Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμια ...τιμή.




Μια μεγάλη ημέρα ήταν εχθές για το Ελληνικό Χάντμπολ στο ξενοδοχείο Civitel Attik (Επταλόφου 13-15, Μαρούσι), με την αποδοχή της πρόσκλησης, απο τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κο Dr Hassan Moustafa.

Παρόντες -εκτός από την Διοίκηση της ΟΧΕ- ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, το μέλος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, εκπρόσωποι της Διαιτησίας (ΚΕΔ, ΣΥΔΧΑ), των προπονητών (ΣΥΠΧΕ) και των αθλητών (ΠΣΑΧ).
Στον πρόλογο του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Χειροσφαίρισης Κος Γκαντής Κ., αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων, τον Κο Dr Hassan Moustafa, για την τιμητική αλλα και ουσιαστική του παρουσία στην χώρα μας, ανέλυσε του λόγους και τα θέματα για τα οποία γίνεται προσπάθεια,ώστε να βρεθούν λύσεις αλλά και λαμβάνονται αποφάσεις για την ενίσχυση του αθλήματος.
Ο Κος Αγγελούδης στον χαιρετισμό του έκανε μια αναφορά στο status του Χάντμπολ στην Ολυμπιακή επιτροπή που είναι μέλος αλλά και αναφορές σχετικά με την αναγκαιότητα της δημιουργίας ξανά του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού με απώτερο στόχο την ανέλιξη του Εθνικού συγκροτήματος στις υψηλές διοργανώσεις με κυρίαρχο στοιχείο την ανάπτυξη.
Ο Κος Συναδινός, ο Γ.Γ Αθλητισμού, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη ότι το Χάντμπολ αξίζει μεγαλύτερη προσοχή και ιδιαίτερη προσέγγιση στην ανάπτυξη του και στην προβολή του. Του έχει κάνει θετική εντύπωση ότι υπάρχουν ισχυροί πόλοι που είναι διευθετημένοι μαζί με την πολιτεία να αναπτύξουν και να μεγαλώσουν την προσπάθεια αυτή, παρότι γνωρίζει ότι το άθλημα μας δεν είναι το πιο εμπορικό αλλά σίγουρα είναι απο τα πιο δυναμικά.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Κο Dr Hassan Moustafa, ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία για την πρόσκληση.Είναι μεγάλη η χαρά μου είπε χαρακτηριστικά να βρίσκομαι μαζί σας για να ακούσω για τα προβλήματα σας και να προσπαθήσω να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόσαστε.
Πιστεύω ότι μπορεί να ξαναγίνει η Ελλάδα μια δύναμη στο Παγκόσμιο Χάρτη όπως το 2004 και 2005. Και είμαι εδώ για να σας αποδείξω ότι μπορείτε. Διαφορετικά θα είχα στείλει κάποιον συνεργάτη μου για να με εκπροσωπήσει.
Η φιλική αυτή συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων σε σχέση και με τον χρόνο συνεχίστηκε και πραγματικά ακούστηκαν πραγματικά καλά νέα αλλά και οι τάσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για να ξανα βρει το άθλημα μας την πορεία που του αξίζει.

Κλείνοντας την συζήτηση ευχαρίστησε όλες και όλους που ήταν κοντά του και ανανέωσε το ραντεβού του μαζί μας.
Ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Να σημειώσω ότι απο τις ελάχιστες φορές που Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οποιουδήποτε αθλήματος τιμάει με την παρουσία του την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: