Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

1o Loutraki Festival με Αρβανιτάκη, Μποφίλιου, Πασχαλίδη


PDF Εκτύπωση E-mail

alt













 Ένα σημαντικό και πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του με στόχο την προώθηση των παραστατικών τεχνών σε όλες τους τις εκφάνσεις και με άξονες την καλλιτεχνική δράση, την πολιτιστική παραγωγή, την εκπαιδευτική δραστηριότητα και την προβολή της πόλης του Λουτρακίου.


Με σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες και συνεργασίες επωνύμων καλλιτεχνών με το πλούσιο τοπικό μουσικό στοιχείο, το φεστιβάλ θέλει να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση στην ελληνική και διεθνή κοινότητα, ανοιχτό προς όλους τους καλλιτεχνικούς πυρήνες, δημιουργώντας γέφυρες με την εγχώρια και διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία και πολιτιστική κληρονομιά.
Παρουσιάζοντας μια σειρά από σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, που θα διανθιστούν με εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις, αλλά και θεατρικές – χορευτικές παραστάσεις επιδιώκεται η προσέλκυση κοινού και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και ολόκληρη τη χώρα -μακροπρόθεσμα και διεθνώς- με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου καλοκαιρινού τουριστικού και πολιτιστικού προορισμού για καλλιτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Παράλληλα, στόχο έχει την ενίσχυση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και την ανάδειξη των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας στο έπακρο το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης.
Το Loutraki Festival θα παρουσιάσει σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως την Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θα συνεργαστεί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Μιρέλα Πάχου και πολλούς άλλους.
Στηρίζοντας το μουσικό δυναμικό της περιοχής διοργανώνει για 2η φορά το Blues Festival, και ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Rock Festival.
Στον τομέα της κλασικής μουσικής, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συμπράττει με σημαντικούς νέους σολίστ από το Λουτράκι, ενώ εγκαινιάζοντας τις συνεργασίες με μουσικούς διεθνούς φήμης στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί ρεσιτάλ με τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη.
Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δεν λείπει ο Χορός, όπως και οι Παραστάσεις για παιδιά.
Ένα πραγματικά σημαντικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του και σας καλεί να το ανακαλύψετε!
Info:
Loutraki Festival
19 Iουνίου - 29 Αυγούστου 2015
------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στις 12:00.
Ομιλητές:
Γεώργιος Γκιώνης: Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
Αναστάσιος Σακελλαρίου: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού - Τουρισμού
Πελοπίδας Μαυρόπουλος: Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσικής
Παύλος Σεργίου: Μαέστρος Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
Στη συνέντευξη τύπου θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.
Την παρουσίαση του προγράμματος κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: