Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Το γερμανικό σχέδιο για την απαξίωση της κυβέρνησης

Όσο κυλούν οι μέρες και καταγράφονται οι θέσεις τόσο γίνεται σαφέστερο ότι στόχος των δανειστών και κυρίως των Γερμανών είναι να ακυρώσουν στην πράξη την κυβέρνηση Τσίπρα.


Θέλουν να τη σύρουν σε αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών της, σε μέτρα ανάλογα με αυτά που έπαιρναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τελικά σε ένα νέο μνημόνιο τον Ιούλιο.
Θεωρούν ότι έτσι θα την απαξιώσουν πλήρως στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων αλλά και όσων Ευρωπαίων πολιτών πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική πολιτική στην ευρωζώνη.
Γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας «κεντούν» το σχέδιο τους.
Ξεκίνημα είναι η οικονομική ασφυξία που θέλουν να επιφέρουν στη χώρα. Σε τέτοιο βαθμό που να μην υπάρχει ρευστότητα ούτε για μισθούς αν αυτό είναι δυνατό. Εδώ, καίριο ρόλο θα διαδραματίσει ο Ντράγκι κλείνοντας την κάνουλα των αναγκαίων κεφαλαίων. Η συνέχεια θα έρθει από το βέτο των «θεσμών» σε νομοσχέδια που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και θα σηματοδοτήσουν το κοινωνικό της προφίλ.
Το σχέδιο θα καταλήξει στην προσπάθεια επιβολής νέου μνημονίου κατά τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου που υπό τις συνθήκες της ασφυξίας που αναφέρθηκαν θα αποτελεί μονόδρομο.
Έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα ή θα πρέπει να υιοθετήσει όσα καταδίκαζε άρα να γίνει σαν όλες τις άλλες ή να πέσει.
Είναι το σχέδιο που κατέληξαν αφού δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την άνοδο στην εξουσία της αριστερής κυβέρνησης. Τώρα επιχειρούν να τη γκρεμίσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: