Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΛΑΡΣΙΝΟΥ, ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ.

«Εi ἄραγε ψηλαφήσαιμι αὐτόν καί εὔροιμι»
Πρ. ΙΖ’ 27
Αν αξίζω, ελπίζω.
Αν ελπίζω, δημιουργώ.
Αν δημιουργώ, έχω αγάπη.
Αν έχω αγάπη, ψηλαφώ τον Θεό.

 Αυτό ήταν και η κεντρική ιδέα του οδοιπορικού ζωής της προσφάτως αποδημούσης Κυράς & Δέσποινας Ευγενίας Λαρσινού. Μιας κεχαριτωμένης γυναίκας, συνδυασμός ομορφιάς και καλοσύνης.
Στη ζωή της, κινήθηκε με όρια την Ελπίδα, τις Αξίες, τη Δημιουργία, την Πίστη. Πολύ νωρίς, το 1973, έμεινε μόνη της, από την απώλεια του συζύγου της, αειμνήστου Ηλία Λαρσινού, πολιτικού μηχανικού και εργολήπτου δημοσίων έργων. Με δύο μικρά παιδιά τον Χρίστο, τον Ιωάννη, την μητέρα της, την πεθερά της Ελένη Λαρσινού και τον θείο της Ιωάννη Λαρσινό, όλοι ηλικιωμένοι.
Ευθύς αμέσως ανέλαβε μόνη της , τις υποχρεώσεις, κοινωνικές και οικονομικές σ’ ένα περιβάλλον δύσκολο, οικογενειακά μητριαρχικό και με τεράστιες ανάγκες. Με ένα μόνο όπλο την Ελπίδα και την γιγαντιαία εσωτερική δύναμη που είχε. Και τα δύο αυτά, απετέλεσαν τη μόνη δυνατή λύση στο αδιέξοδο, το οποίο κληρονόμησε. Μα η Ελπίδα  προϋποθέτει Πίστη. Πίστη στον εαυτό σου, στην κοινωνία αλλά προπάντων στον Θεό. Και κινήθηκε χωρίς υπερβολές, σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στην κοινωνική συμβίωση. Και είχε την ικανότητα να συσπειρώνει γύρω της, θετικές δυνάμεις. Και έκανε τα όνειρα, σχέδια και τα σχέδια, πράξεις και πραγματικότητα. Οραματιζόταν και μορφοποιούσε. Προγραμμάτιζε και δημιουργούσε.
Και τα κατάφερνε, με θάρρος και αγωνιστικότητα, συνήλθε οικονομικά, κοινωνικά και θεμελίωσε σε νέες βάσεις μια εταιρεία παραγωγής αδρανών υλικών και ετοίμου σκυροδέματος. Μια εταιρεία πρωτοπόρος με σωστό σχεδιασμό, με κάθετη οργάνωση, κυρίως όμως με καλούς συνεργάτες. Και ήταν και είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εταιρείας Λαρσινός Α.Ε., οι καλοί και σταθεροί φίλοι, συνεργάτες και πελάτες. Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι συνεχιστές της εταιρείας, οι άξιοι υιοί της,  Χρίστος και Ιωάννης Λαρσινός, στους οποίους μετέφερε τις ίδιες αρχές και αξίες.
Τελικά η Ευγενία Λαρσινού έγινε αναφορά για την κοινωνία, έχοντας σ’ αυτή μια αθόρυβη και ουσιαστική συμμετοχή. Και όλες οι πράξεις της, χαρακτηριζόντουσαν από τις αξίες που είχε. Το εσώτερο κάλλος της, μεταμορφωνόταν σε πράξη. Αυτό πού έβλεπες να συντελείται δεν ήταν τυχαίο και συμπτωματικό. Είναι έκφραση και απαύγασμα.  Απόστολος Ε. Παπαφωτίου Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

ΟΙ ΛΙΜΝΙΑΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΑΡΣΙΝΟΥ.

larsinos1

- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΙΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Η ”ΥΠΑΠΑΝΤΗ ” τιμά την μεγάλη κυρία της επιχειρηματικότητος της Πόλεως μας, και όχι μόνο ,την Ευγενία Λαρσινού, όπου με το προσωπικό της κύρος ,ανέστησε και γιγάντωσε την εταιρία ” Λαρσινος ΑΕ ”σε πανελλαδικό επίπεδο. Υπόδειγμα στους νέους, ικανότητος και επιχειρείν, παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλοβοήθειας, για τους έχοντας αλλά και τους κατέχοντας,

-Πίστης,

-Εξυπνάδας,

-Και συνεχούς προσπάθειας.

- Ήταν και είναι το καμάρι της ιδιαίτερης πατρίδος μας, όπου ποτέ δεν απαρνήθηκε.

- Το ενδιαφέρον της, για το χωριο μας άσβεστο.

- Οι θύμησές της βιβλίο.

- Η αγάπη της για την Υπαπαντή μας, σημείο αναφοράς.

- Από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας ,και πρώτη πρόεδρος.

- Έως την τελευταία στιγμή η παρουσία της στης εκδηλώσεις μας ανελλιπής.

- Η στήριξη της υλικός στον σύλλογό μας,και το ενδιαφέρον της γιαυτόν μεγάλο .

- Η απώλεια της για εμάς τους Λιμνιάτες αναντικατάστατη.

- Η Αρχόντισσα της Κορίνθου .

- Ο Θεός να την αναπαύσει .

o προεδρος

πιτσιος κωστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: