Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ Ε Υ Α Λ Π





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης ΔΣ ΔΕΥΑΛ-Π στην έκτακτη συνεδρίαση της 11/9/2012, που γνωστοποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 3110/12-9-2012 ανακοίνωση του Προέδρου, το αρμόδιο προσωπικό της επιχείρησης μετέβη στο Σχίνο στις 13:00 την ίδια ημέρα για την ορισθείσα συνάντηση, στην οποία δυστυχώς δεν παρέστησαν οι «Ενεργοί Πολίτες Σχίνου».
Οι λόγοι απουσίας των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» δεν είναι αναγκαίο να εξηγηθούν στη ΔΕΥΑΛ-Π επιβάλλεται όμως η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους τους προς τους κατοίκους του Σχίνου.



Παρά την απουσία των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» το προσωπικό της ΔΕΥΑΛ-Π προχώρησε στη διενέργεια δειγματοληψίας από 8 σημεία της περιοχής ως ακολούθως:
Κοινόχρηστη βρύση Parking πόσιμου νερού Σχίνου.
Μεσαία κοινόχρηστη βρύση πόσιμου νερού Σχίνου.
Κοινόχρηστη βρύση Αλμύρα πόσιμου νερού Σχίνου.
Γεώτρηση Α Σχίνου.
Κεντρική δεξαμενή Σχίνου (παλαιά).
Δίκτυο Μπάφανι Σχίνου (οικία καταναλωτή).
Δίκτυο Σχίνου (ταβέρνα Δέδες παραλία).
Ιδιωτική γεώτρηση Σιάνου Σχίνος.
Για όλα τα δείγματα διενεργείται ήδη χημική ανάλυση στο Χημείο της ΔΕΥΑΛ-Π καθώς και μικροβιολογικές αναλύσεις για τα 3 πρώτα (πόσιμο νερό).
Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε εξωτερικό εργαστήριο (με διαπίστευση για τις περισσότερες παραμέτρους ενδιαφέροντός μας) τα υπ’ αριθ. 2, 4, 6, 7 και 8 δείγματα, για την διενέργεια πλήρους χημικής ανάλυσης.

Παρόλο που δεν στάθηκε δυνατό να γίνει πλήρης ταυτοποίηση των παραπάνω δειγμάτων με τις αναλύσεις των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» (η οποία θυμίζουμε ότι παραδόθηκε σε μας με πρωτοβουλία του Προέδρου Δημ. Συμβουλίου κ. Γ. Κακαβά), καθώς λόγω της απουσίας τους τα εν λόγω σημεία δεν υποδείχθηκαν στη ΔΕΥΑΛ-Π, τα πρώτα αποτελέσματα από το Χημείο της επιχείρησης δείχνουν τιμές κατά πολύ κατώτερες απ’ αυτές των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου».
Συγκεκριμένα οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ιδιωτικές γεωτρήσεις η προς τα κάτω απόκλιση φτάνει στο 140%, ενώ στο δίκτυο πόσιμου νερού η μέτρηση είναι χαμηλότερη κατά 600%!! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα του εξωτερικού εργαστηρίου, για τα οποία θα υπάρξει νεώτερη σχετική ανακοίνωση, για την οριστική σύγκριση των μετρήσεων.
Όσον αφορά τη μέτρηση του ιδιωτικού πηγαδιού (με κάθε επιφύλαξη για την ακρίβεια της) υποδηλώνει κατά την άποψη μας πηγή σοβαρής σημειακής ρύπανσης. Γι αυτό είναι αναγκαίο να ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές (Δ/νση Υγείας είτε μέσω του Δήμου, είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο) για να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα υγειονομική αναγνώρισή της.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέχουν μία πρώτη σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σε όσα αστήρικτα αναφέρονται σε σχέση με την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στο Σχίνο, για το οποίο, εκτός από το ζήτημα της υφαλμύρισης στο νερό που παρέχεται στα ακίνητα των καταναλωτών, δεν υφίσταται καμία άλλη απόκλιση ως προς τη σύσταση του από εκείνες του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ-Π


Χαράλαμπος Δοσσαράς
Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: