Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν και πέρασε, εύκολα, από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου. Ο Βάις (61’) άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ ο Σαβιόλα (75’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μίτσελ.
Ο Ολαϊτάν…


ξεχώρισε για τους «ερυθρόλευκους», τόσο όσο έπαιζε στην κορυφή, όπου είχε και δοκάρι, όσο και στα άκρα της επίθεσης. Άλλαξε το παιχνίδι ο Σέποβιτς, με την είσοδό του, αφού απλοποίησε τα πράγματα για τους Πρωταθλητές και άνοιξε χώρους για να έρθουν τα δύο γκολ.
Καλά οργανωμένος αμυντικά ο Πανιώνιος, για μία ώρα είχε «μπλοκάρει» τον Ολυμπιακό, όμως επιθετικά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο.
Το ματς:

Πάντα πριν από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες που έχουν τις ευρωπαϊκες υποχρεώσεις εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι εμφανίστηκε και ο Ολυμπιακός. Χωρίς καθαρό δημιουργικό μέσο, με τους Μανιάτη και Σάμαρη να έχουν αναλάβει αυτό το ρόλο και με τους Κάμπελ και Βάις στα άκρα προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Πανιωνίου. Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει αν ο Ολαϊτάν ήταν πιο τυχερός στο πλασέ που δοκίμασε, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι.
Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος, έχοντας, πρώτα στο μυαλό του την αμυντική του θωράκιση, μέσα από εξαιρετική λειτουργία και αρμονία στις γραμμές του, κρατούσε το μηδέν, σχετικά εύκολα. Αυτό που του έλειπε ήταν η επιθετική πρωτοβουλία με τον Χρήστο Αραβίδη να «μάχεται» με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού χωρίς να τα καταφέρνει ιδιαίτερα, αφού ήταν σχεδόν μόνος.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν… πιο ζωηρός. Αυτό έγινε πιο εμφανές από την στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Σέποβιτς, στη θέση του «άφαντου» Κάμπελ. Ο Σαβιόλα γύρισε λίγο πιο πίσω, ο Όλαϊτάν πήγε στα άκρα, ο Σέρβος στην κορυφή και τα πάντα έγιναν πιο απλά για τους «ερυθρόλευκους». Τα γκολ ήρθαν, αρχικά από τον Βάις και στη συνέχεια από τον Σαβιόλα, για να δώσουν ένα ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του Μίτσελ.
Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος… παραδόθηκε. Οι παίκτες του Παντελή συμβιβάστηκαν με το αποτέλεσμα, το οποίο έμελε να διατηρηθεί μέχρι το τέλος, παρά κάποιες καλές ευκαιρίες που είχε ο Ολυμπιακός. Το τελευταίο σφύριγμα από τον Βοσκάκη χάρισε ένα ακόμα τρίποντο στους Πειραιώτες, οι οποίοι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Παναγιωτούδης (80’ Ριβέρο), Μενδρινός (61’ Λάζνικ), Ντούνης, Καλτσάς, Γιάννου (69’ Καμπάνταης), Αραβίδης.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Πάνος, Ζαχαράκης, Κουλουχέρης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (72’ Εντιγκά), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Κάμπελ (56’ Σέποβιτς), Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις, Σαβιόλα (78’ Ντομίνγκεζ), Ολαϊτάν.
Στον πάγκο: Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Παπαδόπουλος, Μετζανί.
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Βλάσσης (Λασιθίου)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Πηγή: sport fm