Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!




 
Ο πανικός και η πλήρης έλλειψη ψυχραιμίας είναι τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα στην Ιάσωνος, αφού ο ένας μετά τον άλλον αν και «βαλσαμωμένα πουλιά» αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και το καράβι έχει κολλήσει στο βοηθό.

Ο πανικός τους αυτός εντείνεται ακόμη περισσότερο, γιατί οι νοήμονες έχουν σπεύσει προκειμένου να διαφυλάξουν την προσωπικότητά τους, διαφοροποιούν τη θέση τους, ενώ όσοι συνεχίζουν, από μόνοι τους κάνουν πιο αισθητή την απαξία της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπό τους.
Το loutraki-press πριν περίπου ένα χρόνο είχε καταγράψει την εκτίμηση ότι ο μεταλλαγμένος συνδυασμός "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι πολίτες Πίσω" στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2014, δεν θα απολάβει ποσοστού μεγαλύτερου του μονοψήφιου αριθμού. Ωστόσο, στον περίπου έναν χρόνο που έχει παρέλθει, δεν επικρατεί στατικότητα, αλλά κινητικότητα, γεγονός που εκθέτει τη δημοτική αρχή. Σήμερα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, θα διακινδυνευθεί η πρόβλεψη ότι είναι αδύνατη έως ακατόρθωτη η συμπλήρωση ψηφοδελτίου. Μόνον αν αναλογισθεί η καθεμία και ο καθένας ποια ήταν τα πρόσωπα που συγκροτούσαν το προεκλογικό μπουλούκι του 2010, εξ’ αυτών και ειδικότερα από τους εκλεχθέντες αιρετούς περισσότεροι από τους μισούς έχουν εγκαταλείψει, κινούνται εντός αυτόνομα ή θα τον εγκαταλείψουν, εύκολα γίνεται αντιληπτό τι σκορποχώρι θα φτιάξουν, αν τελικά τα καταφέρουν ως ψηφοδέλτιο ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014;
Πώς θα κινηθούν οι σημερινοί αιρετοί
Οι δύο στυλοβάτες του Κώστα Λογοθέτη που τον έστησαν στα πόδια του και τον ανέβασαν μέχρι τη δημαρχιακή καρέκλα Δημήτρης Κοντός και Χαράλαμπος Δοσσαράς δεν υπάρχουν πλέον, δεδομένου ότι κατά την προσφιλή πρακτική του τους έχει συμπεριφερθεί με τον πλέον ιταμό τρόπο. Στο ίδιο μήκος κύματος η συμπεριφορά του Κώστα Λογοθέτη και προς τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, ο οποίος πολλές φορές τον ανακαλούσε και τον επανέφερε στην τάξη. Το μεγάλο έλλειμμα του Σπύρου Νικολάου έναντι του Γιώργου Κακαβά θα το εισπράξουμε στην πορεία και θα γίνουμε θεατές σκηνών απείρου κάλλους.
Ο εμπαιγμός και το ρεζίλι που σημειώθηκε σε βάρος του δήμου Λουτρακίου με την παρουσία βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε τη ρήξη του Κώστα λογοθέτη με τους δύο συγχωριανούς του Δημήτρη Πέτρου και Παναγιώτη Βαρελά. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δεν έμεινα μόνον σ’ αυτό, αλλά προχώρησαν και στην έκδοση ανακοίνωσης, η οποία δεν αντιμετωπίσθηκε με τη δέουσα κι ενδεδειγμένη προσοχή από τους «τυφλωμένους» με μανία του 2ου ορόφου της Ιάσωνος.
Φυσικά, η φασιστική συμπεριφορά κατά του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρη Μαρίνη, να καρατομηθεί άνευ λόγου κι αιτίας, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους δύο προαναφερόμενους συμβούλους, τους οποίους ακολούθησαν επίσης ακόμη δύο συνάδελφοί τους, οι Λουκάς Λούκας και Αργύρης Ψυχογιός. Ως ώρας αυτοί οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι δεν υπολογίζονται εκ των πραγμάτων ως υποψήφιοι σε συνδυασμό. Εξ όσων ακούγονται Γιώργος Κακαβάς και Χαράλαμπος Δοσσαράς, αν θα είναι και πάλι υποψήφιοι θα συζητήσουν με άλλο συνδυασμό, ούτε λόγος με τον Κώστα Λογοθέτη, που καθημερινά αναδεικνύεται το φασιστικό πρόσωπο. Ο Δημήτρης Πέτρου αν δεν βρει κάτι το πολύ ενδιαφέρον δεν έχει πρόβλημα να απέχει, καθ’ ότι όπως ισχυρίζεται έχει υποστεί και ζημία στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Ο Παναγιώτης Βαρελάς οι πληροφορίες θέλουν να έχει κλείσει κι αυτός όπως και ο επίσης συγχωριανός του Γιώργος Γλυκοφρύδης για μετεγγραφή στο συνδυασμό που έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο, του αειθαλούς δημοτικού συμβούλου Παύλου Παύλου. Δηλαδή, μια χαμένη πενταετία…
Ο γνωστός και αγαπητός γιατρός Λουκάς Λούκας, έχει αηδιάσει από την εμπειρία που έχει αποκομίσει και είναι μάλλον δύσκολο να ξαναπολιτευθεί. Ο δε Αργύρης Ψυχογιός, επίσης αν δεν υπάρξει κάτι το ενδιαφέρον, θα επιλέξει να πάει σπίτι του.
Θα χάσει ακόμα την «ασπίδα - δεκανίκι»
Με το επικρατούν χάλι, ο Νίκος Λόης πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη για να αποφύγει ένα σίγουρο εξευτελισμό του, ενώ δεν είναι και λίγα όσα ακούγονται να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής ψηφοδελτίου.
Σίγουρα, αυτός που θα πηδήξει από το καράβι, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς, στην περίπτωση που μπορέσει κι αυτός να βρει καταφύγιο, στο χαμένο πριν ξεκινήσει συνδυασμό του βετεράνου δημάρχου Παύλου Παύλου, είναι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μουζάκης, ο οποίος σήμερα είναι ο μόνιμος συνοδός ή κολαούζο, όπως τον αποκαλούσε ο Κώστας Λογοθέτης. Λόγω της επαγγελματικής τους συνεργασίας, αυτός που δεν θα μπορέσει να πηδήξει από το καράβι είναι ο νεαρός αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες.
Επειδή, την κατάληξη αυτή την έχουν ήδη διαβάσει στην Club Hotel Casino Loutraki, στις αρχές του 2014 που ο τόπος θα εισέλθει στην τελική ευθεία των εκλογών τότε θα του αποσύρουν και το μυστικοσύμβουλό του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, ο οποίος αν διατηρεί τις ίδιες στενές σχέσεις με τον όψιμα αυτοκόλλητό του Γιάννη Κακούρο, δεν αποκλείεται να παρακαλέσει να τον διασώσουν…
Επίσης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δέδες, επειδή πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι έχει αναγνώσει το πολιτικό τοπίο, παραμένει κι αυτός στη θέση του αμειβόμενος μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας τους και μετά να πάει σπίτι του, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον στέγη να τον φιλοξενήσει.
Όσον αφορά το άλλο φασιστοειδές, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου αυτός δεν έχει πουθενά τύχη, δεδομένου ότι αρχής γενομένης από τους Αγ. Θεοδώρους, απολαμβάνει της απαξίας των συγχωριανών του. Δεν είναι δύσκολο κανείς να ανατρέξει στους σταυρούς που συγκέντρωσε στις εκλογές του 2010, και να αναλύσει πόσοι εξ’ αυτών προέρχονταν από το χωριό του και πόσοι από το Λουτράκι, καθώς επίσης και ποιοι συνέβαλαν με τις προσωπικές τους γνωριμίες για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος!
Ο εξάδελφος του Κώστα Λογοθέτη Κώστας Δόσχορης και η οικογενειακή του φίλη Σταυρούλα Λέζου, μαζί με την Μαρία Στάμου η οποία δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τοπίο και τι πραγματικά συμβαίνει, βουλιάζουν όλοι μαζί αγκαλιά.
Με την ανάγνωση της ανθρωπογεωγραφίας του νικηφόρου συνδυασμού του 2010, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Κώστας Λογοθέτης τετέλεσται και δεν υπάρχει πλέον γι’ αυτόν πολιτικό μέλλον.
Ο δε πολιτικός συνεταιρισμός του με τον Παύλο Παύλου δεν πρόκειται να του αποδώσει όφελος, δεδομένου ότι και η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση δεν διαθέτει τύχη να προκριθεί ακόμη με τις παρούσες συνθήκες στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
 Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: