Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Καντίνες στο Λουτράκι. Εγκληματική η πολιτική της δημοτικής αρχής.

Σ.Σ. Φαίνεται ότι η αντίληψη του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για την τουριστική ανάπτυξη, εξαντλείται στις αδειοδοτήσεις για καντίνες στη παραλία Λουτρακίου και στις αδειοδοτήσεις για σουβλατζίδικα στο κεντρικό του δρόμο. 


Οι θέσεις του δημάρχου Κ. Λογοθέτη και της δημοτικής του αρχής για την προστασία των κοινωνικά αδύνατων, και των μικρών επιχειρήσεων της πόλης, έχει φανεί ξεκάθαρα από την αρχή της θητείας τους.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ο δήμαρχος υπαναχώρησε των θέσεων του για την τουριστική ανάπτυξη και τα σχέδια στα οποία είχε δεσμευτεί στη δημοτική ομάδα και τους φορείς, ενώ με την ανύπαρκτη στρατηγική έχει οδηγήσει τον τόπο στην ανυποληψία και τη Λουτράκι ΑΕ κοντά στο λουκέτο. Αποτέλεσμα; Όλοι οι δημότες και οι τοπικές επιχειρήσεις έρμαια μιας αναποτελεσματικής και απαξιωτικής για τον τόπο πολιτικής.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα; Η εγκληματική πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας με την έγκριση καντινών μέσα στη πόλη του Λουτρακίου. Και την έννοια "εγκληματική" την έχουν ενστερνιστεί και την έχουν αποδώσει, τα ίδια τα μέλη της δημοτικής αρχής σε πολλές συνεδριάσεις
του τοπικού και του δημοτικού συμβουλίου, όπως π.χ. δημοτικός σύμβουλος συγγενής του δημάρχου που ασχολείται με επισιτιστική επιχείρηση (και είχε δίκιο).
Φαίνεται ότι το σχέδιο του Κ. Λογοθέτη για την απομάκρυνση του πρώην προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας, ο οποίος λειτουργούσε ως ανάχωμα σε τέτοιων μορφών προτάσεων έπιασε τόπο, αφού μόλις 2 μήνες μετά την αποχώρηση του από την προεδρία του συμβουλίου, νάτη και η πρώτη έγκριση καντίνας, σε μια περιοχή που οι ανυπεράσπιστοι από τη δημοτική αρχή επιχειρηματίες με τα μαγαζιά τους, έχουν επενδύσει και περιμένουν να ζήσουν τις οικογένειες του, ήτοι απέναντι από το Cocoon.
Επίσης, φαίνεται ότι ο πρώην "οραματιστής" αντιδήμαρχος πολεοδομίας, που οραματιζόταν το Λουτράκι με πολλά σουβλατζίδικα στη κεντρική οδό του, συνεχίζει το... όραμα του και από τη νέα του θέση, αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Και εδώ η αποχώρηση του τέως προέδρου Γ. Κακαβά, δείχνει να είναι καταλυτική. 
Παρεμπιπτόντως, όπως είπε ένας πρώην πολιτικός παράγων, φαίνεται ότι μετά την προσπάθεια να έρθουν τα βοθρολύματα, η περιοχή αντέχει και άλλες μορφές δυσωδίας, όπως τη τσίκνα.
Και μια που το έφερε και η κουβέντα, πρόεδρε Σ. Νικολάου, τι θα γίνει με εκείνη την αναβολή συζήτησης επί της πρότασης για απαγόρευση ίδρυσης νέων καταστημάτων όπως ιχθυοπωλεία, σουβλατζίδικα και γραφεία τελετών στη κεντρική οδό του Λουτρακίου. Γιατί έχει θαφτεί, ενώ είχε ομόφωνη απόφαση από το τοπικό συμβούλιο, και ενώ είχε αναβληθεί η συζήτηση από το ΔΣ με δική σου προτροπή δεν επανήλθε ποτέ; Ή μήπως έχεις μπερδέψει το Λουτράκι με μια άλλη πόλη που αρχίζει από Λ, διάσημη για τα σουβλάκια της.
LOUTRAKI ONE

Δεν υπάρχουν σχόλια: