Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Την προπερασμένη εβδομάδα, ο Γιώργος Παπαγεωργίου βρέθηκε συνευντευξιαζόμενος σε ραδιοφωνική -για την αντικειμενική δημοσιογραφία- πρωινή εκπομπή στο Λουτράκι, που παρουσιάζει "γαυγιστικά" μια ξενόφερτη στον τόπο μας, γελοιογραφική μίμηση δημοσιογραφίας, η οποία δεν έχει δεοντολογία, δεν ερευνά, δεν αποκαλύπτει, αλλά αντίθετα συγκαλύπτει τα πραγματικά γεγονότα, ενώ προκαλεί την λύπη για το ηθικό της κατάντημα.
Αυτή η ιλαρή δήθεν δημοσιογραφία της τσέπης, έχει έκδηλη την αποκοπή από το κοινωνικό σύνολο και τα δημόσια συμφέροντα, και έχει εδραιώσει την πεποίθηση πως ανήκει ολοκληρωτικά στην συνομοταξία εκείνων των δημάρχων που έγιναν για την κοινωνία μας αιμάσσουσα πληγή, αφού οι ίδιοι, είναι συμβεβλημένοι και διατηρούν "αγαθές" συνεννοήσεις με τους ισχυρούς του χρήματος.
Αμφότεροι οι προαναφερόμενοι χρησιμοποιούν τις ίδιες ασύνδετες και ορφανές από επιστημονική τεκμηρίωση απόψεις, ανατροφοδοτώντας την ίδια παραφιλολογία των ανεύθυνων, των βολεμένων και των επικίνδυνων για ζέοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως της πολυμορφικής και ραγδαίας ανάπτυξης που θα επιφέρει η σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό.
Μια από ανερμάτιστες απόψεις που εκτόξευσε το συγκεκριμένο κύμβαλον αλαλάζον των εν λόγω ταγών, για να απαξιώσει το έργο και για να παραλύσει την σκέψη του πολίτη, ώστε να τον χειραγωγήσει, ήταν πως «ο προαστιακός για το Λουτράκι δήθεν θα έχει μόνο 3 δρομολόγια και άρα δεν θα εξυπηρετεί».
Σε εκείνο το σημείο ο πολύ καλά διαβασμένος Γιώργος Παπαγεωργίου, αποκαθιστά την αλήθεια, κάνοντας γνωστό το πραγματικό πλέγμα απευθείας δρομολογίων για το Λουτράκι που είναι 10 ζευγάρια ημερησίως, και που σε ώρες αιχμής θα μπορούν να αυξάνονται.
Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαγεωργίου υπενθύμισε το παράδειγμα του προαστιακού για την Χαλκίδα που έχει 20 δρομολόγια ημερησίως και υπενθύμισε την προσφορά της CHCL να νοικιάζει 2 βαγόνια σε κάθε δρομολόγιο του προαστιακού για την μεταφορά της πελατείας της -σήμερα γίνεται με λεωφορεία- ενώ στην συνέχεια τόνισε την ωφελιμότητα που θα έχει το έργο αυτό και σε τοπικό επίπεδο, αφού θα διευκολύνει την μετακίνηση των δημοτών από τους Αγ. Θεοδώρους στο Λουτράκι και αντίστροφα.
Δημήτρης Καραπατάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: