Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!»





«ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!»
Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Είναι ακατανόητο, σε πιάνουν ρίγη φόβου όταν βλέπεις ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο να παραμένει αδρανές και να μη σείει Γη και Ουρανό να διεκδικήσει το αυτονόητο. Να υπερασπισθεί το συμφέρον του τόπου. Να πράξει το πατριωτικό του καθήκον.
Το χειρότερο όλων, είναι δε, ότι έχουν φροντίσει και οι άμεσα περί αυτών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, παρά το γεγονός ότι είναι νεότεροι κι ευελπιστεί κανείς ότι θα είχαν σε μεγαλύτερο βαθμό αυξημένο το αισθητήριο της υπεράσπισης των συμφερόντων του τόπου κι όχι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Σαν φερέφωνα ξένων συμφερόντων «παπαγαλίζουν» τα περί αντιθέτου, με μοναδικό στόχο να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα με απώτερο σκοπό και προς χάριν των ηγεσιών τους να βλάψουν τον ίδιο τον τόπο τους, του οποίου επιδιώκουν να αναλάβουν τα σκήπτρα και να ηγηθούν!
Είμαι περίεργος, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σήμερα να υπάρξει ένας τουλάχιστον δημοτικός άνδρας ή μία δημοτική γυναίκα που τιμήσει τον όρκο που έχει δώσει, θα αρθεί στο ύψος τω ν περιστάσεων. Θα κινηθεί για το στοιχειώδες. Θα καταγγείλει τη μέχρι σήμερα εγκληματική στάση και θα μιλήσει προς τους δημότες έξω από τα δόντια. Θα καταγράψει ποιο είναι το συμφέρον του τόπου που επί ενάμισι χρόνο η δημοτική αρχή του Κώωτση σκόπιμα και μεθοδευμένα το απεμπολεί, έχοντας εξασφαλισμένη την ένοχη σιωπή και συμπαράσταση σύμπασας της αντιπολίτευσης.
Είμαι περίεργος, ευελπιστώντας κατ’ αρχήν ότι έχει αναγνωσθεί η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, ότι θα βρεθεί τουλάχιστον ένας για δείγμα ανιδιοτελής πατριώτης ή πατριώτισσα που θα βγει ευθαρσώς και θα αναφερθεί σε όσα δεν διεκδικούνται επί δεκαοκτάμηνο, με συνέπεια να κινδυνεύει ο τόπος να συρρικνωθεί και κυρίαρχα να κατασχεθεί το στολίδι της πόλης του Λουτρακίου, ένας από τους πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξής του, το Loutraki Thermal Spa. Και καλόν είναι να μην ισχυρισθούν ότι δεν κινδυνεύει, καθ’ ότι το έχουν εξασφαλίσει ξένες προς τα συμφέροντα του τόπου δυνάμεις - εκεί θα φανεί πόσο προσκυνημένοι είναι και ξεπουλούν χωρίς αιδώ τα συμφέροντα του τόπου, γιατί αυτές, οι ξένες δυνάμεις είναι που θέλουν να κάνουν το Λουτράκι προτεκτοράτο τους, αλώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία.
Είμαι περίεργος, αν κάποιος/α θα κινηθεί πραγματικά και με την πρέπουσα θέληση που επιβάλλουν οι περιστάσεις κι όχι κρυπτόμενος πίσω από ενέργειες άλλων να τονίζει ότι είμαι κι εγώ εδώ -φυσικά εξαιρείται μόνον ο Νίκος Λόης- που θα ταχθεί και θα διεκδικήσει την κατασκευή της Μαρίνας Λουτρακίου. Εδώ υπάρχουν δύο παράμετροι. Η πρώτη θέτει αυτονόητα το ερώτημα αν υπάρχει κάποιος με «δυο κιλά ……» που λέει ο λαός μας, να διεκδικήσει αν δεν θέλουν να την κατασκευάσουν το ισόποσο κατασκευαστικό της κόστος. Αυτό το κατασκευαστικό κόστος, της Μαρίνας Λουτρακίου, σήμερα, σχεδόν ισοσκελίζεται με το περίπου 35 - 40% της αξίας των μεριδίων της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki (CHCL). Αν δεν θέλουν λοιπόν να πληρώσουν, να καταβάλουν το ισόποσο σε μερίδια και στη συνέχεια ο δήμος Λουτρακίου να το εκχωρήσει για 30 χρόνια με την κατασκευή της Μαρίνας Λουτρακίου.
Η δεύτερη παράμετρος θέτει αυτονόητα το ερώτημα πώς η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση και ο επικεφαλής της Παύλος Παύλου θα διεκδικήσουν την κατασκευή της μαρίνας Λουτρακίου όταν ο ίδιος πρόσφατα ισχυρίσθηκε ότι οι μαρίνες δεν είναι ανάπτυξη! Επίσης, έρχεται αυτόματα το ερώτημα πώς μπορεί ο Παύλος Παύλου να διεκδικήσει το ισόποσό της, όταν μέχρι τις αρχές του 2006 που τα έσπασε με τους εκπροσώπους των επενδυτών και πιο συγκεκριμένα το φίλο του Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά -όπως έχει μεταφερθεί στο γράφοντα από κορυφαία στελέχη της CHCL, εκ των οποίων ο ένας έχει αποχωρήσει κι ο άλλος παραμένει στη θέση του- συζητούσε τη μετατροπή της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία;
Είμαι περίεργος, πως κάποιοι έχουν ξεκινήσει κι έχουν συμφωνήσει κιόλας να δρομολογήσουν τη μετατροπή της κοινοπραξίας CHCL σε ανώνυμη εταιρεία, όταν ο απέναντί σου δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του και πώς θα τον εμπιστευθείς να πας σε καθεστώς που απαιτεί στοιχειωδώς την αμοιβαία εμπιστοσύνη;
Με το μεγενθυτικό φακό ψάχνω να βρω ποιος θα είναι αυτός που θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα καταγγείλει τη σημερινή νοσηρή κατάσταση -γιατί δεν επιθυμώ να τις καταγράψω ως σάπιες νοοτροπίες- να ξεμπροστιάσει όλους τους υπολοίπους και να μιλήσει προς τους συμπολίτες του με τη γλώσσα της αλήθειας και να υπερασπισθεί ως οφείλει τα συμφέροντά τους για τα οποία ετάχθη να υπηρετήσει.
Αν δεν τα δούμε αυτά να εξελίσσονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δεν απαιτείται φιλοσοφία να αντιληφθεί ο καθένας και η καθεμία ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν, είναι επικίνδυνοι για τον τόπο και το μόνο που μπορούν να εξασφαλίσουν είναι η καταστροφή του. Κι αυτό δεν θέλει φιλοσοφία που δεν διεκδικούν τα περίπου 10.000.000 της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακά στοιχεία του δήμου Λουτρακίου, ενώ τα χρήματα αυτά λείπουν από το ταμείο, έτσι ώστε να διατεθούν για τη διενέργεια υποδομών κι αναπτυξιακών έργων, καθώς επίσης για να διατεθούν και για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας σ’ έναν εγκαταλελειμμένο δήμο, όπως ο δήμος Λουτρακίου επί των ημερών του Κώωτση.
Καταλήγοντας δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και τη θέση του αρχαίου ιστορικού μας Θουκυδίδη ο οποίος έχει πει:
«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει...»
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: