Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η γυναίκα που έκανε τον Ντράγκι να χλωμιάσει μιλάει για την Ελλάδα


Η γυναίκα που έκανε τον Ντράγκι να χλωμιάσει μιλάει για την Ελλάδα

Η Τζοζεφίν μέσα σε μια μέρα κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο! Πρόκειται για την ακτιβίστρια που έκανε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, να χλωμιάσει από το φόβο του!


Το γύρο του κόσμου έκανε το βίντεο με τη νεαρή διαδηλώτρια, μέλος του ακτιβιστικού κινήματος Blockupy κατά της λιτότητας, να ορμάει στο πόντιουμ όπου καθόταν ο Μάριο Ντράγκι και να του πετάει... κονφετί!

Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha, και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ισχυρό άντρα της Ευρώπης, με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο.



“Η ομιλία του ήταν πολύ βαρετή. Η φωνή του ήταν τόσο μονότονη που δεν άντεξα πάνω από μισό λεπτό. Όταν σηκώθηκα για τη διαμαρτυρία ένιωσα καταπληκτικά”, δήλωσε η Τζοζεφίν που δεν θα ξεχάσει ποτέ την αντίδραση του Ντράγκι: “Με ενδιέφερε κυρίως η αντίδραση του προσώπου του. Ήταν ανεκτίμητη. Το να βλέπεις τον ισχυρότερο τραπεζίτη της Ευρώπης τόσο τρομαγμένο και σοκαρισμένο ήταν μεγάλη ανακούφιση και αυτή η εικόνα θα τον ακολουθεί, όπως και την ΕΚΤ”.

Η νεαρή ακτιβίστρια μίλησε και για την επιλογή των... κονφετί αντί τούρτας, όπως αρχικά είχε σκεφτεί: “Επέλεξα να του ρίξω ένα σακουλάκι κονφετί γιατί έχει πλάκα και είναι πολύχρωμο. Βλέποντας τον Ντράγκι έντρομο από μικρά κομμάτια χαρτί είναι αστείο και υπέροχο. Σκεφτόμουν μήπως του έριχνα μια τούρτα στα μούτρα, αλλά δεν θα την περνούσα εύκολα στο κτίριο”.

Στην ερώτηση πως κατάφερε να μπει στο κτίριο τόνισε: “Εξεπλάγην που μπήκα, διότι η ΕΚΤ έχει ισχυρή ασφάλεια. Αλλά κατάφερα να τρυπώσω λέγοντας μόνο ένα ψεματάκι, ότι είμαι δημοσιογράφος”. Μάλιστα, όπως είπε, χρησιμοποίησε και το πραγματικό της όνομα!

Το μήνυμα που στέλνει τόσο η Τζοζεφίν όσο και η φίλη της η Τερέζα, επίσης ακτιβίστρια είναι το εξής: “Αποφάσισα να μπω στο οχυρό τους και να χορέψω πάνω στο τραπέζι και να τους περιλούσω με κονφετί για να τους δείξω πως διαφωνούμε με την πολιτική τους και τα στοιχεία τους, ότι είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να μας ακούσουν και να αλλάξουν. Διότι ακολουθούν μια γραμμή διακρίσεων, ιδιαιτέρως ρατσιστική κατά των λαών της νότιας Ευρώπης”.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα είπε: “Το να σκιαγραφούν τους Έλληνες ως τεμπέληδες, ως έναν λαό που μόνο διασκεδάζει και είναι άπληστος εις βάρος των σκληρά εργαζόμενων βορειο-ευρωπαίων, είναι ένα ψέμα”.
Η Τερέζα αναφέρθηκε και στη πρόσφατη διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσεις μπροστά στην εφημερίδα Bild: “Κάναμε αυτή τη διαμαρτυρία γιατί η Bild είναι μία από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία και έγραφε φρικτά πράγματα σχετικά με την Ελλάδα”.

Τέλος, το μήνυμα που έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση είναι ξεκάθαρο: “Θα μας ξαναδείτε σύντομα”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: