Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Θα' θελα να έχω κάτι καλό να γράψω για τη δημοτική αρχή.....(και διηγώντας τα να κλαις)

 

       Θα' θελα να έχω κάτι καλό να γράψω για τη δημοτική αρχή.....(και διηγώντας τα να κλαις) 

 Share

Σ.Σ. Ο τίτλος σε παράφραση αυτού που μου είπε ένας σεβαστός συνδημότης, παλιός φίλος του αείμνηστου πατέρα μου: "Θα'θελα να μιλήσουμε για κάτι καλό για αυτό το τόπο και αυτή τη δημοτική αρχή, αλλά δεν βρίσκω κάτι παιδί μου"!!!
Με προβλημάτισε, να πω την αλήθεια. Μετά, κάθισα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου και σκέφτηκα για ποιό καλό έργο, δράση, πρόθεση, στρατηγική, ενέργεια.....θα μπορούσα να γράψω για αυτή τη δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη.
Στο μυαλό μου ως φιλμ τα τελευταία 2 έτη: 
-- Προεκλογικές εξαγγελίες; Ούτε για τον Προαστιακό κινήθηκε (ας είναι καλά οι ενέργειες της Περιφέρειας και του Π. Τατούλη). Ούτε για την Μαρίνα Λουτρακίου. Ούτε για την Γεωθερμική ενέργεια στο Σουσάκι. Ούτε για την ίδρυση και τήρηση Κοινωνικού Ταμείου με το 20% της αντιμισθίας. Διαφάνεια; Πολίτες μπροστά; Αστείο και να το σκέφτεσαι...
-- Τουρισμός και ανάπτυξη; Αφού δεσμεύτηκε ο δήμαρχος σε κάποια πραγματικά ουσιαστικά σχέδια, μέρος των οποίων ήταν και στο προεκλογικό του πρόγραμμα, μετά "κρύφτηκε" πίσω από
ΜΚΟ και ιδιώτες, προτάσσοντας δήθεν ότι αυτοί ξέρουν. Άρα αυτά που έλεγε ήταν μπαρούφες; Άρα παραδέχεται ότι δεν ξέρει; Άρα και επί της ουσίας...μηδέν εις το πηλίκον ως αποτέλεσμα.
-- Καρναβάλι; Και διηγώντας τα να κλαίς.
-- Εκμετάλλευση των υποδομών, του φυσικού πλούτου και των περιουσιακών στοιχείων;  Με ......δεν βάφεις αυγά. Μηδέν εις το πηλίκον. Η οικονομική κατάσταση της Λουτράκι ΑΕ, του ΣΠΑ και του Συνεδριακού σε πολύ χειρότερη θέση από προ διετίας Η εκμετάλλευση του κολυμβητηρίου, του πάρκου δεξαμενής και των καταρρακτών; Τίποτα, με μπόλικη πολιτική διαπλοκή.
-- Καθημερινότητα; Δρόμοι σε άθλια κατάσταση. Μηδενικές επισκευές. Είσοδος πόλης σε συσκότιση λες και κρυβόμαστε από τον άλλο κόσμο. Μπαίνεις στο Λουτράκι λες και είσαι στο κόσμο της Νάρνια ή άλλων παραμυθιών. Σημάνσεις με πινακίδες; Προφύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων; Σημάνσεις διαβάσεων πεζών; Μηδέν. Τίποτα.
-- Κοινωνικός ιστός; Όταν η εκκλησία εξυπηρετεί τους πενταπλάσιους από ότι οι κοινωνικές δράσεις της πολιτεία, καταλαβαίνεις την ένδεια και την ανικανότητα της πολιτικής. Που είναι οι δράσεις που έταξε και βγήκε; Που είναι η μέριμνα των χρηστών ναρκωτικών που μαστίζει την περιοχή; Που είναι οι εθελοντικές δράσεις; Δυο χρόνια μετά και ακόμα αναγγέλει τι θα φτιάξει και τι θα γίνει.
-- Ανάδειξη και προστασία της φήμης του νερού Λουτρακίου; Έχουμε γίνει ο φτωχός συγγενής από βασιλιάς του νερού. Ακόμα και η Pepsico ΗΒΗ είδε και απόειδε και μας αφήνει στην εγκατάληψη που μας έχει υποχρεώσει η χειρότερη δημοτική αρχή που μπορώ να θυμηθώ. Να πω για τις μελέτες και τη χάραξη στρατηγικής για το νερό, για τους οικισμούς, για τις απομακρυσμένες περιοχές......ΘΑ, ΘΑ..
--- Ψάχνω απεγνωσμένα.....Εκμετάλλευση περιφερειακών και κοινοτικών κονδυλίων; Δημιουργία νέων έργων εκτός από αυτά που βρήκε υπό σύσταση ή υπό ένταξη; ΓΠΣ; Παιδεία; Οργάνωση; Κάτι τέλος πάντων......

Που θα πάει. Θα το βρώ, που θα του πάει.....


loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: