Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

2η ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ










Φίλες / φίλοι,

Η ευθύνη για τον χώρο της Διώρυγας Κορίνθου, που εχθές αναφερθήκαμε στην 1η ανοικτή δημόσια επιστολή μας, ανήκει αποκλειστικά στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας. Η εταιρεία Α.Ε. ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ μας έδωσε πλήρη στοιχεία.

Για αυτό ζητάμε από τον συνάδελφο, Γιώργο Δέδε - Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας την άμεση αποκατάσταση φθορών - ζημιών και τον εξωραϊσμό της "Πύλης της Πελοποννήσου".

Με εκτίμηση,

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννησου

 
Προς:  Αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κο Δέδε Γεώργιο


Αγαπητέ Γιώργο, όπως ευγενώς μας πληροφόρησε η εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε.:

Ουδέποτε η ευθύνη για τη συντήρηση, καθαριότητα, ασφάλεια και γενικότερα για την αισθητική των δύο σιδηρών γεφυρών στην Διώρυγα Κορίνθου ανήκε στην Α.Ε. Διώρυγος Κορίνθου. Η ευθύνη ανήκε στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και για την συγκεκριμένη περίπτωση στην ΔΕΚΕ Τριπόλεως και τώρα η παραπάνω ευθύνη ανήκει στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.


Συνεπώς, είναι ευθύνη και αποκλειστική αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, ο εν θέματι χώρος.

Για αυτό το λόγο ζητούμε και πρέπει άμεσα η Αντιπεριφέρεια Κορινθίας να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα / φθαρμένα κιγκλιδώματα προς διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και εξωραϊσμό του σημαντικότατου αυτού Τουριστικού και Πολιτιστικού προορισμού, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου μας.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει και ένας μηχανισμός συντήρησης και άμεσης αποκατάστασης βλαβών που δύναται να προκύψουν στο μέλλον.

Η «Πύλη της Πελοποννήσου», όλοι συμφωνούμε, δεν μπορεί να έχει αυτή την αντιμετώπιση.
Θα είμαστε δίπλα σου σε κάθε ενέργεια που συνάδει με τους ανωτέρω στόχους.

Με εκτίμηση,

Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου













Δεν υπάρχουν σχόλια: