Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πρόωρη εκσπερμάτιση ανδρών, σεξουαλική απογοήτευση στις γυναίκες

Πρόωρη εκσπερμάτιση ανδρών, σεξουαλική απογοήτευση στις γυναίκες

Και όχι μόνο λόγω της διάρκειας της συνουσίας



Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι γνωστό ότι ταλαιπωρεί τις ζωές εκατομμυρίων ανδρών παγκοσμίως. Όμως μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, έδειξε ότι δεν υποφέρουν μόνο οι άνδρες από την πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά και οι σύντροφοί τους. 
Ελβετική έρευνα διαπίστωσε ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση στους άντρες προκαλεί ψυχολογική πίεση στις γυναίκες - και όχι μόνο λόγω της διάρκειας της συνουσίας.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης έκαναν μία έρευνα, στην οποία κλήθηκαν περίπου 1.500 γυναίκες από το Μεξικό, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την πρόωρη εκσπερμάτιση. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι το 40% των γυναικών πιστεύουν ότι ο έλεγχος στην εκσπερμάτιση είναι πολύ σημαντικός για μία ικανοποιητική σεξουαλική επαφή, ενώ πολλές θεωρούν ότι η μικρή διάρκεια του σεξ με έναν άνδρα με πρόωρη εκσπερμάτιση , προκαλεί σεξουαλική απογοήτευση.
Ωστόσο, περιέργως, οι περισσότερες γυναίκες είπαν ότι η κύρια αιτία της απογοήτευσης τους ήταν η εστίασή του άνδρα στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης, καθώς αυτό αποσπά τους άνδρες από τις ανάγκες και τις επιθυμίες της γυναίκας. Για την πλειοψηφία των γυναικών που ρωτήθηκαν , το ικανοποιητικό σεξ δεν κρίνεται μόνο από τη σεξουαλική επαφή , αλλά επίσης από τα φιλιά , τα χάδια και άλλες μορφές σεξουαλικής διέγερσης . 
Ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Αντρέα Μπούρι, εξήγησε ότι αν ένας άνθρωπος πάσχει από πρόωρη εκσπερμάτιση, το μόνο που τον απασχολεί στη σεξουαλική πράξη είναι ο χρόνος και όχι η ευχαρίστηση και αυτό απογοητεύει την γυναίκα. Επίσης, τόνισε ότι μακροπρόθεσμα, οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή, γεγονός που βλάπτει τη σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: