Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η αγάπη σκαλίζει στο βουνό 6000 σκαλιά




 
Μια παράξενη ερωτική ιστορία έχει έρθει από την Κίνα και πρόσφατα κατάφερε να αγγίξει τον κόσμο. Είναι μια ιστορία ενός άντρα και μιας  γυναίκας που 'έζησαν και να αγαπήθηκαν σε δύσκολες συνθήκες για πάνω από 50 χρόνια.




Η ιστορία ξεκινάει μισό αιώνα και πλέον, ο Liu Guojiang, ήταν ένα 19χρονο αγόρι που ερωτεύτηκε την 29χρονη χήρα και μητέρα με το όνομα Xu Zhaoqing. Την εποχή εκείνη, Η αγάπη σκαλίζει στο βουνό 6000 σκαλιάήταν απαράδεκτο και ανήθικο για έναν νεαρό να αγαπά μια μεγαλύτερη γυναίκα.

Για να αποφύγουν τα κουτσομπολιά της κοινωνίας που ζούσαν, το ζευγάρι αποφάσισε να φύγει και να ζήσει σε μια σπηλιά στην Jiangjin στην περιοχή Chongqing.

Στην αρχή, δεν είχαν τίποτα, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ή ακόμη και τρόφιμα. Έπρεπε να φάνε χορτάρι και ρίζες που βρίσκονταν στο βουνό, και ο Liu κατάφερε να προμηθευθεί μια λάμπα κηροζίνης που την χρησιμοποιούσαν για φωτισμό.

Ξεκινώντας στο δεύτερο χρόνο της κοινής ζωής τους στο βουνό, ο Liu άρχισε και εξακολούθησε για πάνω από 50 χρόνια, να χαράζει το βουνό και λαξεύοντας σκαλιά, έτσι ώστε η γυναίκα του θα μπορούσε να κινηθεί στο βουνό εύκολα.

Το ζευγάρι ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που είχαν βγει βόλτα στο συγκεκριμένο σημείο του δάσους και έκπληκτοι αντίκρισαν το ηλικιωμένο πλέον ζευγάρι καθώς και την απόδειξη της αγάπης του Liu  τα 6.000 σκαλιά που με το χέρι είχε χαράξει στην πλαγιά.

«Οι γονείς μου αγαπούσαν ο ένας τον άλλον τόσο πολύ, που μπόρεσαν και ζούσαν σχεδόν στην απομόνωση για πάνω από 50 χρόνια και ποτέ δεν χώρισαν ούτε για μια ημέρα." είπε η Liu MingSheng, ένα από τα επτά παιδιά τους «Ο πατέρας μου σκάλισε με το χέρι 6.000 σκαλιά για την ευκολία της μητέρας, αν και δεν κατεβαίναν το βουνό τόσο πολύ."

Η αγάπη σκαλίζει στο βουνό 6000 σκαλιάΤο ζευγάρι είχε ζήσει σε αρμονικής συνύπαρξης για πάνω από 50 χρόνια, μέχρι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Ο Liu, σε 72 ετών, επέστρεψε από τις καθημερινές γεωργικές εργασίες του και κατέρρευσε. Η Xu κάθισε  και προσευχήθηκε κρατώντας από το χέρι τον σύζυγό της. Κανείς δεν ήταν σε θέση πια να απομακρύνει τον ένα από τον άλλο.

«Μου υποσχέθηκες θα φροντίσεις για μένα, θα είσαι πάντα μαζί μου μέχρι την ημέρα που πέθανες, τώρα έφυγες πριν από εμένα, πώς θα πάω να ζήσω χωρίς εσένα;" ...Η Xu για ημέρες επαναλάμβανε την φράση αυτή και σε κάθε στιγμή που είναι 'δίπλα του' και τα δάκρυα κυλούν στα μάγουλά της.

Το 2006, η ιστορία τους είχε έγινε μια από τις κορυφαίες 10 ιστορίες αγάπης από την Κίνα, ιστορίες που συλλέγονται από μια κινέζικη οργάνωση γυναικών και προβάλονται.

Η τοπική εξουσία αποφάσισε να διατηρήσει την σκάλα της Αγάπης και ο τόπος που έζησαν να διατηρηθεί ως μουσείο.

Όλα δείχνουν ότι αυτή η ερωτική ιστορία μπορεί να ζήσει για πάντα.

Η αγάπη σκαλίζει στο βουνό 6000 σκαλιάΗ αγάπη σκαλίζει στο βουνό 6000 σκαλιά

Το αγαπημένο ζευγάρι σε στιγμές της καθημερινότητας τους



Η αγάπη σκαλίζει στο βουνό 6000 σκαλιά

 Θά ῾θελᾳ νὰ φωνάξω τ᾿ ὄνομά σου, ἀγάπη, μ᾿ ὅλη μου τὴν δύναμη.

Νὰ τ᾿ ἀκούσουν οἱ χτίστες ἀπ᾿ τὶς σκαλωσιὲς καὶ νὰ φιλιοῦνται μὲ τὸν ἥλιο
νὰ τὸ μάθουν στὰ καράβια οἱ θερμαστὲς καὶ ν᾿ ἀνασάνουν ὅλα τὰ τριαντάφυλλα
νὰ τ᾿ ἀκούσει ἡ ἄνοιξη καὶ νά ῾ρχεται πιὸ γρήγορα
νὰ τὸ μάθουν τὰ παιδιὰ γιὰ νὰ μὴν φοβοῦνται τὸ σκοτάδι,
νὰ τὸ λένε τὰ καλάμια στὶς ἀκροποταμιές, τὰ τρυγόνια πάνω στοὺς φράχτες
νὰ τ᾿ ἀκούσουν οἱ πρωτεύουσες τοῦ κόσμου καὶ νὰ τὸ ξαναποῦνε μ ὅλες τὶς καμπάνες τους
νὰ τὸ κουβεντιάζουνε τὰ βράδια οἱ πλύστρες χαϊδεύοντας τὰ πρησμένα χέρια τους.

Νὰ τὸ φωνάξω τόσο δυνατὰ
ποὺ νὰ μὴν ξανακοιμηθεῖ κανένα ὄνειρο στὸν κόσμο
καμιὰ ἐλπίδα πιὰ νὰ μὴν πεθάνει....
Τάσος Λειβαδίτης
Έγινε δύναμη μα την εξασθένησε η αγάπη
φωτιά που κάηκε στις φλόγες της.
Μίσος που το έλιωσε η αύρα της ομορφιάς
διάβολος που τον εγκατέλειψαν οι εκλεκτοί του.
Έγινε βασίλισσα δεν είχε βασίλειο.
Έγινε θεός μα δεν είχε πιστούς.
Και τέλος έγινε άνθρωπος μα δεν υπήρχαν
άνθρωποι
να την βοηθήσουν να ξεχάσει.
Γιάννης Αικατερίνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ.΄΄ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Μ΄ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ,ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΠΤΑΙΣΘΗΤΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ΄΄,ΓΡΑΦΕΙ Ο κ.Σ.ΚΟΛΛΙΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ!!!