Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΩΝ







Ο Σύλλογος των Αρκάδων  του Νομού  Κορινθίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», πιστός στα ιδεώδη της πατρίδας μας αλλά και στην ιστορική του πορεία -ιδρύθηκε το 1976- διοργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, το ετήσιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΩΝ για τα μέλη και τους φίλους του, το περασμένο Σάββατο (19.1.2012), στο κέντρο ‘‘Βενετσάνος’’, στα Ίσθμια.





  
 
Στην εκδήλωση κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα, από την Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους του Συλλόγου και απονεμήθηκε, από τον παριστάμενο Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα, τιμητική πλακέτα στον κ. Τάκη Κωνσταντόπουλο, τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε πρόσφατα Επίτιμο Πρόεδρο, για την πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο, το ήθος του, το ζήλο του, καθώς και για την αγάπη του, τόσο για την Αρκαδία όσο και για την Κορινθία.
Η ειδική γραμματέας του συλλόγου κ. Δήμητρα Τσεπεντζή στον πρόλογό της για την εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, τόνισε: ‘‘Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και συγκροτηθήκαμε σε Σώμα, δώσαμε μία υπόσχεση. Αυτή είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και ταυτότητάς μας, η ανιδιοτελής προσφορά και φιλία και ο απόλυτος σεβασμός προς όλα εκείνα που οδηγούν σε μια ουσιαστική και αξιοπρεπή παρουσία στο κοινωνικό σύνολο, εκλέγοντας, αυτή τη φορά γυναίκα Πρόεδρο, που είναι και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη μακρά ιστορία του Συλλόγου’’. Και συνέχισε λέγοντας: ‘‘Απόψε είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να επικοινωνήσουμε, να έλθουμε πιο κοντά μεταξύ μας και μάλιστα σ΄αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή, που η ανθρώπινη επαφή επιβάλλεται και αποτελεί το πραγματικό στήριγμα μας. Οι καλές ανθρώπινες σχέσεις είναι το μεγάλο ζητούμενο των ημερών’’.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαίρη Τσαντίλα, η οποία, αφού παρουσίασε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, υπογραμμίζοντας πως ‘‘όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε’’. Στη συνέχεια περιέγραψε με μοναδικό τρόπο  το ιστορικό ίδρυσης του Συλλόγου, από τον επίτιμο πρόεδρό του κ. Τάκη Κωνσταντόπουλο, τους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής της ζωής του ιδίου, τις πολυετείς επαγγελματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του, καθώς και την πολύπλευρη προσωπικότητα του.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, φανερά συγκινημένος κατά την παραλαβή της πλακέτας, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την απόφαση ανακήρυξης του, ως επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να συμπαρίσταται αμέριστα στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί. 
Η διασκέδαση χαρακτηρίστηκε από Ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς, που παρουσίασε εξαμελής ομάδα με τοπικές στολές, η οποία συγκροτήθηκε από την υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων κ. Σοφία Βασιλείου και αμείωτο κέφι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.   
Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, με την αθρόα συμμετοχή τους, επιβεβαίωσαν ότι αναγνωρίζουν πως η λειτουργία του Συλλόγου εμπνέεται από τις διαχρονικές και επίκαιρες Αρχές και Αξίες του μεγάλου Αρχιστρατηλάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την επιθυμία οι δράσεις του να συνεχιστούν. Γι΄ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του που παραβρέθηκαν στο αντάμωμα των Κολοκοτρωναίων, σκορπίζοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.



                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο










                      Η                                                                                   Ο
                 Πρόεδρος                                                                    Γεν. Γραμματέας
             Μαίρη  Τσαντίλα                                                         Παναγιώτης  Τσέρμος
              (694-6796969)                                                                (6942-010191)

Δεν υπάρχουν σχόλια: