Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πείτε αντίο στο λίπος με… κόκκινο κρασί



Επιβραδύνει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και τη δημιουργία νέων

 Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στο «κάψιμο» του λίπους και θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία σε όσους υποφέρουν από ασθένειες όπως η λιπώδης νόσος του ήπατος, υποστηρίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ή χυμό από σταφύλια μπορεί να βοηθήσει τους υπέρβαρους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία τους, ειδικά τις διαταραχές του μεταβολισμού.

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν, ότι μια χημική ουσία που περιέχεται στα κόκκινα σταφύλια, το ελλαγικό οξύ, επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των υπαρχόντων λιποκυττάρων και τη δημιουργία νέων, ενώ ενισχύει το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η κατανάλωση του κόκκινου κρασιού πρέπει να γίνεται με μέτρο τονίζοντας ότι το ελλαγικό οξύ δεν αποτελεί «μαγικό εργαλείο» για την απώλεια βάρους.
Ο καθηγητής βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο τμήμα Γεωργικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Όρεγκον, Neil Shay, εξέθεσε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα και λιποκύτταρα στο στο εργαστήριο σε εκχύλισμα από τέσσερις χημικές ουσίες που περιέχονται στην ποικιλία σταφυλιού Muscadine.
«Ενισχύοντας το κάψιμο του λίπους, ιδιαίτερα στο ήπαρ, αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να βελτιώσουν την ηπατική λειτουργία στους υπέρβαρους ανθρώπους. Αν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια διαιτητική στρατηγική για μείωση της επιβλαβούς συγκέντρωσης λίπους στο συκώτι με κοινά τρόφιμα, όπως τα σταφύλια, τότε αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό νέο» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: