Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η ελληνική αστυνομία εξοπλίστηκε με drones. Οι πρώτες πτήσεις και ο ρόλος τους




Η Ελληνική Αστυνομία στην εποχή των Drones.
Τα πρώτα της μη επανδρωμένα αεροσκάφη "drones" απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ., ξεκινώντας αυτό το διάστημα και τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις τους.
Η πρώτη δοκιμή έγινε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στην περιοχή της Κωπαΐδας, στη Βοιωτία, ενώ ακόμα δύο δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν την εβδομάδα που τελειώνει, με σκοπό να ελεγχθούν στην πράξη οι τεχνικές δυνατότητές τους, καθώς και οι ικανότητες των αστυνομικών που έχουν αναλάβει το χειρισμό τους.
Σήμερα μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα πλάνα από τις πρώτες πτήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε πριν από περίπου έναν μήνα τα πρώτα τρία από τα συνολικά έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αγοράστηκαν από εταιρεία του Ισραήλ, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροπλάνων ή drones
Τα πρώτα τρία drones της ΕΛ.ΑΣ. θα τα χειρίζονται πέντε άνδρες της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής, καθώς τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
Τα drones της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάρος 9 κιλά, μπορούν να μένουν στον αέρα για 3,5 – 4 ώρες, είναι εξοπλισμένα με κάμερες ημέρας και νύχτας, ενώ ο χειρισμός τους γίνεται από ειδικά διαμορφωμένο βαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: