Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Άγιοι Θεόδωροι:«Κάγκελα, κάγκελα παντού»


alt















alt
















«Κάγκελα, κάγκελα παντού», τίτλος τραγουδιού, η πραγματικότητα σήμερα! Αθλητικοί χώροι ερμητικά σφραγισμένοι, καγκελόπορτες σκουριασμένες.

Ο Δήμος, το κράτος, δημιούργησαν με όποιο κόστος αυτούς τους χώρους, όπως είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων ή ακόμα και το κλειστό γυμναστήριο, για να δώσουν βάση στην αθλητική υποδομή του τόπου. Τα προβλήματα βέβαια είναι τεράστια, ανύπαρκτοι υπεύθυνοι, καθαρισμός σπάνιος, καταστατικό λειτουργίας (τι είναι αυτό?), σήμανση για να τα βρεί κάποιος που δεν τα γνωρίζει?
Τα δυο αυτά γήπεδα ουσιαστικά εξυπηρετούν τους αθλητικούς Συλλόγους του τόπου που τα χρησιμοποιούν, και οι δημότες, οι επισκέπτες, οι παραθεριστές, ο εγχώριος τουρισμός γιατί τους ξένους τους έχουμε ξεχάσει? Ο απλός κόσμος που θέλει να αθληθεί, αλλά δεν θέλει απ την άλλη να είναι μέλος Συλλόγου? Πρόσβαση για το κοινό λοιπόν?
Καμιά! Ποιος αποφάσισε ότι μόνο ως κλέφτης μπορεί να μπει κάποιος μέσα για να αθληθεί? Σε αυτή και μόνο την περίπτωση, ο «οργανωμένος» Δήμος αθλητικά, δημιουργεί εξωτερικούς αθλητικούς χώρους, γήπεδα που δίνουν σε οποιονδήποτε την πρόσβαση, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Για την δημιουργία εξωτερικών χώρων άθλησης ας μην μιλήσουμε καλύτερα, ας μιλήσουν τα προεκλογικά προγράμματα των συνδυασμών! Κρίμα γιατί και η άθληση παραμένει μια προεκλογική υπόσχεση τελικά….

Δεν υπάρχουν σχόλια: