Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

gsis.gr: Το εκκαθαριστικό για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ 2015


gsis.gr: Το εκκαθαριστικό για την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ 2015

ΕΝΦΙΑ 2015 στο gsis: Αναρτήθηκαν σταδιακά στο ΤΑΧΙS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Δείτε που και πως μπορείτε να τυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για να πληρώσετε την πρώτη δόση. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε και δείτε πως θα πληρώσετε τις επόμενες δόσεις.

Αυτό που όλοι... απεύχονταν, έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (21/10/2015), καθώς ανέβηκαν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, αν και το σύστημα παρουσίασε δυσκολίες. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι ίδιος με πέρυσι εκτός για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για τα οποία καταργήθηκε η απαλλαγή τους. Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ 2015. Η εφαρμογή στο TAXISNET φέρει όνομα « Εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2015» και από εκεί οι υπόχρεοι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρουν την ταυτότητα οφειλής και εκτυπώνοντας την θα την προσκομίζουν σε τράπεζες η τα ΕΛΤΑ ώστε να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο ακινήτων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, γίνεται «Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)».
Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα Πέμπτη (22/10/2015), ενώ η προθεσμία για την πρώτη δόση λήγει στις 30 Οκτωβρίου. Τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕNΦΙΑ) καλούνται να πληρώσουν πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Το ποσό του φόρου είναι ίδιο με πέρυσι. Ωστόσο, η μηνιαία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Οι επόμενες τέσσερις δόσεις θα πληρωθούν αντίστοιχα στα τέλη των επόμενων μηνών, με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Στο site gsis της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: