Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΠΣΝ : Σε νέα ταλαιπωρία ετοιμάζεται να υποβάλλει τους ασθενείς ο ΠΦΣ













Σχετικά με την πρόθεση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διακόψει την πίστωση στον  ΕΟΠΥΥ, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών και Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γρηγόρης Λεοντόπουλος.
κ. Λεοντόπουλε, σε δελτίο τύπου του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι πρόκειται να σταματήσει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ. Τι σημαίνει αυτό για σας;
Αυτό σημαίνει ότι οι νεφροπαθείς και γενικά οι χρονίως πάσχοντες θα πρέπει να πληρώνουν στα φαρμακεία την αξία των φαρμάκων και μετά να καταθέτουν τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ και να παίρνουν από εκεί τα χρήματά τους μετά από 3 – 4 μήνες.

Μπορούν ν΄ ανταπεξέλθουν σ΄ αυτό οι νεφροπαθείς και οι χρονίως πάσχοντες;
Είναι τελείως αδύνατο γιατί η αξία των συνταγών κυμαίνεται από 300 € έως και 1000 € πολλές φορές και όπως καταλαβαίνετε, και με τη σημερινή κατάσταση είναι αδύνατο να διαθέσει ο ασθενής αυτά τα χρήματα, με συνέπεια ή να προσπαθεί να δανειστεί ή να σταματήσει τη θεραπεία του με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του.

Νομίζω ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.
Όντως το καλοκαίρι του 2012 είχε συμβεί το ίδιο και είχαν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ οι ασθενείς. Όταν  απευθυνθήκαμε στον ΕΟΠΥΥ μας απάντησε ότι οι συμβάσεις που υπήρχαν με τα φαρμακεία είναι εν ισχύ και είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν τις συνταγές.
Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επέμβει η δικαιοσύνη και από τότε εκκρεμεί μια επείγουσα προκαταρκτική εξέταση και η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του κ. Ελευθεριάνου.

Πως σκοπεύετε αν συμβεί κάτι παρόμοιο να το αντιμετωπίσετε;

Επειδή πιστεύουμε ότι όλα τα φαρμακεία και κυρίως τα φαρμακεία της γειτονιάς με τα οποία δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα και τις περισσότερες φορές μας εξυπηρετούν με πολλούς τρόπους θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ να υπογράψουν συμβάσεις ατομικές για να μπορούν να εκτελούν εφόσον εκείνοι το θέλουν τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ. Μ΄ αυτό τον τρόπο και με τη βοήθεια των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ τα οποία είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς ελπίζουμε ότι θ΄  ανταπεξέλθουν και σ΄ αυτή την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: