Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε αναφορά του Χρίστου Δήμα για την παραβατικότητα-εγκληματικότητα στον Δήμο Βέλου-Βόχας.





Σε απάντηση της επιστολής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού "Κοινωνία" σχετικά με την παραβατικότητα στο τοπικό διαμέρισμα Ζευγολατιού Κορινθίας του Δήμου Βέλου- Βόχας, την οποία προώθησε ο κ. Χρίστος Δήμας με αναφορά του στη Βουλή, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει πως «υλοποιούνται από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση ειδικά σχέδια ελέγχων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομά από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση.»


Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει πως κατά τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν διενεργηθεί συνολικά 4 επιχειρήσεις από την Α.Δ. Κορινθίας (σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής). Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να ελεγχθούν συνολικά 311 ρομά, εκ των οποίων οι 65 συνελήφθησαν και οι  285 προσήχθησαν για διάφορα αδικήματα. Τέλος, επισημαίνει, πως οι δράσεις της αστυνομίας συνεχίζονται και βελτιώνονται σε συνεργασία και με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (ΟΤΑ κλπ.),  ώστε να αποτραπεί η παραβατικότητα των Ρομά αλλά παράλληλα να δημιουργηθεί και ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής που συμβιώνουν με αυτούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: