Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη,γιατί έπρεπε να περιμένετε 2.5 χρόνια;)

Λουτράκι Α.Ε. Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη, ΦΤΑΙΤΕ...(γιατί έπρεπε να περιμένετε 2.5 χρόνια;) 

 

Σ.Σ. Κώστα Λογοθέτη. Φταίτε ως δήμαρχος και ως δημοτική αρχή για την σημερινή κατάσταση του δήμου και της Λουτράκι ΑΕ. Φταίτε ξεκάθαρα, ασχέτως το πόσες ευθύνες είχαν οι προηγούμενοι, αφού αναλάβατε και υποσχεθήκατε πολλά. 
Φταίτε γιατί επί 2.5 έτη, αδυνατούσατε να δείτε την πραγματικότητα, και πεισματικά (έως ξεροκέφαλα), αρνούσασταν τις υποδείξεις, τις καταγγελίες, τις προτάσεις και πάνω από όλα τη συνεργασία με πραγματικά ικανούς συνεργάτες. 
Για εσάς προφανώς έχει προδιαγραφεί η πολιτική λήθη μετά το επερχόμενο μαύρισμα στις εκλογές. Για το τόπο όμως, τώρα τι κάνουμε; Οι λύσεις ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.
Κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης -σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει την απομάκρυνση των συνεργατών του- για πρώτη ίσως φορά, άφησε να φανούν ψήγματα ευθυνών, δικών του και των συνεργατών του.
-- Έπρεπε να φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να καταλάβει τη θέση στην οποία οδήγησε τη Λουτράκι ΑΕ και το υδροθεραπευτήριο;
-- Έπρεπε να φτάσει στο απροχώρητο για να καταλάβει τι είχε παραλάβει εξ αρχής, και ποιά ήταν η
οικονομική κατάσταση της Λουτράκι ΑΕ, του δήμου αλλά και της χώρας;
-- Έπρεπε να φτάσει στην καταστροφή για να καταλάβει όπως δήλωσε ότι θα πρέπει να βρει τρόπο για να κάνει κατασκευαστικό έλεγχο; Τώρα δήμαρχε που παραλάβατε επίσημα το έργο είτε ως κατασκευή ή ως λειτουργία;  Τώρα πρόεδρε της Λουτράκι ΑΕ και δήμαρχε, που δηλώσατε στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, ότι έχετε παραλάβει το έργο και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό όσον αφορά τη κατασκευή και το κόστος; Τώρα δήμαρχε, αφού φροντίσατε -παρά το γεγονός ότι άλλο σας υποδείκνυαν ορισμένες γνώστες και σώφρονες αιρετοί- να το παραλάβετε, είναι ΔΙΚΟ σας το πρόβλημα, και δεν δικαιούστε πια να προσπαθείτε να τα ρίχνετε όλα στους προηγούμενους. 
Είχατε την ευκαιρία σας να προβείτε σε οικονομικό, σε τεχνικό και σε κατασκευαστικό έλεγχο. Είχατε την ευκαιρία επίσης, να χρησιμοποιήσετε τις εξώδικες αναφορές και γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών, με διαφορετικό τρόπο.
Τώρα ερχόσαστε μετά από 2.5 χρόνια πλήρους -να μην πω επικής- αναποτελεσματικότητας και ικανότητας εξεύρεσης λύσεων, και λέτε ότι πρέπει να διεκδικήσετε δικαστικά ότι αναλογεί στην Λουτράκι ΑΕ, και να ψάξετε νομικά αν μπορείτε να κάνετε έλεγχο της κατασκευής; 
Έχετε υπόψη σας (και εάν δεν έχετε, ρωτήστε τους νομικούς σας συμβούλους), ότι τη στιγμή που μετά από 2 έτη παραλάβατε το έργο (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν το κάνατε στην αρχή που δεν γνωρίζατε ή έστω που γνωρίζατε λιγότερα....το κάνατε μετά από 2 έτη, άρα με πλήρη επίγνωση της κατάστασης), ακόμη και εάν βρείτε κάτι λιγότερο αποδεκτό μέσα από ελέγχους, τα όποια πορίσματα θα βαρύνουν πια αποκλειστικά εσάς; (όχι τίποτα άλλο, να μη λέτε ότι δεν θέλουμε να σας προστατέψουμε από τις κακοτοπιές).
Ή όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, επειδή οσονούπω ξεκινά η προεκλογική περίοδος; Μήπως είναι μια προσπάθεια να αποφύγετε την συνεχή αιμορραγία σε στελέχη του δημοτικού σας συνδυασμού που σας έχει καταστήσει δημοτική πλειοψηφία;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; Όποιοι και εάν είναι οι λόγοι για την παρούσα κατάσταση, οι λύσεις αυτή τη στιγμή ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ. 
1. Παρατείστε όλοι μαζί, και το δημοτικό συμβούλιο προτείνει τεχνοκράτες, εμπειρογνώμονες και άτομα ικανά να διαπραγματευτούν με τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, τις επιτροπές του αναπτυξιακού σε ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ, τους δανειστές και βέβαια τους συνεταίρους στην κοινοπραξία, μήπως καταφέρουν κάποιο αποτέλεσμα μέσα από κοινά αποδεκτές επιλογές για το βέλτιστο καλό του τόπου.
2. Να στραφείτε στους συνεταίρους σας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για αυτή τη λύση όμως, επειδή οι περισσότεροι ξέρουμε τι σημαίνει και πόσο δύσκολη είναι η προσέγγιση θα πρέπει να γίνει όχι μέσω μυστικοσυμβούλων και πρακτικών του παρελθόντος, αλλά με διαφάνεια, και με άτομα που διαθέτους ικανότητα, επαγωγικά σωστές χρηματοοικονομικά και επιχειρησιακά προτάσεις και με δυνατότητα δημιουργίας αποτελέσματος.
Επειδή όμως όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά και ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει η δεύτερη λύση, θα είμαστε εδώ...στα κάγκελα για παν ενδεχόμενο.

Αυτά βέβαια ισχύουν ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όπως δηλώσατε το καλό των δημοτών και την προστασία της περιουσίας τους. Γιατί έως σήμερα, άλλο έχουμε δει.
Αν πραγματικά το θέλετε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κε Λογοθέτη .
loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: