Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων για τις πτωχεύσεις των ρώσικων τουριστικών γραφείων






Λουτράκι, 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την φετινή  τουριστική περίοδο, ποικίλες εξελίξεις επηρέασαν δραματικά την τουριστική αγορά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα βάσει των οποίων λειτουργούσε η  τουριστική αγορά στην χώρα μας  τα τελευταία  χρόνια.
Αποτέλεσμα αυτών, ήταν οι αλλεπάλληλες πτωχεύσεις μεγάλων ρωσικών Tour Operators  με σημαντικότατη δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά αλλά και στην τοπική μας κοινωνία.
Μέχρι σήμερα έχουμε 14 κατά σειρά πτωχεύσεις μεγάλων Ρώσικων Τουριστικών Πρακτορείων που βάσει στοιχείων αποτελούν περίπου το 45%-50% του εισερχόμενου τουρισμού από τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Στα πλαίσια όλων των παραπάνω ο Σύλλογος μας και ιδιαίτερα το Δ.Σ προσπάθησε κατά το δυνατόν να στηρίξει τη συνέχιση  της παραμονής  των ρώσων τουριστών που παραθέριζαν   εκείνη τη χρονική  περίοδο,  βρισκόμενο σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους συνεργάτες των ξενοδοχειακών μονάδων  του Δήμου μας προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η παραμονή αλλά και ο επαναπατρισμός εκείνων που για πολλούς λόγους  είχε καταστεί αδύνατον.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα τουριστικά γραφεία για την άψογη συνεργασία μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα  το OPEN WAY TOURS αλλά και το AMBOTIS που κατά κύριο λόγο επλήγησαν περισσότερο στην περιοχή μας.
Αξίζει δε να σημειώσουμε, ότι έπειτα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Προέδρου του Συλλόγου με τον Ιδιοκτήτη του Open Way Tours υπήρχε και η προφορική διαβεβαίωση ότι οι χρηματικές οφειλές-διαφορές  θα καταβληθούν στο ακέραιο.
Ελπίζουμε ότι από εδώ και στο εξής θα κλείσει ο κύκλος των όποιων πτωχεύσεων, θα συνεχίσει ομαλά η υπόλοιπη τουριστική περίοδος, σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, θα είμαστε εκείνοι που για άλλη μια φορά θα συμβάλλουμε σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας (tour operators) για την σωστή προβολή της περιοχής αλλά και την ομαλή παραμονή των Ρώσων τουριστών μας.



Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια: