Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πέθανε ο πιανίστας των Doors, Ray Manzarek


Ο Ray Manzarek, πιανίστας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60, The Doors, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 74 ετών, δήλωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος.

Ο Manzarek, που έζησε την τελευταία δεκαετία στην Καλιφόρνια, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείου του Ροζενχάιμ της Γερμανίας, μετά από μάχη που έδωσε επί χρόνια με τον καρκίνο, ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην επίσημη σελίδα του γκρουπ στο Facebook.

Ο Jim Morrison και ο Manzarek ίδρυσαν το συγκρότημα το 1965, στο Λος Άντζελες , και δημιούργησαν μαζί κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία της ροκ μουσικής, όπως τα "Break On Through to the Other Side" και "Light My Fire".

"Λυπήθηκα πολύ όταν ενημερώθηκα για τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη μου Ray Manzarek", δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Robby Krieger και συμπλήρωσε: "Αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω μαζί του τραγούδια των Doors, την τελευταία δεκαετία. Ο Ray ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου και πάντα θα μου λείπει".







Δεν υπάρχουν σχόλια: