Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γ. Παπαγεωργίου-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ: Ποιός φταίει για την κατάντια του Τόπου μας




 

 
Σύμφωνα με την Αρχή της Συνυπευθυνότητας η συμπολίτευση του Δήμου, χωρίς καμία εξαίρεση ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο μας. 

Ανεξάρτητα από την θεσμική ιδιότητα του προσώπου, στο βαθμό που του αναλογεί, όταν κάποιος μπορεί αλλά δεν διαχωρίζει τη θέση του, ε τότε είναι συνυπεύθυνος. Αυτό λέει η λογική και η πολιτική πρακτική.
Το ίδιο δε θα έπρεπε να ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία στο βαθμό που της αναλογεί, αναλαμβάνει και εκείνη τις πολιτικές της ευθύνες, καταβάλλοντας και το αντίστοιχο αντίτιμο των πράξεων ή παραλήψεων της.
Στο Δήμο μας όμως τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικά όταν κάποιοι, μπροστά στο πολιτικό κόστος που προέρχεται από την αδράνεια και την αποτυχία τους, υποκρίνονται τάχα ότι αφού ποτέ δεν συμμετείχαν οι ίδιοι στις αποφάσεις, δεν έχουν κατά συνέπεια πολιτικές ευθύνες. Για όλα φταίει ο κακός Δήμαρχος.... Λογοθέτης με τον οποίο βέβαια συνεργάστηκαν και συνεργάζονται θεσμικά, εκχωρώντας του το απόλυτο δικαίωμα να φέρει το τόπο χρόνια πίσω..
Δεν το έλεγχαν και δεν τον σταμάτησαν ενώ μπορούσαν με αποτέλεσμα τα χρέη στο δήμο να είναι πολλαπλάσια από το παρελθόν.
Και έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν πρόσφατα δηλώσεις για το μεγάλο θέμα του Δήμου όπως το Καζίνο, εκφράζοντας γενικόλογες παρατηρήσεις, που θα τις έκανε ο οποιοσδήποτε αγράμματος άσχετος πολίτης νομίζοντας ότι αυτό είναι πολιτική τοποθέτηση και τελικά έλεγχος της εξουσίας..
Έτσι νομίζουν ότι άσπιλοι, άμεπτοι, πεντακάθαροι, σαν να μη κατέχουν θεσμικά αξιώματα, θα καταφέρουν για άλλη μια φορά να κοροϊδέψουν να εξαπατήσουν και να αλλοιώσουν τη λαϊκή βούληση, υφαρπάζοντας τη ψήφο των απλών πολιτών που ιδέα δεν έχουν για την πολιτική τους ανυπαρξία.
Φυσικά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...
Λογαριάζουν χωρίς το αλάθητο ένστικτο του απλού πολίτη, του απλού Δημότη που το μόνο που θέλει είναι το καλό του τόπου και που όταν πλέον ζήσει την αλήθεια καταλαβαίνει εύκολα και διακρίνει αυτούς που τον έχουν ζημιώσει ...
Βέβαια αντιπολίτευση δε γίνεται με το παρελθόν, ούτε με φωνές, ούτε με ύβρεις στα Δημοτικά Συμβούλια, ούτε ωφελεί τον τόπο, ούτε συγχωρείται όταν γίνονται αυτά έστω λόγω προσωπικής ανεπάρκειας.
Αυτή η αντιπολίτευση είναι ατελέσφορη...και ανήκει στο παρελθόν .
Αυτή η αντιπολίτευση είναι πολιτικά επιζήμια κυρίως γιατί επειδή βασίζεται στις ύβρεις. και στο χθες, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να προκαλέσει διάλογο και πολιτική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Έχουμε λοιπόν μία αντιπολίτευση το ίδιο φθαρμένη όσο και η συμπολίτευση και από την άλλη συσσωρευμένα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση.
Δεν είμαστε βέβαια εμείς οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ θαυματοποιοί..
Ούτε υποσχόμαστε θαύματα.. Αυτά τα πρεσβεύουν άλλοι που σήμερα χωρίς άποψη, χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς πολιτική πυξίδα διεκδικούν το Δήμο υποσχόμενοι ουσιαστικά την ίδια διαχειριστική ανεπάρκεια που ζήσαμε.
Τουναντίον   εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό και ατελέσφορο δρόμο.
Εμείς η ανερχόμενη νέα πολική δύναμη του τόπου , με σοβαρότητα, ταπεινότητα, με ήθος, με διαφάνεια, και με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου, θα προσεγγίσουμε τα ζητήματα και θα προσφέρουμε λύσεις με την βεβαιότητα ότι οι συμπολίτες μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα καταλάβουν.. και θα απορρίψουν το παλιό επιλέγοντας το νέο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: