Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το 2o Blues Festival στο πλαίσιο του Loutraki Festival

Το 2o Blues Festival στο πλαίσιο του Loutraki Festival

Το Blues Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λουτράκι το 2014 από δύο τοπικά σχήματα που ανέρχονται σταθερά στο καλλιτεχνικό μουσικό στερέωμα, τους Yesterdaze Blues Band και τους Mystery Train.

Η επιτυχία της βραδιάς και η αθρόα συμμετοχή του κοινού, δημιούργησαν τις προσδοκίες ώστε το ραντεβού να ανανεωθεί φέτος, στο πλαίσιο του 1ου Loutraki Festival!

Tα σχήματα που θα εμφανιστούν είναι:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/8

FOUR BELOW BLUE, METALLAXIS, ON/OF BLUES BAND. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/8

DADDY"S WORK BLUES BAND, THE YESTERDAZE BLUES BAND, MYSTERY TRAIN

Λίγα λόγια για τα σχήματα:

Mystery Train

Σταθεροί στις Blues και Funk αξίες και στηριζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό, οι Mystery Train με κομμάτια δικά τους, αλλά και γνωστών καλλιτεχνών ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις blues βραδιές στο Λουτράκι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Είναι οι: Ανδρέας Κολλιάκος, Κιθάρα-Φωνή - Χρήστος Ζερβός, Μπάσσο - Τάσος Μπολοβίνης, Τύμπανα

ON/OF Blues Band

Οι ON/OF Blues Band δημιουργήθηκαν το 2005 από τον κιθαρίστα Βύρωνα Μπούκη και τον Drummer Γιώργο Καραχάλιο.

Ακολουθώντας μια πορεία με εμφανίσεις και διάφορες αλλαγές στα υπόλοιπα μέλη το σχήμα έφτασε στην τωρινή του σύνθεση . Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από κομμάτια μουσικών της blues σκηνής όπως οι BB King, Albert King, Freddie King, Steve Ray Vaughan, Garry Moore, ZZ Top αλλά και οι σύγχρονοι Joe Bonamassa και John Mayer.

Metallaxis

Φέτος οι Metallaxis κλείνουν 23 χρόνια ενεργού παρουσίας στην μουσική σκηνή . Διασκευάζοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μεγάλες επιτυχίες της παγκόσμιας rock σκηνής, έχουν καταφέρει να καταξιωθούν στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Η μπάντα απαρτίζεται από τους Αποστόλη Δαμάτη (guitar, vocals) Χρήστο Γκάνα (bass), Μένιο Τουρλώτο (vocals, guitar) και Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλο (drums). Μαζί τους είναι τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ιορδάνογλου (keyboards).

Yesterdaze Blues Band

Ιδρύθηκαν από τους Κωστή Μπόζνο (κιθάρα-φωνή), Γιώργο Μπόζνο (μπάσο) και Τάκη Λυκομήτρο (τύμπανα). Τους ένωσε η αγάπη τους για την blues και rock'n'roll μουσική. Στο ρεπερτόριό τους ανήκουν διασκευές από μεγάλους καλλιτέχνες της blues σκηνής (B.B. king, Muddy Waters, Albert King, Eric Clapton κ.α.) αλλά και δικά τους κομμάτια.

Four Below Blue

Κατάφεραν να ξαναβρεθούν τον Δεκέμβρη του 2014 - αν και γνωρίζονται από προηγούμενες ζωές. Έχουν κατηγορηθεί ότι παίζουν blues, jazz, soul...μέχρι
και rock(?!)...οι ίδιοι απαντούν στις συκοφαντίες παίζοντας, απλώς, Μουσική . Έχουν την τύχη να νιώθουν «Absolute Beginners» (σε καθημερινή βάση) και γι’αυτό τους είναι αδύνατον να συντάξουν «βιογραφικό» της προκοπής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι... είναι οι (και παίζουν):
Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρα/φωνή)
Χρήστος Παπαγεωργίου (πλήκτρα)
Χρήστος Ζερβός (μπάσσο)
Τάσος Μπολοβίνης (τύμπανα).

Daddy’s Work Blues

Band Blues - rock μπάντα με έδρα τα Δυτικά Προάστια της Αθήνας και εμφανίσεις σε διάφορα μουσικά στέκια και φεστιβάλ. (Half Note Jazz Club, Rockwood, Badminton Theater, Crescent Blues Festival κ.ά.) Η μπάντα πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι των Blues Wire.

Μέλη της είναι οι: Δημήτρης Δουλγερίδης (κιθάρα-φωνή), Θύμιος Σπηλιωτόπουλος (κιθάρα), Στάθης Ανέστης (μπάσο), Ευθύμιος Πολύζος (τύμπανα) και Γιάννης Παχύδης (φυσαρμόνικα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: