Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!



Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Από αριστερά: Φίλιππας Θυμής, Σωτήρης Πρωτοπαππάς, Εφημέριος Τσαμπίκος Παν. Πετρόπουλος, Δημήτρης Δρίτσας, Γιάννης Αντωνίου

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας πραγματοποιήθηκε χθες (18.2.2015), με την παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη και των Αντιδημάρχων κ.κ. Θανάση Γεωργίου και Τάσου Σακελλαρίου, εκπροσώπων των τοπικών Συλλόγων και μελών του, στην αίθουσα του Συλλόγου.
Από αριστερά: ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Γεωργίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σακελλαρίου, η Κωνσταντίνα Ράπτη, η Σοφία Πρωτοπαππά, η Λία Σταύρου και η Αντιόπη Φόρτη
Ένα ιδιαίτερα ζωηρό χρώμα προσέδωσε στην εκδήλωση και μια χαρούμενη νότα αισιοδοξίας, η αθρόα προσέλευση μεταμφιεσμένων παιδιών, με εντυπωσιακές πολύχρωμες αποκριάτικες στολές, που θα συμμετείχαν στο παιδικό πάρτι, το οποίο ακολούθησε στην ίδια αίθουσα.
Από αριστερά: Γιώργος Χρυσούλας, Σωτήρης Πρωτοπαππάς, Αθανάσιος Πρωτοπαππάς και Ηλίας Παπαϊωάννου
Μετά την κοπή της πίτας, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φίλιππας Θυμής ο οποίος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στο έργο που έχει επιτελέσει ο Σύλλογος τη χρονιά που πέρασε, σε συνεργασία με τους άλλους τοπικούς Συλλόγους, όπως στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σταθμού Περαχώρας με προσωπικό και μέσα, στη διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων -Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου-Ηραίον Περαχώρας- καθώς και στις εκδηλώσεις για τα ‘‘Μαγικά Χριστούγεννα’’ στην Περαχώρα.
Φίλιππας Θυμής-Δημήτρης Δρίτσας
Επίσης αναφέρθηκε και στις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου, ζητώντας τη συμπαράσταση των κατοίκων για την επιτυχή διεξαγωγή τους και υπογραμμίζοντας τη συμμετοχή του Συλλόγου σε επταήμερη σημαντική εκδήλωση προβολής της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων ενός τόπου, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τον επόμενο μήνα, κατά την οποία ο Σύλλογος θα παρουσιάσει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, την 24η Μαρτίου.
Στο βάθος η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρίκα Γεωργίου
Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν ο κ. Αθανάσιος Πρωτοπαππάς παρέδωσε μία σειρά, από 12 DVD, στην Αντιπρόεδρο κα Μαρίκα Γεωργίου, από το προσωπικό του κινηματογραφικό αρχείο, που περιέχουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου, από το έτος 1989 και μετά, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει την παραγωγή DVD για το Σύλλογο.
Από αριστερά: Παναγιώτης Ζαχάρης, Δημήτρης Αικατερίνης και ο γιος του, ο DJ Σοφοκλής 
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το αποκριάτικο παιδικό πάρτι και ολοκληρώθηκε με το χορό της Τράτας στην πλατεία Ματσούκα.
Από αριστερά: Κώστας Παπαδημητρίου, Κοσμάς Θεμέλιος, Γιάννης Κυριακόπουλος και Νικόλαος Σιαφάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: