Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ


Η παραζάλη της κοινωνίας από τους συνεχείς τυφώνες των κυβερνητικών μέτρων από τις αρχές του 2010, έχει συμβάλλει καταλυτικά όλοι ανεξαιρέτως να κλείνονται στον εαυτό τους και το μόνο που απασχολεί είναι πλέον η καθημερινή επιβίωση, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια να σκεφθείς τι μπορεί να συμβεί την επομένη ημέρα.
 
Το φαινόμενο αυτό έχει επηρεάσει απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα και φυσικό είναι να μην έχουν μείνει εκτός, οι πολίτες του δήμου Λουτρακίου. Αυτό το διαπιστώνει κανείς αν συζητήσει με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι στην καθημερινή τριβή με τους πολίτες, εισπράττουν ότι δεν ασχολούνται γιατί έχουν ο καθένας τα δικά του προβλήματα. Προβλήματα που δεν είναι απλά, απεναντίας δυσθεώρητα, γιατί έχουν να κάνουν με την καθημερινή επιβίωση τους, με συνέπεια να μην ενδιαφέρονται και να μην απασχολούνται με θέματα και υποθέσεις που δεν τους αγγίζουν άμεσα.
Έτσι, μοιραία, όχι μόνον δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά παντελής αδιαφορία για τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα, αφού πεποίθηση της κοινωνίας είναι ότι οι διοικούντες ότι κάνουν, το κάνουν για την καλοπέρασή τους, έχοντας διαπιστώσει ότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας και να βελτιώσουν στοιχειωδώς την καθημερινότητά της.
Από αυτή την πληροφόρηση, εν είδει άτυπου γκάλοπ, προκύπτει ότι οι πολίτες με βάσει αυτό που βιώνουν από τις μετακινήσεις τους και με τις επαφές τους μέσα στην πόλη, θεωρούν τη δημοτική αρχή Λογοθέτη ένα διαμαρτυρημένο γραμμάτιο, μια πέτσινη επιταγή, ένα κάλπικο νόμισμα, ένα συμβόλαιο χωρίς αντίκρισμα. Ξέρουν κι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η δημοτική αρχή είναι όχι μόνον ανίκανη να τους προσφέρει, αλλά εξόχως επικίνδυνη για την τύχη και την προοπτική του τόπου. Κατά συνέπεια τη θεωρούν από τώρα ξοφλημένη, εκτιμώντας ότι στις προσεχείς εκλογές του 2014, σε δέκα εννέα μήνες, όχι μόνον δεν έχει καμία τύχη, αλλά θα υποστεί συντριβή και η εκλογική της αποτυχία θα είναι εκκωφαντική και παταγώδης.
Όλα τα προαναφερόμενα είναι σε γνώση του Κώωτση και της «πολιτικής ομερτάς» του, με συνέπεια να προσπαθούν με τον κάθε τρόπο να αποκομίσουν τα οποιαδήποτε οφέλη όσο είναι ακόμη καιρός, άσχετα αν είναι σε βάρος του τόπου, κάτι άλλωστε που πλέον προκλητικά δεν τους ενδιαφέρει.
Ι Κώωτσης και η «πολιτική ομερτά» του εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν στο έπακρο την αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας για τα δημοτικά πράγματα. Υπό αυτό το πλεονέκτημα έχουν αποδεχθεί όσα διαβιβάζονται από την Club Hotel Loutraki S.A. για την μετατροπή της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki σε ανώνυμη εταιρεία, ενώ παράλληλα έχουν αποδεχθεί να διαγράψουν τόσο τις απαιτήσεις των € 10.000.000 που έχουν αναδειχθεί από τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, επιδιώκοντας να θεραπεύσουν τον… καρκίνο με ασπιρίνη, δηλαδή τις ευτελείς αγωγές που όλοι γίναμε μάρτυρες για διεκδικήσεις μετά το 2006 που κατά περίεργη σύμπτωση αποσύρονται στη συνέχεια, έναντι των τεράστιων απαιτήσεων που έχουν αναδειχθεί από το 1995!
Φυσικό είναι να αποσιωπείται όσο το δυνατόν και η τύχη της μαρίνας Λουτρακίου, λαμβανομένου υπόψη ότι οι μεγαλοεπενδυτές κάνουν τα πάντα για να μην ανταποκριθούν στην αντισταθμιστική τους υποχρέωση.
Παραδεκτά κι αποδεκτά τα προβλήματα που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες βιώνουμε, αλλά θα πρέπει να σταματήσει αυτή η αδιαφορία, γιατί ξαφνικά θα βρεθούμε χωρίς πατρίδα κι εν προκειμένω ο δήμος Λουτρακίου, να έχει χάσει τα περιουσιακά του στοιχεία.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι προς αυτή την κατεύθυνση συναινούν και κάποιοι της αντιπολίτευσης, αλλά φροντίζουν ότι κάνουν να το κάνουν στο παρασκήνιο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προσβλέποντας στην επόμενη ημέρα.
Πραγματικά, μακάρι να είναι λανθασμένη η πληροφόρηση του loutraki-press, αλλά δυστυχώς οι πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, είναι συγκλίνουσες στα προαναφερόμενα. Ένα είναι σίγουρο. Ο χρόνος θα δείξει και μάλιστα σύντομα, γιατί ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις, κάποιοι εκ των συμβούλων του Κώωτση τα έχουν δώσει όλα και φυσικά αυτή την ευκαιρία της μετατροπής της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία, κανείς δεν θέλει να τη χάσει από την απέναντι πλευρά, ενώ από την από εδώ πλευρά το Λουτράκι θα έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια.
loutraki-press

Δεν υπάρχουν σχόλια: