Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

2,2 εκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις - καταγγελία Γιώργου Γκιώνη;

      

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ
Του Δημήτρη Καραπατά*
Όταν ένας δήμαρχος εξανίσταται με τους επικριτές του που ιστορούν την επέλαση της καταστροφής που προκαλεί η χαοτική του διοίκηση και ψεύδεται, υβρίζει και απειλεί, αντί να κάνει αυτοκριτική και να ανακρούσει πρύμναν, τότε είναι ο ίδιος που στοχοποιεί την άποψη και κινείται εμφανώς πάνω σε ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο.
Ο λόγος, φυσικά, για τον μιντιόπληκτο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, που στερείται παντελώς πλαισίου δημοκρατίας και δεοντολογίας. Ο οποίος με την ολιστικότητα, επιδιώκει την αναγωγή των λεπτομεριών σε γενικότητες και αοριστίες συγκινησιακά ραφιναρισμένες, προς τέρψη του ακροατηρίου, τα οποία ναρκισσεύουν το εγώ του κάνοντας τον πολίτη παρατηρητή στην ίδια πάντα Βαβέλ.
Ήδη από το ξεκίνημα της θητείας του, ο Κώστας ο Λογοθέτης, είχε μεθοδεύσει την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού συστήματος πληροφοριών στους πολίτες, με βάση την επικοινωνιακή συρραφή των ευσεβών του πόθων και πληροφοριών, οι οποίες και στερούνταν πάντοτε επαληθευσιμότητας. Η δε τρικυμία εν κρανίω Λογοθέτη στο πολιτικό γίγνεσθαι δεν σταματά, όμως εδώ, αφού στον απολογισμό της τοπικής κοινότητας που έκανε ο Γιώργος Μπάκος, ο Κώστας Λογοθέτης με τις απαντήσεις που έδωσε, έδειξε πως ήταν εκτός τόπου και χρόνου σε αυτά που τον κατηγόρησε ο πρόεδρος, ενώ έδωσε και μαθήματα ρεβανσισμού, εκτοξεύοντας απειλές για ποινικοποίηση των απόψεων και των φωνών που ξεχωρίζουν από το σορό και δεν συνθηκολογούν στις αβελτηρίες του, προτάσσοντας δήθεν την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης της δημοτικής του αρχής.
Όμως, λίγο αργότερα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται με βάση νομικούς κύκλους να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα και οικονομικά εγκλήματα κατά του δήμου, πως δεν επιθυμεί να στείλει σιδηροδέσμιους ανθρώπους στην Δικαιοσύνη. Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, συγκαλύπτοντας αμαρτήματα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα ερωτήματα που κυοφορούνται από τα προαναφερόμενα είναι κεφαλαιώδη και είναι:
1 Πότε ο Κώστας Λογοθέτης θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου εκτός από την τιμή και την υπόληψη της δημοτικής του αρχής;

2 Για ποιά τιμή και υπόληψη ομιλεί ο Κώστας ο Λογοθέτης όταν η δημοτική του αρχή έχει βεβηλώσει ναούς της δημοκρατίας, όπως το περιφερειακό συμβούλιο, έχει συκοφαντήσει τον περιφερειάρχη, έχει πρωτοστατήσει σε κλείσιμο εθνικών οδών και ξυλοδαρμό αθώων ανθρώπων (την στιγμή μάλιστα που δύο στελέχη της ήταν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας);

3 Όταν ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης φέρεται πως έχει υφαρπάξει επιταγές απόρων;

4 Όταν φέρεται πως είναι ηθικός αυτουργός σε εξυβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα για να προκαλέσει τον αναχωρητισμό των φωνών που του χαλάνε τα σχέδια;

5 Όταν έχει δώσει με αδιαφανείς(;) διαδικασίες € 2,2 εκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις -καταγγελία Γιώργου Γκιώνη;

6 Όταν είναι ορατό πως είναι δεμένος στο κάναβο των εξωθεσμικών συμφερόντων εις βάρος του τόπου;
Διαρρήδην η τιμή και η υπόληψη με όλα τα προαναφερόμενα βρίσκεται στο ναδίρ, αλλά ο Κώστας Λογοθέτης παίζει με τα μυαλά των πολιτών. Όμως, οι νομικοί του σύμβουλοι που καταθέτουν αγωγές με τρόπο να ζημιώσουν το δήμο και να ωφελήσουν το καζίνο (χαμένοι τόκοι παρελθόντων ετών) δεν είναι ικανοί να γνωστοποιήσουν στον Λογοθέτη πως: Το άρθρο 16 παρ.1 του Συντάγματος καθιερώνει την ελευθερία της επιστήμης και της έρευνας, ενώ οι διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1,2 και 3 αυτού προστατεύουν την ελευθερία έκφρασης και διαδόσεως των στοχασμών και απαγορεύουν την κατάσχεση, την λογοκρισία ή κάθε άλλο ισοδύναμο προληπτικό μέτρο εις βάρος του Τύπου και ρητώς ανακηρύσσεται ελεύθερος. Η προστασία των ως άνω ελευθεριών επειδή αποσκοπεί στην διαφύλαξη υψίστου κοινωνικού αγαθών καλύπτει - νομιμοποιεί και προσβολές της προσωπικότητας που τυχόν ενυπάρχουν στην ενάσκηση τους, οι οποίες έτσι εφόσον δεν προσβάλλεται η αξία του ανθρώπου, δεν είναι παράνομες, διότι η προσωπικότητα και αν θίγεται έχει στην συγκεκριμένη περίπτωση υποδεέστερη σημασία σε σχέση με το αγαθό των ως άνω ελευθεριών. Άλλωστε, η ασκούμενη κριτική του τρόπου διοικήσεως του δήμου από τον Κώστα Λογοθέτη, συνάδει απόλυτα με την λαϊκή περί δικαίου αντίληψη της εποχής μας.
Ως εκ τούτου, η απολιτίκ προσέγγιση, οι βάναυσες συμπεριφορές που είναι αποτέλεσμα της ένδειας επιχειρημάτων, ο προκλητικός παρασιτισμός, αλλά και οι ανορθολογικές και επικίνδυνες τακτικές του δυσπροσάρμοστου στην τάξη δημάρχου, σκοπούν στη φίμωση της αχειραγώγητης δημοσιογραφίας και της στέρησης της ελευθερίας έκφρασης του πολίτη προσβλέποντας στην απήχηση από το κουρνιαχτό του. Όμως, σε  όποια προσπάθεια για επικοινωνιακή παραμόρφωση της αλήθειας προβούν οι καθεστωτικοί καλοθελητές διερμηνείς του Κώστα Λογοθέτη, δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα απαράδοτα όρια της τοπικής βουλησιαρχικής κοινωνίας, η οποία θα εκπαραθυρώσει συλλήβδην τους προαναφερόμενους με τις τακτικές τους που είναι χαμηλής ηθικής και προφανώς εκδιδόμενες.
Υ.Γ. 1: Οι συχνές συνομιλίες με τον Κώστα Λογοθέτη και τους αυλικούς του εγκυμονούν τον κίνδυνο της παραισθήσεως και της αποσύρσεως από την πραγματικότητα.
Υ.Γ. 2: Οι λέξεις δεν ντροπιάζουν τους ανθρώπους, αλλά οι πράξεις τους.
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: