Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Μετά το μπάχαλο που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου και τη διάλυση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", ενόψει και Αποκριάς θα πέσει πολύ γέλιο στην πολιτική πιάτσα.
Κατ’ αρχήν από σήμερα το πρωί ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης με ψεύτικα… κλάματα θα προσπαθήσει τάζοντας λαγούς με πετραχήλια να μεταπείσει τον αναπληρωτή του αντιδήμαρχο Γιώργο Γλυκοφρύδη να ανακαλέσει την παραίτησή του για να μην διαδίδεται σε όλο και περισσότερο κόσμο ότι η δημοτική αρχή είναι ένα τσίρκο. Φυσικά, από κοντά και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» θα λειτουργήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση να τον πείσουν να ανακαλέσει και ειδικότερα ο εξάδελφος του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστας Δόσχορης, για τον οποίο λεγόταν μετά τις εκλογές του 2010 ότι ήταν αυτός που βοήθησε σε σταυροδοσία τον τέως αντιδήμαρχο.
Ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. με την επιλογή της παραίτησης όχι μόνον από το αξίωμά του, αλλά και από το συνδυασμό του, λόγω της ανοίκειας προσβολής που δέχθηκε από τον «πυγμάχο» πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου, θα δείξει αν σταθεί στο ύψος ενός πρώην αξιωματικού και λεβέντη περαχωρίτη ή θα επιδοθεί στο γνωστό άθλημα της κωλοτούμπας, που της τελευταίες ημέρες ήταν και πομπώδης μέσω της τηλεοπτικής οθόνης! Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πολύς «πυγμάχος» δεν είχε το σθένος να ζητήσει έστω και για τα μάτια του κόσμου συγγνώμην, που αν το κάνει τώρα θα είναι για κοροϊδία της κοινής γνώμης και μόνον, αλλά και του ίδιου του τέως αντιδημάρχου.
Ο μποξέρ με τις πρακτικές που ακολουθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του, απλά έβγαλε προς την κοινωνία από τη θέση του προέδρου, τη νοοτροπία των «κοκκινοπράσινων χμερ» που επικρατεί στην Ιάσωνος και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα θέματα του δήμου, σύμφωνα και με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο loutraki-press από πολίτες που έχουν βιώσει στο πετσί τους την απάνθρωπη συμπεριφορά της εξουσίας, που νομίζουν ότι είναι το μαγαζί του πατέρα τους.
Η ανταλλαγή της παραίτησης με τη θέση του προέδρου
Ο «πυγμάχος» πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου ήταν ο πρώτος που ήθελε να εγκαταλείψει την Ιάσωνος, αλλά είναι αυτός που παραμένει και φαίνεται να παραμένει μέχρι τέλους, παρά τις πυκνές - συχνές αντιδράσεις του σε στενό κύκλο, καθ’ ότι η μηνιαία αποζημίωση πέφτει κανονικότατα.
Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που είχε προγραμματίσει να παραιτηθεί ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, είχε εμφανισθεί στο γραφείο του και του είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Ο Γιώργος Κακαβάς τον είχε παροτρύνει να μην παραιτηθεί, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press στη διάρκεια της ημέρας άκουσε στο δεύτερο όροφο να γίνεται λόγος για € 1.500, αηδίασε και αιφνιδίασε τους πάντες γυρίζοντάς τους την πλάτη για να διασώσει την αξιοπρέπεια και το κύρος της προσωπικότητάς του.
Στη συνέχεια ο Σπύρος Νικολάου αντάλλαξε την παραίτηση με την προεδρεία στο σώμα, με τον «υπηρεσιακό» δήμαρχο να αναγκάζεται με την πλάτη στον τοίχο να λέει ναι, προκειμένου να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που επικρατούσαν στο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" και είχαν αρχίσει πλέον να είναι έντονα διαλυτικές.
Ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" είναι ένα μωσαϊκό ανθρώπων που η συγκρότηση και η συνοχή τους, απαιτεί άνθρωπο με προσωπικότητα και βαριά σκιά. Ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» που συγκρότησαν τη διοίκηση του δήμου για το μόνο που ενδιαφερόντουσαν από την πρώτη στιγμή, καθ’ ότι είναι μια χούφτα ανίκανοι και επικίνδυνοι, ήταν οι απευθείας αναθέσεις που πραγματοποιούνταν εν ριπή οφθαλμού.
Φυσικά, από εδώ και πέρα παρά το γεγονός ότι τα χάλια της δημοτικής αρχής είναι να προκαλούν κλάματα για το παρόν και το μέλλον του δήμου, ωστόσο αυτό που θα επικρατεί θα είναι ο κλαυσίγελος, δεδομένου ότι γράφουν μια μοναδική και ιδιότυπη ιστορία για να γελάνε μαζί τους και οι επόμενες γενεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: