Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόσκληση προς τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης της Κορινθίας.


Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Φλοίσβου-Λουτρακίου σας καλεί τοΣάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στις 11 π.μ. στην Πλατεία του Οικισμού , μετά το τέλος και της φετινής ανασκαφικής έρευνας στην Ρωμαϊκή Έπαυλη-Λουτρακίου, προκειμένου να τιμήσουμε όλους όσους συνέβαλαν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή.
Η υπεύθυνη των ανασκαφών κ.Ζωή Ασλαματζίδου Αρχαιολόγος Επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και οι συνεργάτες της θα σας ξεναγήσουν στο χώρο των ανασκαφών και θα παρουσιάσουν τα νέα σημαντικά ευρήματα.
Τα αρχαιολογικά αυτά ευρήματα που έρχονται στο φως βεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η περιοχή του Λουτρακίου (Αρχαίαι Θέρμαι) ήταν κέντρο Λουτροθεραπείας και στην Αρχαιότητα.
Προκειμένου να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό το σημαντικό αυτό μνημείο της περιοχής μας, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να καλύψετε την εκδήλωση αυτή. 
Μετά το τέλος της παρουσίασης  θα ακολουθήσει δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία του οικισμού μας. 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Κώστας Μεταξάς
 Πρόεδρος του Φλοίσβου -Λουτρακίου
Τηλ. 6944103366

1 σχόλιο:

Φλοισβος Λουτρακι είπε...

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω είναι ότι με την "Ενωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας" και ειδικά με τον Πρόεδρο της κ.Σωτήρη Πρωτοπαππά έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων.Είναι επίσημοι καλεσμένοι μας σε όλες τις εκδηλώσεις του Φλοίσβου .Όσο για τη παραπάνω εκδήλωση, ήταν μια δική μας πρόταση να την διοργανώσουμε στην πλατεία του οικισμού και να καλύψουμε και το κόστος της, που έγινε αποδεχτή από όλους και γίνεται για να τιμηθούν οι άνθρωποι που δούλεψαν εθελοντικά τόσο από την "Ένωση" που είχε και το κύριο βάρος όσο και από το Λουτράκι και το Φλοίσβο, και για τους άλλους λόγους που παραπάνω αναφέρουμε, δεν έχουμε κανένα σκοπό και λόγο να καπελώσουμε κανένα, όπως δημόσια ο κ.Γιώργος Μαρίνης ισχυρίζεται,το αντίθετο μάλιστα και όποιος παρακολουθήσει την εκδήλωση θα το διαπιστώσει.
Κώστας Μεταξάς