Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.





Επιστολή στην Δήμαρχο κ. Κώστα Λογοθέτη απέστειλε ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας ''ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ'' κ. Σπύρος Γιαλοψός με τα συμπεράσματα-προτάσεις που προέκυψαν από την ημερίδα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας στο Δήμο μας. 



                        
                                                                              
Λουτράκι,  12 Δεκεμβρίου 2012
                           

                                                                        Προς τον  Δήμαρχο
                                                                      
                                                                         Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων
                                                                         Θεοδώρων
                                                                         κ. Κώστα  Λογοθέτη
                                                                         Λουτράκι

ΘΕΜΑ: ‘‘ Συμπεράσματα-Προτάσεις Ημερίδας για την αντιμετώπιση του φαινομένου στην περιοχή του Δήμου μας ’’.

Κύριε Δήμαρχε,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην ημερίδα κατά της εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την 8η Δεκεμβρίου 2012, υπό την αιγίδα της εφημερίδας μας, έστω και καθυστερημένα, λόγω των εγκαινίων της Νεραιδοχώρας.      
Όπως γνωρίζετε, οι βασικοί εισηγητές της ημερίδας, ο Βουλευτής και καθηγητής  Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης, ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Αστυνόμος Α΄Χαράλαμπος Τετράδης, αναφέρθηκαν στα αίτια και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας, στη σχέση της με την οικονομική κρίση και τα ναρκωτικά, στα είδη των ναρκωτικών και στις μορφές εγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου μας.  
Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία διατυπώθηκαν προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού πλαισίου ασφαλείας των δημοτών υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής.
Συγκεκριμένα προτάθηκε η σύσταση επιτροπής-ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Η επιτροπή αυτή θα μπορούσε να είναι πενταμελής, υπό την προεδρία σας και τη συμμετοχή ατόμων που είναι γνώστες του αντικειμένου, όπως ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Γλυκοφρύδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κακκαβάς, ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεργάτης της εφημερίδας κ. Γιάννης Καραπανάγος, καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και Γενικός Γραμματέας της ΄Ενωσης Αξιωματικών Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Τετράδης. 

Η επιτροπή αυτή θα μπορούσε να εξετάσει τις παρακάτω προτάσεις, που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των ομιλητών:
1.-Το πρόγραμμα ασφαλείας που εφαρμόζει ο Δήμος Βέλου-Βόχας, στο Ζευγολατιό, από τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012, σε συνεργασία με την κίνηση ενεργών πολιτών Ζευγολατιού ‘‘ΚΟΙΝΩΝΙΑ’’, σύμφωνα με το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Δήμου Βέλου-Βόχας.  Η επιτροπή θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα εφαρμογής του και στην περιοχή μας, με γνώμονα τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Δήμου μας.
2.-Το πρόγραμμα ασφαλείας που εφαρμόζει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος οικιστών λίμνης Ηραίου, από 1η Νοεμβρίου 2012.
3.-Τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και τη συστηματική λειτουργία τους.
4.-Τη δημιουργία γραφείου σε δημοτικό οίκημα, το οποίο θα μπορεί να παρέχει γενικότερες συμβουλές και οδηγίες αντιμετώπισης κλοπών, ληστειών-διαρρήξεων, ενημερώνοντας και τους δημότες, με έντυπο υλικό, για τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν οι κάτοικοι του Δήμου μας, υπό την αιγίδα των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας.    
5.-Τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία της εγκληματικότητας στις περιοχές του Δήμου μας.
6.-Την ενίσχυση του προσωπικού, του έργου, των μέσων και των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας, με οποιαδήποτε πρόσφορη διαδικασία.  
7.-Το συντονισμό των όποιων πρωτοβουλιών δημοτών, στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης μέτρων ασφαλείας στις περιοχές τους. 
8.-Την επικοινωνία με άλλους Δήμους της Χώρας μας για τη συλλογή πληροφοριών αναφορικά με τις δράσεις που εφαρμόζουν για την πρόληψη του φαινομένου της εγκληματικότητας στην περιοχή τους, καθώς και ότι άλλο ήθελε προκύψει κατά τις συνεδριάσεις της επιτροπής. 
Η επιστολή αυτή προτείνεται να συμπεριληφθεί και ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση των μελών του.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

                                                                          Με εκτίμηση,
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:                                                          Ο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου                         Εκδότης-Διευθυντής
κ. Σπυρίδωνα Νικολάου                                       Σπύρος Γιαλοψός                                   
                                                                                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια: