Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 
 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ:
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για την λήξη του 1ου Ελληνορωσικού Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ" ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με την παρουσία πολλών εκ των συμμετεχόντων και χορηγών του Φεστιβάλ.
Ο κ. Νικόλαος Λόης – Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» - Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ανέφερε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου γεγονότος στον τόπο μας και μάλιστα με επιτυχία, που αποτέλεσε παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην τέχνη και στον πολιτισμό. Τόνισε ότι την διοργάνωση αυτή την στήριξαν οι δημότες μας – τα παιδιά του τόπου μας, βάζοντας ο καθένας την δική του υπογραφή σε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα, σε αγιογραφία, ζωγραφική, φωτογραφία, καρικατούρα, ποίηση, μουσική, χορό, που ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τον τόπο μας αξιέπαινα. Ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους χορηγούς και τους συνεργάτες του που πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους για την πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ, καθώς και τον κ. Λουτσένκο, Πρόεδρο Απόδημων Ρώσων στην Μόσχα ο οποίος κοινοποίησε προς την Δημοτική Αρχή προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στον Δήμο μας οι οποίες είχαν συζητηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Λόη στην Μόσχα τον προηγούμενο Ιούλιο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον σκηνοθέτη Ιγκόρ Καντζελόφσκι-Μιχαλκόφ για την πολύ σύντομη διήμερη επίσκεψή του - ειδικά για το Φεστιβάλ, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθεί ένα Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στο Λουτράκι.
Στη συνέχεια ο Dr. Nikolai Zhdanoff-Lutsenko - Διευθυντής του τμήματος για διεθνείς και οικονομικές σχέσεις των Ρώσων μεταναστών “Moscow House” στο Δήμο της Μόσχας - Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Συμβουλίου των Ρώσων μεταναστών - Καθηγητής Πανεπιστημίου Μόσχας (διεθνούς δικαίου) - είπε ότι το Φεστιβάλ είχε μεγάλη επιτυχία και μεταξύ των άλλων τόνισε: «Εκτός από την τέχνη στο Φεστιβάλ, είδαμε και δύο άλλες πτυχές που με ενδιέφεραν πάρα πολύ: υψηλού επιπέδου συζητήσεις με τον κ. Δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων όπου συζητήθηκαν τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο και επειδή εγώ εκπροσωπώ την ομάδα των απόδημων Ρώσων οι οποίοι είναι πάνω από 30.000.000 σε όλον τον κόσμο και εφόσον γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι είναι επιχειρηματίες, πιστεύω ότι η ιδέα αυτή θα έχει επιχειρηματική συνέχεια…..Όταν ήρθαν ο Νίκος Λόης και ο Φάνης Βουρβόπουλος στο γραφείο μου στην Μόσχα και είχαμε κάνει τρομερή παρέα, ποτέ δεν περίμενα ότι δύο τόσο καλοί άνθρωποι θα μου έδειχναν και τόσο καλά πρόσωπα στην χώρα τους στην Ελλάδα. Είναι το βαθύ πιστεύω μου ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που υπάρχει είναι οι άνθρωποι και στο Λουτράκι έχω γνωρίσει τους ανθρώπους πολύ καλά.»
Τέλος η κα Irina Koroleva – Υποδιευθύντρια του τμήματος δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη για το “Moscow House of public organizations” του Δήμου Μόσχας – δημοσιογράφος στο Κρατικό Κανάλι της Μόσχας, είπε ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκθέσεις φωτογραφίας που κάναμε στα Λύκεια, καθώς και τα μαθήματα ζωγραφικής τα οποία είχε προσφέρει μεγάλος εκδοτικός οίκος παιδικής λογοτεχνίας της Μόσχας. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσίασαν οι προβολές ταινιών σοβαρού περιεχομένου και συγκεκριμένα η ταινία «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη Ιγκόρ Καντζελόφσκι-Μιχαλκόφ και η πρεμιέρα «ΙΟΥΔΑΣ» του Αντρέι Μπαγκατιριόβα που γνωρίζει παγκόσμια φήμη αυτές τις ημέρες. Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρχει συνέχεια στο Φεστιβάλ αυτό.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη σε βίντεο στο www.perahora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: