Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,










Nέα επιστολή Ν. Ρεμαντά

   Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
η από 20.08.13 με αρ. πρωτ. 221 επιστολή σας, δυστυχώς δε συμβάλλει στην επίλυση του πιεστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.


Μάς δηλώνετε ότι αποφασίσατε «να εκκινήσει ο διάλογος με σκοπό τη μετατροπή της κοινοπραξίας και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος θα μας κοινοποιήσετε ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία στις μεταξύ μας διαπραγματεύσεις».
Επίσης, η απόφασή σας περί ενάρξεως του διαλόγου, αναφέρετε ότι θα εγκριθεί από έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας σας η οποία δεν δύναται να πραγματοποιηθεί προ 22 ημερών από τη σύγκλισή της. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να χαθεί τόσος χρόνος για την έγκριση ενάρξεως διαλόγου, όταν η κοινοπραξία δε δύναται να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της μέχρι την 04η Σεπτεμβρίου 2013. Άραγε δεν αρκεί μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;
Αναφέρετε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαλόγου ζητάτε τη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας, άλλως η άρνηση της χρηματοδότησης θα εκληφθεί από εσάς «ως τυχόν νέα διλήμματα ως προς την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας της κοινοπραξίας», που «θα αντιμετωπιστούν ως ενέργειες εχθρικές» προς εσάς. Δεν είναι κατανοητό πως ενώ το αντικείμενο του διαλόγου είναι κατά κύριο λόγο η επιβίωση της κοινοπραξίας δια της χρηματοδοτήσεως αυτής, εσείς να απαιτείτε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση χωρίς να έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ μας. Σε συνδυασμό με αυτό, στο σημείο 2, υπό τον τίτλο «Δηλώσεις», αναφέρετε ότι είπαμε ότι, «η διασφάλιση της βιωσιμότητας της Κοινοπραξίας για τους επόμενους 6 μήνες είναι δεδομένη», και ότι είμαστε υποχρεωμένοι να την εγγυηθούμε με την έναρξη διαλόγου χωρίς την ύπαρξη νέων τελεσιγράφων. Ουδέποτε είπαμε κάτι τέτοιο, και ως ανωτέρω ανεφέρθη, ο τρόπος και η μέθοδος χρηματοδότησης της κοινής επιχειρήσεώς μας, είναι το κύριο έργο και το περιεχόμενο του διαλόγου. Σε περίπτωση που θα ήμασταν σε θέση να την εγγυηθούμε, δε θα υπήρχε αντικείμενο διαλόγου.

Κύριε δήμαρχε και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ - Λουτράκι Α.Ε.,
σε όλες τις συζητήσεις μας, στο πλαίσιο του διαχειριστικού συμβουλίου και στην επιστολή μου της 02ας Αυγούστου 2013, είναι σαφές ότι ενόψει της αδυναμίας της χρηματοδότησης της κοινοπραξίας πρότεινα ως λύση να μετατραπεί αυτή σε ανώνυμη εταιρεία, όχι διότι τούτο αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά διότι είναι το μόνο μέσο προκειμένου να βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση, ώστε να επιβιώσει η κοινή μας επιχείρηση μέσα στο πλαίσιο του χειμαζόμενου οικονομικού περιβάλλοντος.
Ο χρόνος που μας απέμεινε είναι πλέον ελάχιστος μετά τη ψήφιση του ν. 4152/2013 που αποκλείει την παράταση καταβολής των υποχρεώσεών μας προς το Δημόσιο.
Ομιλείτε ότι δεν είναι δυνατόν να εκβιάζεται η άποψή σας κατά τη διάρκεια του διαλόγου. Κατά καμία λογική, η απόλυτη και πιεστική ανάγκη για τη χρηματοδότηση της επιχειρήσεως, δεν μπορεί να θεωρείται ως εκβιασμός, ιδίως εάν λάβετε υπόψη σας ότι επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι, κάθε άλλη λύση που τυχόν προταθεί, είναι καλοδεχούμενη.
Δεν αντιλαμβανόμεθα πως, παρασυρόμενοι προφανώς από δηλώσεις και σχόλια ενός εκπροσώπου εταιρείας που διαθέτει ένα μόνο εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της Club Hotel Loutraki S.A., μας θέτετε ως προϋπόθεση του διαλόγου την απόφαση όχι μόνο του διοικητικού μας συμβουλίου, αλλά και την έγκριση της ενάρξεως του διαλόγου από τη γενική συνέλευση της Club Hotel Loutraki S.A. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείτε, άθελά σας προφανώς, αλλότρια συμφέροντα και επεμβαίνετε σε εταιρικές υποθέσεις τρίτων.
Δεν κατανοούμε ποιο είναι το «άδικο αποτέλεσμα τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους εργαζομένους, κυρίως όμως καταστροφικό για τον τόπο». Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του διαλόγου είναι απλούστατα η συνέχιση λειτουργίας της επιχειρήσεως, ώστε να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και ο τόπος, εφόσον βεβαίως θεωρείτε ότι η λειτουργία αυτής της επιχειρήσεως είναι θετική για τον τόπο.
Επιπλέον αναφέρετε στην επιστολή σας ότι παραμένουν σκοπίμως αναπάντητα τα ερωτήματα που μας θέσατε. Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα της επιστολής σας στα σημεία:
Α.2.α.α.
Το ερώτημα αυτό έχει ρητώς απαντηθεί. Η της Club Hotel Loutraki S.A. θα καταβάλει, για το χρονικό διάστημα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2013, τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση της επιχείρησης χρηματικά ποσά, και εφόσον μέχρι τότε έχουμε καταλήξει σε οριστική συμφωνία για τη μετατροπή της κοινοπραξίας σε Α.Ε., (και θα εναπομένει η τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιών της μετατροπής που υπολογίζεται να έχουν περατωθεί ενός του Νοεμβρίου 2013), τότε θα κατατεθούν και τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του παρελθόντος προς Δημόσιο, ΙΚΑ, κ.λπ., τα οποία είναι γνωστά σε εσάς και τα οποία θα εξυγιάνουν την επιχείρησή μας. Το σύνολο των καταβληθέντων ποσών, θα προσμετρηθούν στη διαμόρφωση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας Α. Ε.
Α.2.β.β.
Πρώτον δεν αποφεύγουμε συστηματικά να απαντήσουμε σε κανένα ερώτημα. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας ότι, αφενός κάποια ζητήματα συνδέονται άμεσα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων που θα λάβουν χώρα και αφετέρου κάποια άλλα θέματα ανάγονται στη λειτουργία των οργάνων της Club Hotel Loutraki S.A. και δε σας αφορούν.
Παραταύτα επισημαίνουμε:
● Αναφορικά με την εκπόνηση επιχειρηματικού πλάνου σας παραπέμπουμε σε όσα αναφέρθηκαν στην από 09-08-2013 επιστολή μας.
● Είθισται σε μία ανώνυμη εταιρεία, μεταξύ άλλων λύσεων, να εξασφαλίζονται κεφάλαια δια της αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου και της διαθέσεως νέων μετοχών. Αυτό αποτελεί μία κοινά αποδεκτή επιχειρηματική πρακτική και πέραν τούτου δε υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο που θα δυνάμεθα να σας γνωστοποιήσουμε.
● Όπως γνωρίζετε είναι θέμα των αρμοδίων οργάνων μιας επιχειρήσεως να επιλέγουν ανάλογα με τις συγκυρίες ποια χρηματοοικονομικά εργαλεία απαιτούνται προκειμένου να επιβιώνει, μεταξύ των οποίων είναι και η λήψη ομολογιακών δάνειων μετατρέψιμων ή μη σε μετοχές, εγγυημένων ή μη, και λοιπά.
● Η μεταβολή ή όχι του Management της επιχείρησης αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ των μετόχων μίας ανωνύμου εταιρείας και ουδείς δύναται να γνωρίζει τις ενέργειες των οργάνων αυτών εκ των προτέρων.
● Αναφορικά με τη διασφάλιση των απαραιτήτων χρηματικών ποσών για την επιβίωση της εταιρείας, ήδη αναφερθήκαμε ανωτέρω στην παρούσα επιστολή μας. Επιπροσθέτως, είναι λογικό και αναμενόμενο ότι, εφόσον επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ μας, η Club Hotel Loutraki S.A. που θα έχει καταβάλει σημαντικά χρηματικά ποσά μέχρι το Νοέμβριο 2013, θα πράξει ότι είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση των κεφαλαίων της.
Β.1.
Ειλικρινά δεν είναι κατανοητή η αναφορά σας ότι «αναγκαστήκαμε» να αποδεχθούμε όλες τις δικαστικές επιδιώξεις σας που αφορούν διάφορα θέματα.

Κύριε δήμαρχε,
με την πρότασή μας περί καθολικής διαδοχής της κοινοπραξίας από την Α.Ε. και με ρητές ως γράφετε δηλώσεις του υπογράφοντος, είναι σαφές, ότι όλες οι τυχόν ευθύνες της διαχειρίσεως της κοινοπραξίας τα τελευταία 17 χρόνια θα αναληφθούν από τη νέα εταιρεία και θα αποδοθούν σε όποιον αναλογούν. Η δήλωση αυτή βεβαίως δε σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη βασιμότητα όλων όσων αναγράφετε στην παράγραφο Β. της επιστολής σας, πλην της περιπτώσεως αα. της καταβολής του υπολοίπου του ετήσιου ελαχίστου εγγυημένου ποσού, το οποίο ασφαλώς και σας οφείλουμε και δεν το καταβάλλουμε λόγω έλλειψη ρευστότητας και στο πλαίσιο της διαχείρισης των συνολικών υποχρεώσεων της επιχειρήσεως.
Τα λοιπά αναφερόμενα είναι ισχυρισμοί τρίτων τα οποία χρήζουν αποδείξεως και αποφάσεων δικαστηρίων, τα οποία ουδείς εμποδίζει ουδένα να τα επιδιώξει.
Τέλος, αναφορικά με το αίτημά σας για τον έλεγχο της νομιμότητος και σκοπιμότητος όλων των διαχειριστικών πράξεων των τελευταίων ετών, (σας υπενθυμίζω ότι, εκτός του τακτικού ελέγχου εξ ορκωτών λογιστών της επιλογής σας, των επανειλημμένων ελέγχων όλων των φορολογικών και αρμοδίων διοικητικών αρχών και της από αρχής αναλήψεως των καθηκόντων μου δήλωσής μας περί διαθεσιμότητας όλων των βιβλίων και στοιχείων της επιχειρήσεως σε οποιοδήποτε εσείς ορίσετε να τα ελέγξει ­ διαθεσιμότητα την οποία πάντως ελάχιστα χρησιμοποιήσατε), συμφωνούμε να γίνει, ανεξαρτήτως της καταλήξεως σε κάποια συμφωνία για την επιβίωση της Κοινοπραξίας.3

Κύριε δήμαρχε και μέλη του δημοτικού συμβουλίου,
πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία δεν τα θίγω επί της παρούσης ενόψει της εξαιρετικής σοβαρότητας της καταστάσεως. Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις για την επίσπευση και απόληξη του διαλόγου και για αυτόν το λόγο, σας παρακαλώ, να παύσει η ατέρμονη αλληλογραφία, και να ορίσετε εντός των επόμενων 2-3 ημερών την επιτροπή που θα σας εκπροσωπήσει καθώς και την ημερομηνία έναρξης του διαλόγου.
Επειδή το θέμα όπως και εσείς επικαλείστε στην επιστολή σας, δεν αφορά μόνο δύο επιχειρηματίες, αλλά και τα συμφέροντα μίας περιοχής, θα μου επιτρέψετε να απευθύνω την παρούσα μου επιστολή και τις προηγούμενες στο σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά και στους εργαζόμενους που θα είμαι ευτυχής να παρίστανται στον επικείμενο, ελπίζω, διάλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: