Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ»




«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ»
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων δημιούργησεσε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικές Δομέςγια την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος τουΕκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης καιο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάριος Σταματάκης,σας προσκαλούνστηνεκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικό Αντάμωμα Ανθρωπιάς», που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Κορίνθου (Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού, έναντι Εθνικής Τράπεζας) την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» και την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας».
Σε κοινή τους δήλωση τόνισαν: «Οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να περνάει κανένας Κορίνθιος την κρίσημόνος. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχήςκαι η τόνωσητης κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν το άμεσο αντίδοτο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας.Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση στην αγορά τροφίμων και σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης».
Η«Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού» καθιερώθηκε στις 16 Οκτωβρίου(WorldFoodDay), πριν από 30 περίπου χρόνια από τον Οργανισμό Τροφίμων &Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), για να τονίζει το μείζον πρόβλημα της πείνας που μαστίζει παγκοσμίως περίπου 950 εκατομμύρια κόσμου, καθώς και να αναδείξει την έννοια του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993 και καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας»του ΟΗΕ, που αποτελεί τη μείωση της φτώχειας στο μισό έως το 2015.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα γίνει συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα, γάλα, ζάχαρη, λάδι, κρέας (νωπό-κατεψυγμένο), τοματοχυμός, όσπρια – ρύζι, ζυμαρικά), τα οποία θα μοιρασθούν στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης των Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.
Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10(Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού, έναντι Εθνικής Τράπεζας)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6:00 μ.μ.
6:00μ.μ.– 8:30μ.μ.: ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:  
·       ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «PATARA EMIGRANTEB
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: OTO LEVERASHVILI
·       ΈΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ«Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»ΧOΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΛΑ
·       ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΡΟΣ
·       ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΜΑΙΡΗ ΜΙΧΟΥ
8:30 μ.μ.- 10:30 μ.μ. : ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ:
·       ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΝΙΟ
·       THE YESTERDAZE BLUES BAND
·       ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑΪΔΗ

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Συλλόγους και τους Καλλιτέχνες για την εθελοντική τους συμμετοχή.

Την Παρασκευή & το Σάββατο 16,17/10 οι Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας Κορίνθου θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες που επιθυμούν να γνωρίσουν τους χώρους μας και να συνεισφέρουν στο έργο μας.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΝΙΟΥ

Ο Χρήστος Νινιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήρθε στη δευτέρα λυκείου με μια δανεική δεξιόχειρη κιθάρα.
Το 2002 ξεκινάει σπουδές ηχοληψίας, ενώ παράλληλα κάνει την πρακτική του στα CityStudios, δίπλα στον εξαιρετικό ηχολήπτη Γιάννη Τούντα. Το 2004 εργάζεται ως ηχολήπτης στην εταιρεία παραγωγής FSProductions, και δουλεύει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ζάππειο Μέγαρο.
Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον Κώστα Φέρρη και συνεργάζονται για την Ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού κάνοντας τις πολυκάναλες ηχογραφήσεις και μίξεις σε ζωντανές εμφανίσεις των συγκροτημάτων «Το Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη και Το Ρεμπέτικο στου Θωμά στη Βαρβάκειο αγορά και στο Χαμάμ.
Παράλληλα με την ηχοληψία, ο Χρήστος συνέχισε τις ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και της επαρχίας. Κάνει την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα ως τραγουδοποιός το 2009  και μας συστήνεται με το άλμπουμ «11+». Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφορεί το digitalsingle με τίτλο «Δεν καταλαβαίνω τι μου λες», που παρουσιάζει ζωντανά στο Ράδιο Αρβύλα και στο AmstelLive. Το 2014 κυκλοφορεί το single «Γράμμα στο Θεό», ενώ στις 4 Μαΐου του 2015, κυκλοφόρησε και το ομότιτλο νέο του άλμπουμ.

ΥΠΕΡΑΝΑΛΥΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες και ειδικότερα όταν ξεκινούν στην ηλικία των πέντε με μια κλασσική κιθάρα φορεμένη καπέλο!
Αρκετά χρόνια μετά, στην όχι-και-τόσο τρυφερή ηλικία που βρίσκεται πλέον - και προσπαθώντας πάντα να  ξεπεράσει αυτό το πρώτο σοκ, ο νέος τραγουδοποιός  Δημήτρης Θωμαΐδης μπαίνει στο στούντιο ετοιμάζοντας το πρώτο του EP. Στο πρώτο δείγμα δουλειάς του επισημαίνει την "Υπερανάλυση" των δυο κόσμων, ψηφιακού και πραγματικού και τις δυσκολίες που αυτή φέρνει στις ζωές μας.

THE YESTERDAZE BLUES BAND

Iδρύθηκαν από τους Κωστή Μπόζνο (κιθάρα-φωνή), Γιώργο Μπόζνο (μπάσο) και Τάκη Λυκομήτρο (τύμπανα). Τους ένωσε η αγάπη τους για τα blues και το rock'n'roll, παίζοντας διασκευές από μεγάλους καλλιτέχνες της blues σκηνής ( B.B. king, MuddyWaters, AlbertKing, EricClaptonκ.ά) αλλά και δικά τους κομμάτια. Πιστοί σε αυτό το διαχρονικό ήχο με τις τόσες ιστορίες και τη βαριά κληρονομιά που μόνο στη Blues μουσική μπορείς να ανακαλύψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: