Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Αθλητικής ΄Ενωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.), στο Λουτράκι.  

Το πλαίσιο συνεργασίας και η προοπτική διοργάνωσης Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Αστυνομικών ή άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. 
Στις συναντήσεις συμμετείχαν: ο Πρόεδρος  του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (L.T.O.) κ. Σπύρος Καραβούλης,  εκπρόσωποι των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, ήτοι η κα Σοφία Φιλιππίδου, ο κ. Δημήτριος Βλάσσης, ο κ. Γιάννης Τσεκούρας και ο κ. Γιάννης Κόντης, ο νέος Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της USPE, καθώς και ο συντάκτης του παρόντος, με την ιδιότητα του πρώην Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της USPE.
Στον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου
Δείπνο στο ''ΥΡΑΝΕΜΑ'', στη λίμνη Ηραίου
Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Αθλητισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της USPE, κ. Luc Smeyers, Ανώτατο Αξιωματικό της Αστυνομίας του Βελγίου, την πρώτη ημέρα επισκέφτηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, ενώ τη δεύτερη τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και το Club Hotel Casino Loutraki.                                                                             
Στο ''Θώδειο'' Στάδιο
Η επίσκεψη-ξενάγηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας ξεκίνησε από το ''Θώδειο'' Στάδιο και συνεχίστηκε στο Κολυμβητήριο, στο κλειστό Γυμναστήριο, στις εγκαταστάσεις του Sportcamp και στο Spa.
Στο Κολυμβητήριο Λουτρακίου
Η ξένη αντιπροσωπεία ενημερώθηκε, λεπτομερώς, από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου,για τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης του Δήμου μας, για τις τουριστικές και αθλητικές υποδομές, για διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ήδη διεξαχθεί στο Λουτράκι, καθώς και για τα οφέλη από τη διοργάνωση διεθνών αστυνομικών αγώνων στην περιοχή μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που διαθέτει ο τόπος μας, για τα μέλη των Κρατών-μελών, με την προσφορά οικονομικών πακέτων.
Στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου
Επιπλέον ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Ρήγας Ουσταμπασίδης, ο οποίος έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της USPE και εκπροσωπεί επάξια τη Χώρα μας, για τη βούληση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου να καταθέσει προτάσεις, ώστε να διευκολύνει την ΄Ενωση να διοργανώσει Πανελλήνια Πρωταθλήματα για Αστυνομικούς στην περιοχή μας, δίνοντας ταυτόχρονα και κίνητρα στους ΄Ελληνες Αστυνομικούς και στις οικογένειές τους να επισκεφτούν το Δήμο μας και ν΄απολαύσουν τις ομορφιές του.
Ο κ. Σπύρος Καραβούλης παραλαμβάνει το έμβλημα της Αθλητικής ΄Ενωσης Αστυνομικών Ελλάδος  από το Γενικό Γραμματέα της και μέλος του Δ.Σ. της USPE κ. Ρήγα Ουσταμπασίδη
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία, που επιμελήθηκε ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, έδωσε εξετάσεις και πήρε άριστα! 
Οι καλεσμένοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους προς κάθε κατεύθυνση. 
Σ΄αυτό συνέβαλαν και όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας, όπως τα ξενοδοχεία ‘‘PAOLO’’ και ‘‘SEASIDE MANTAS’’, καθώς και τα εστιατόρια ‘‘YPANEMA’’ και ‘‘ΠΑΝΟΡΑΜΑ’’. 
Από τη φιλοξενία στο εστιατόριο ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ''

Οι διήμερες εργασίες του Δ.Σ. της USPE πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν εποικοδομητικές για το μέλον του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Αθλητική ΄Ενωση Αστυνομιών ιδρύθηκε στο Παρίσι, το έτος 1950, με σκοπό τη διοργάνωση Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων για Αστυνομικούς, σε 16 αθλήματα και σήμερα συμμετέχουν σ΄αυτήν, ως μέλη, σαράντα (40) Ευρωπαϊκά Κράτη.
Η Αθλητική ΄Ενωση Αστυνομικών Ελλάδος εντάχθηκε στην USPE το έτος 1990 και έχει εγγεγραμμένα 6.000 μέλη Αστυνομικούς, Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριακούς Φύλακες. Δεν έχει κερδοσκοπικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα και στηρίζει όλα περίπου τα Ολυμπιακά και μη αθλήματα ανάλογα με τη δυναμική του ενδιαφέροντος των μελών της. Ομάδες, αθλήτριες και αθλητές της ΄Ενωσης έχουν επιτύχει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, κατακτώντας χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, σε διάφορα αθλήματα, στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Στη Χώρα μας έχει ανατεθεί η διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών, που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια: