Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΚΛΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΏΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Του Πάνου Ηλιακόπουλου



Άρον - άρον κουκούλωσον το σκάνδαλο της κλοπής δημοτικού ρεύματος της παρανόμου έναρξης λειτουργίας του λούνα παρκ, στον ιδιωτικό χώρο του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρακίου.
Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Κορίνθου, εκδικάσθηκε στο αυτόφωρο δεδομένου ότι έγιναν επ’ αυτοφώρω συλλήψεις από το Α.Τ. Λουτρακίου, ενώ η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε κανονική δικάσιμο.
Η ιστορία παραπέμπει σε ότι έγινε πέρυσι με τη Νεραϊδοχώρα κι αυτό προκύπτει από το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει, αλλά και με όσα έγιναν στο προχθεσινό έκτακτο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας που συγκλήθηκε για να μπορέσουν να κουκουλωθούν οι ανομίες.
Όλα ξεκίνησαν από τον ηλεκτρολόγο του δήμου Λουτρακίου (είναι στη διάθεση του loutraki-press το όνομά του και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του να προστατέψει το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον) που κατήγγειλε στο Α.Τ. Λουτρακίου την κλοπή ρεύματος από το δημοτικό φωτισμό για τη λειτουργία του λούνα παρκ σε ιδιωτικό χώρο.
Εδώ τα σκάνδαλα πάνε κι έρχονται, δεδομένου ότι επιχειρείται να εμφανισθεί το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου ως κοινόχρηστος χώρος επειδή έχει χαρτογραφηθεί στο υπό ψήφιση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ωστόσο, έως τότε παραμένει ιδιωτικός χώρος, ο οποίος σημειωτέον διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα οικιακής κατανάλωσης κι επομένως το υπάρχον ρεύμα δεν μπορούσε να υποστηρίξει τη λειτουργία της εν λόγω ιταλικής επιχείρησης. (Τι έγινε μας έμαθαν για τα σκάνδαλά μας στο δήμο Λουτρακίου και πλάκωσαν και αλλοδαποί;)
Φυσικά, η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη που ξέρει να δίνει λύσεις για τέτοιου είδους θέματα κι όχι για θέματα που προστατεύουν το δημόσιο - δημοτικό συμφέρον έκλεισε τα μάτια, γύρισε την πλάτη της κι άφησε σε γνώση της η επιχείρηση να παίρνει ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό.
Γιατί όμως ενοχοποιείται η «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του;
Γιατί απλά στο προχθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου 2014 που συγκλήθηκε επειδή η υπόθεση εκδικάσθηκε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κουκουκουλωθεί, το αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν ήταν να αδειοδοτηθεί η λειτουργία της επιχείρησης από την ίδια ημέρα ή την επόμενη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι για ένα μέλλοντα χρόνο, αλλά αναδρομικά από την 13η Φεβρουαρίου 2014, έχοντας την αίσθηση ότι έτσι θα καταφέρουν να τα κουκουλώσουν!
Το θέμα στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου που πήγαινε να πιάσει στον ύπνο το σώμα, αναδείχθηκε από τον τέως πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη -που είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση γιατί δεν συναινούσε σε σκανδαλώδεις πράξεις- ο οποίος ζήτησε ψηφοφορία για αναβολή της συζήτησης προκειμένου να προσδιοριστεί από την Τεχνική Υπηρεσία -που πολιτικός προϊστάμενός της είναι (το πουλέν του «υπηρεσιακού» δημάρχου) ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες- να προσκομισθεί η διαπίστωση του κόστους του κλαπέντος ρεύματος που επιβαρύνει την τσέπη του κάθε δημότη. Κάτι που έγινε άμεσα, αλλά η τροπή αυτή αιφνιδίασε, με συνέπεια να ειδοποιηθεί ο Γιώργος Δέδες ο οποίος κατέβηκε τρέχοντας από το δεύτερο όροφο που βρισκόταν για να παρέμβει, αλλά δεν πρόλαβε γιατί η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί και αποχώρησε με τα… φτερά κατεβασμένα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες το πρωί, την ώρα που ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης βρισκόταν στο Πρωτοδικείο Κορίνθου στη συζήτηση της πτώχευσης της Λουτράκι Α.Ε., καλούσε στο τηλέφωνο διαρκώς και ασκούσε ασφυκτική πίεση στην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μαρία Κάρχου Λογοθέτη να πραγματοποιήσει νέο έκτακτο τοπικό συμβούλιο, η οποία τελικά δεν υπέκυψε κι έκοψε το βήχα στο δήμαρχο. Από χθες το βράδυ συζητείτο ότι η τοπική κοινότητα θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 17:00, αλλά μέχρι την ώρα της δημοσιοποίησης του θέματος δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση της σύγκλησης της εκτάκτου συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου είναι να προσκομισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία η βεβαίωση του καταλογισθέντος κόστους του ρεύματος στην εν λόγω επιχείρηση. Σύμφωνα δεν με την υπάρχουσα νομοθεσία, τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν σε ιδιωτικούς χώρους με μικρότερη απόσταση των 150 μέτρων από κατοικημένη περιοχή, ενώ η πρόνοια του νόμου εκλείπει όταν πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο.
Η υπόθεση της κλοπής ρεύματος είχε γίνει αντιληπτή και από τη ΔΕΗ Κορίνθου η οποία είχε διαπιστώσει μεγάλη απώλεια ρεύματος στο δημοτικό δίκτυο και είχε ρίξει την τάση του ρεύματος με συνέπεια η γύρω περιοχή να είναι στα σκοτάδια.
Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που τέσσερις τεχνικοί του λούνα παρκ επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργούσε η πτώση της τάσης του ρεύματος, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ συνελήφθη και ο Έλληνας εκπρόσωπος της εταιρείας την ώρα που προσήλθε στο Α.Τ. Λουτρακίου. Όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου πήραν κανονική δικάσιμο και αφέθησαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: