Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου κατά την περιφορά της στην Περαχώρα 

.

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος


Σήμερα οι χριστιανοί γιορτάζουμε "το Πάσχα του καλοκαιριού!" Τιμούμε τη γιορτή της Μητέρας του Θεού αλλά και της δικής μας Ουράνιας Μητέρας.
Της Γυναίκας που αναδείχθηκε ''τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ''. Της Γυναίκας που γκρέμισε το ''μεσότειχον της έχθρας'' ανάμεσα στο Θεό και στον ξεπεσμένο άνθρωπο και χάρισε στο ανθρώπινο γένος, με τον υπερφυσικό Της Τόκο, τη χαρά της λύτρωσης από την αμαρτία, τη ζωή, την αφθαρσία, τη μακαριότητα της Βασιλείας των Ουρανών. 
Πλήθος πιστών εόρτασε πνευματικά, με ξεχωριστή ευλάβεια, την Κοίμηση και την Μετάσταση στους Ουρανούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Περαχώρας, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα.
Το βράδυ της παραμονής έλαβε χώρα Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία. Οι ύμνοι και τα εγκώμια, που η εκκλησία μας έχει αφιερώσει στην Παναγία, για μια ακόμη φορά, έκαναν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κατανυκτική. Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας, στον κεντρικό δρόμο της Περαχώρας, υπό τους ήχους του τοπικού τμήματος της Φιλαρμονικής, παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη, τον οποίο συνόδευαν η κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο κ. Αθανάσιος Παναγιωτακόπουλος. 
Από αριστερά: Εφημέριος Τσαμπίκος Παν. Πετρόπουλος, Γιώργος Γκιώνης, Αναστάσιος Σακελλαρίου, Μαρία Πρωτοπαππά, Αθανάσιος Παναγιωτακόπουλος στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας
Ανήμερα, το πρωί, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους και του Χρόνου με Υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: