατί ο ίδιος δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί του μιας και έχει το τηλέφωνό του, η απάντηση ήταν πως δεν μιλάει με τον Δεσύλλα. Αλήθεια τί συνάντηση τότε ζητούσε με τους "ενεργούς πολίτες";  Αυτό είναι ένα δείγμα πολιτικής και διαχείρισης νερού από την ΔΕΥΑΛ και τον δήμο Λουτρακίου.  Μετά από όλα αυτά είναι μονόδρομος και είδη ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για ασφαλιστικά μέτρα.
Ο αυτοκράτορας είναι γυμνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: