Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ € 10.000.000 ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ € 10.000.000 ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑ
Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεκδίκηση των € 10.000.000 της Γνωμοδότησης Τσοβόλα ξεκίνησε. Φυσικά, όχι με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, που θα ήταν αυτονόητο για να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του τόπου τους που δήθεν υπεραμύνονται και προασπίζονται, αλλά από την εκκίνηση της ποινικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σ’ αυτήν την προοπτική και το αποτέλεσμα και η οποία κινείται με γνώμονα δύο παραμέτρους.
Η πρώτη παράμετρος αφορά, να εισπράξει πρώτα και καλύτερα ο δήμος Λουτρακίου από την Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. τα χρήματα που της αναλογούν και κατευθύνθηκαν από την Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) στην CHL.
Η δεύτερη παράμετρος αφορά, προκειμένου να μάθουν οι πολίτες του δήμου Λουτρακίου από τις νομικές - ποινικές διαδικασίες, ποιοί είναι οι πολιτικοί του που έχουν απεμπολήσει ζημιώνοντας συνειδητά τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, άλλοι από ανοησία κι άλλοι ενδεχομένως να το έχουν κάνει με ιδιοτελές συμφέρον;
Ήγγικεν η ώρα η τοπική κοινωνία να αποπέμψει από το προσκήνιο και το παρασκήνιο της τοπικής πολιτικής σκηνής όλους αυτούς που ζημίωσαν είτε έτσι, έτσι αλλιώς το δήμο Λουτρακίου στο μεσοβραχυπρόθεσμο παρελθόν του, έχουν τινάξει στον αέρα το παρόν του κι έχουν υποσκάψει δραματικότατα το μέλλον του.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με κλήση σε προκαταρκτική εξέταση για την παροχή εξηγήσεων σύμφωνα με το αρ. 31 παρ. 2 της Ποινικής Δικονομίας για ανομοτί (χωρίς όρκο) εξέταση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γράφων στις 18 Νοεμβρίου 2011, γιατί ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. και δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης συνεπικουρούμενος από τα τότε μέλη του συνδυασμού του μετά την 3η Αυγούστου 2011 μέχρι και σήμερα, απολαμβάνοντας και την «ένοχη σιωπή» μελών της αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες εφαρμογής των υποδείξεων της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, αλλά απέπεμψε και τους νομικούς που τη συνέταξαν και σκοπό είχαν να φέρουν αποτέλεσμα και η Λουτράκι Α.Ε. να διεκδικήσει μέχρι τέλους τα κεφάλαιά της που είχαν κατευθυνθεί στην CHL.
Αντί λοιπόν ο Κώστας Λογοθέτης να διεκδικήσει τα κεφάλαια προς όφελος του δήμου Λουτρακίου απέσυρε στις 12/10/2011 την αγωγή του 2008 για το οικονομικό έτος του 2006 που θα συζητείτο, χωρίς καμία περίπτωση αναβολής, απολαμβάνοντας και πάλι την «ένοχη» σιωπή σχεδόν των μελών του Δ.Σ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τη νέα αντιφατική κι αόριστη αγωγή που κατέθεσε φρόντισε να μην αιτεί εκ νέου τους τόκους με συνέπεια με προσωπική και αποκλειστική του ευθύνη να ζημιωθεί η Λουτράκι Α.Ε. με την απώλεια τόκων € 656.000 μέχρι εκείνη την ώρα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τον Μάρτιο του 2012, το Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. έλαβε μια προβληματική απόφαση να ασκήσει αγωγές για τα τελευταία πέντε χρόνια, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα μέχρι το 1995. Αν και έχουν παρέλθει δέκα μήνες δεν έχει ασκηθεί καμία απολύτως αγωγή, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής προβάλλεται ο ισχυρισμός παρελθόντων ετών, δηλαδή να μην αγγίξουν σκόπιμα και μεθοδευμένα οφειλές της CHL στη Λουτράκι Α.Ε.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους και δημοτικούς παρατηρητές, αλλά και νομικούς κύκλους, θα καταβληθεί προσπάθεια να υποβληθούν όλες οι αγωγές μέχρι την ημερομηνία της ανομοτί κατάθεσης προκειμένου στα έγγραφα υπομνήματά τους να προβληθεί ο εν λόγω ισχυρισμός ότι δήθεν έκαναν τη δουλειά τους ως υποχρεούντο.
Ο Κώστας Λογοθέτης, συνοδευόμενος χθες το πρωί από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γλυκοφρύδη μετέβησαν στο Πρωτοδικείο Κορίνθου κι αιτήθηκαν προθεσμίας για να καταθέσουν την μεταπροσεχή Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώθηκε η άποψη να χρησιμοποιηθεί κοινός δικηγόρος για κοινή στάση όλων των μελών, δηλαδή να πάνε πακέτο, αλλά οι πιο νοήμονες θα έχουν τους προσωπικούς τους νομικούς προκειμένου να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες.
Σίγουρα, από το γράφοντα, αφού η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κινείται η διαδικασία να θεμελιώνεται, στην κύρια ανάκριση να συμπεριληφθούν και πρόσθετα στοιχεία που θα αναδειχθούν στην πορεία, προκειμένου να οδηγηθεί στο ακροατήριο.
Τα αδικήματα γι’ αυτούς που θα αναδειχθούν ένοχοι είναι σε βαθμό κακουργήματος όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, με την υπόθεση να έχει πάρει πλέον το δρόμο της για να μην τεθεί στο αρχείο σ’ ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο, από το οποίο χάνει πόρους και το Ελληνικό Δημόσιο. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία θα είναι μακρά, θα παρακολουθείται στενά και φυσικά θα της δοθεί και η ανάλογη δημοσιότητα από εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, προκειμένου να εμπλακούν πέραν των αναφορών και οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης μαζί με την «πολιτική ομερτά» του και τους συμβούλους του, ας μην προφασίζονται ότι προασπίζονται τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι οι πρακτικές τους τον έχουν ζημιώσει και παράλληλα έχουν προκαλέσει και ανεπανόρθωτη μέχρι σήμερα καταστροφή. Ας μην ομιλούν κι επαίρονται περί πατριωτισμού.
Ποια πρώην μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη
Είναι επιβεβλημένο να διευκρινισθεί και να τονισθεί στον υπέρτατο βαθμό, ότι καμία εμπλοκή στην υπόθεση δεν έχουν:
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. κι εκπρόσωπος της εταιρείας στο διαχειριστικό συμβούλιο της CHCL Δημήτρης Κοντός, ο οποίος «πραξικοματικά» αντικαταστάθηκε στις 3/8/2011, όταν είχε εγκριθεί η παραμονή του από τη γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε., ακριβώς μία εβδομάδα πριν. Διαφωνούσε με την τακτική του προέδρου Κώστα Λογοθέτη στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα και τον απέμεμψε. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κοντός
Τo πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. κι εκπρόσωπος στο διαχειριστικό συμβούλιο της CHCL, τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Κακαβάς, ο οποίος διαφωνώντας ευθέως με τη στάση του Κώστα Λογοθέτη στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα επέλεξε να παραιτηθεί στις 18/7/2011.
Τo πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. και αναπληρωματικός εκπρόσωπος στο διαχειριστικό συμβούλιο της CHCL, νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Π, αυτόνομος δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Δοσσαράς, ο οποίος επίσης διαφωνούσε με την τακτική του προέδρου Κώστα Λογοθέτη στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα και ωσαύτως τον απέμεμψε.
Κατ’ εξοχήν οι δύο πρώτοι, Δημήτρης Κοντός και Γιώργος Δοσσαράς συνεπικουρούμενοι από τον Χαράλαμπο Δοσσαρά κι ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, ήταν αποφασισμένοι να ρίξουν άπλετο φως στο τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια στη Λουτράκι Α.Ε., πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., κι αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν η Γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Μαζί με τους τρεις άλλος ένας που δεν φέρει ευθύνη λόγω της αποπομπής του -επίσημα, ανεπίσημα παραίτησής του- είναι το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. και νυν αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης.
Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη και οι εντεταλμένοι λειτουργοί της θα αποφανθούν αξιολογώντας το υλικό που υπάρχει αν η υπόθεση θα περάσει στο δεύτερο στάδιο της κύριας ανάκρισης, από εκεί θα αξιολογηθεί εκ νέου η πορεία της υπόθεσης, θα κριθεί αν παραπεμφθεί στο ακροατήριο κατά ποίων και με ποιες κατηγορίες ενοχής.
Το ταξίδι ξεκίνησε…
Κλείνοντας, οι δημότες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους και να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν στο εξής να εμπιστεύονται κανέναν από όλους αυτούς να προβούν σε διαπραγματεύσεις ή οτιδήποτε άλλο με το πρόσχημα να διεκδικήσουν και να υπερασπισθούν τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκτασιν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου.
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: