Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!



Με τον καλύτερο τρόπο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την περασμένη Κυριακή μαζί με τους «διάττοντες αστέρες» της δημοτικής αρχής Λουτρακίου, τον Κώστα Λογοθέτη και την «πολιτική ομερτά» του, πρέπει να διαπίστωσαν -εκτός αν και πάλι προκλητικά τους αγνοήσουν- ότι οι παριστάμενοι κάτοικοι του Λουτρακίου δεν είναι ιθαγενείς που τους κοροϊδεύεις με… χάντρες και καθρεφτάκια.

Ενδεχομένως, ο Πέτρος Τατούλης να έχει πέσει θύμα πληροφόρησης των ταγών του Λουτρακίου και συγκεκριμένων πρώην βουλευτών του νομού, οι οποίοι με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στην προοπτική έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, είτε με τερτίπια έφερναν στην ουσία προσκόμματα, είτε προτείνοντας άλλες «λύσεις» σκόπιμα εκτροχίαζαν το έργο, ευνοώντας εμμέσως πλην σαφώς τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Θέσεις και προτάσεις που στην ουσία για περισσότερο από μία δεκαετία έχουν λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής του δήμου Λουτρακίου. Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, αποδείχθηκε περίτρανα και με τον πιο άκομψο τρόπο, ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εμπαίζει επί δέκα έξι μήνες την τοπική κοινωνία, για δήθεν έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Δεν εξηγείται αλλιώς, όταν ο Πέτρος Τατούλης διαπίστωσε τη θετική αντίδραση των παρισταμένων στην προοπτική έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, να κατελήφθει εξ απήνης  διατυπώνοντας ανυπόστατα κι εκτός πραγματικότητας περιστατικά, προκειμένου να μην προκληθεί εκ του μηδενός αντίδραση, λαμβανομένου υπόψη ότι η συγκέντρωση αφορούσε το Μουσείο Περαχώρας.
Πιο συγκεκριμένα ο Πέτρος Τατούλης ισχυρίσθηκε ότι το έργο μετά από προσπάθειές του θα το εντάξει ο ΟΣΕ στο στρατηγικό του σχεδιασμό για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, επικαλούμενος την προσπάθεια που έχει καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δήμας -κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι ο βουλευτής δεν έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με την πληροφόρηση του loutraki-press- όταν ο ίδιος ο περιφερειάρχης από το Νοέμβριο του 2011 ισχυριζόταν ότι θα το εντάξει στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Με προσχήματα, προσκόμματα και υπεκφυγές κέρδισε χρόνο -καταστροφικό για την προοπτική του έργου- αλλά στις αρχές Φεβρουαρίου, δεκαπέντε μήνες που δεν υπήρχε άλλος ελιγμός, σε αιφνισδιαστική έκτακτη συνάντηση με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου και αξιωματούχων της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετήλθε αφενός αοριστιών και ανεδαφικών ισχυρισμών διατυπώνοντας ένα πυροτέχνημα ότι έχει επιλέξει «ως διέξοδο την ένταξη του έργου στο κοινοτικό πρόγραμμα Jessica», το οποίο από επαΐοντες έχει χαρακτηρισθεί «άδειο πουκάμισο», αφετέρου ακούσθηκε να λέει: «για ένα εικοσαήμερο σας εκτόνωσα την ένταση»!
Είναι αναγκαίο να υπενθυμηθεί ότι ο Πέτρος Τατούλης, αν πραγματικά ήθελε την τουριστική ανάπτυξη, την οποία πρόσφατα διατράνωσε ως αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου, εδώ και δέκα έξι μήνες μ’ ένα απλό έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ που θα επεσήμαινε το ενδιαφέρον της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ, σήμερα θα συζητούσαμε πότε θα τεθεί σε λειτουργία το έργο. Σήμερα η τύχη του, κρέμεται στην κυριολεξία σε μια κλωστή.
Ευθύνες, για την αδράνεια αυτή, σε συνέχεια των προκατόχων της έχει και η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, στον οποίο αν και υποδεικνύει η ΕΡΓΟΣΕ με μέριμνα του δήμου Λουτρακίου να προωθηθεί το αίτημα ένταξης του έργου για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, αυτός περί άλλων τυρβάζει, με αξιωματούχους και «αυλικούς» του να λοιδορούν την προοπτική έλευσης του έργου.
Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, περιφέρεια Πελοποννήσου με Πέτρο Τατούλη και δήμος Λουτρακίου με Κώστα Λογοθέτη λειτουργούν εμπαίζοντας την κοινή γνώμη σε βάρος της τουριστικής υποδομής και προοπτικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος του τόπου κυρίαρχα και της ευκολότερης και ασφαλούς μετάβασης κατά δεύτερο λόγο των κατοίκων του δήμου στην πρωτεύουσα.
Ο Πέτρος Τατούλης θα πρέπει να λάβει πάρα πολύ σοβαρά υπόψη του ότι οι κάτοικοι του Λουτρακίου, έχουν διαγράψει από τη συνείδησή τους ήδη δύο δήμαρχους, όπως επίσης και το σημερινό, δεδομένου ότι μεταξύ των άλλων έχουν εμπαίξει την τοπική κοινωνία στο δικαίωμα να μπορούν να κάνουν και οι ίδιοι χρήση του πλέον ασφαλούς και σύγχρονου συγκοινωνιακού μέσου. Κατά συνέπεια λοιπόν, ευθύς εξ’ αρχής, αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος και πάλι για την περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πρέπει να γνωρίζει ότι περίπου τρεις χιλιάδες πολίτες του δήμου Λουτρακίου θα είναι απέναντί του κι αυτό θα το διαπιστώσει στο… ταμείο της κάλπης, σε δεκαπέντε περίπου μήνες.
Του Πάνου Ηλιακόπουλου
loutraki press
perahora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: