Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

Με πρωτοβουλία του Βασίλη Λιαντινιώτη η προσπάθεια για να μείνει το τμήμα στο Λουτράκι...



  • Το παρακάτω υπόμνημα συντάχθηκε από συνεργάτες της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ και στάλθηκε στον Υπουργό   Δημόσιας Τάξης και στο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, προσαρτώντας τις υπογραφές δημοτών που διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου. Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος




Λουτράκι, 20  Μαρτίου 2014



                                    ΥΠΟΜΝΗΜΑ



                                          ΠΡΟΣ:



1.- ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ, Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4, 10177, ΑΘΗΝΑ.



2.- ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4, 10177, ΑΘΗΝΑ.



                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΛΑΪΤΗ, ΕΡΜΟΥ 51, 20100, ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Είμαστε δημότες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και απευθυνόμαστε σε σας για να σας καταστήσουμε κοινωνούς της κοινής γνώμης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δήμου μας, σχετικά με την επικείμενη απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη μας.

Όπως γνωρίζετε, εφιαλτική τείνει να γίνει η κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς η εγκληματικότητα σε όλη σχεδόν τη χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως επιβεβαιώνουν στατιστικές και δημοσιεύματα του τύπου.Τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για την τελευταία τριετία σοκάρουν και προκαλούν δέος για τον αριθμό των ληστειών, των κλοπών και των διαρρήξεων.

Οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι επιθέσεις, κυρίως σε ηλικιωμένους, έχουν γίνει πλέον καθημερινά φαινόμενα, μετατρέποντας τη ζωή μας σε κόλαση. Ο φόβος αναγκάζει πλέον τους ανθρώπους να ζουν σαν φυλακισμένοι, καθώς κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους, προσπαθώντας ν΄ αποτρέψουν το ενδεχόμενο επιθέσεων. Η Αστυνομία προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και οι κάτοικοι, σε πολλές περιοχές, απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ζητώντας φοβισμένοι από το κράτος να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη στις περιοχές τους και να λένε ότι ''δεν πάει άλλο με την εγκληματικότητα''.

Η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη ανακοινώνει σχέδια πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας για την Αθήνα. Όμως, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας δεν είναι μόνο προνόμιο των Αθηνών.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, μια λουτρόπολη με μεγάλη περιφέρεια και τουριστική κίνηση που, κατά τους θερινούς μήνες αγγίζει τους 80.000 παραθεριστές και επισκέπτες, χρειάζεται ουσιαστική αστυνόμευση με ορατά αποτελέσματα, χωρίς καμία καθυστέρηση, γιατί η ανασφάλεια επικρατεί στην τοπική κοινωνία και οι δημότες αναρωτιούνται ποιος θα τους προστατεύσει από εκείνους που δεν ακολουθούν τους κανόνες της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης.

Ο Διοικητής και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, με ζήλο και φιλότιμο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ελέγξουν το φαινόμενο της εγκληματικότητας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως πολύ μεγάλη περιφέρεια αστυνόμευσης, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη περιπολικών και άλλων μέσων.

Ως εκ τούτου η επιπλέον στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και ο εφοδιασμός του, με περιπολικά και μέσα, αποτελούν επιτακτική ανάγκη και όχι η απομάκρυνσή του. Η τεράστια περιφέρεια του Δήμου δεν επιτρέπει πειράματα σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων του, βασικό και πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό που η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να διασφαλίζει από τη φύση της αποστολής της.

Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, με την ελπίδα η κραυγή αγωνίας να ακουστεί από εσάς, να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί για να μπορεί ν΄ανταποκριθεί στην μεγάλη περιφέρεια που αστυνομεύει.
Προσαρτώνται καταστάσεις με τα ονοματεπώνυμά μας και τις υπογραφές μας, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή μας στην ενδεχόμενη υλοποίηση των σχεδίων σας για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου


BHMA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: