Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Γυναικείος Οργασμός: 17 πράγματα που πρέπει να ξέρεις...



Γυναικείος οργασμός! Ένα από τα πολύ σημαντικά κεφάλαια της γυναικείας σεξουαλικότητας και παράλληλα ένα θέμα που πυροδοτεί πολλές συζητήσεις, αλλά και πολλές απορίες. Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί τι είναι, αλλά και πως μπορεί να γίνει καλύτερος...


1. Ο οργασμός εκφράζει το αίσθημα της απόλυτης ηδονής και ικανοποίησης σε βιολογικό-σωματικό επίπεδο, αλλά και σε ψυχικό.


2. Ο όχι και τόσο γνωστός μηχανισμός: Ο οργασμός ξεκινάει από το οργασμικό οροπέδιο (πλατό), που είναι η συνέχεια της σεξουαλικής διέγερσης προκειμένου να προκληθεί η ολοκλήρωση της εφύγρανσης του γυναικείου κόλπου.


3. Η γυναίκα μπορεί να έχει έναν ή και περισσότερους οργασμούς (πολυοργασμική κορύφωση) σε μία σεξουαλική επαφή.


4. Πολλές γυναίκες περιγράφουν τον οργασμό ως τη στιγμή που βιώνουν έντονη κολπική εφύγρανση, αύξηση των καρδιακών παλμών, συσπάσεις της μήτρας και μούδιασμα ή γλύκα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων τους.


5. Το να μην έχει η γυναίκα οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή δεν αποτελεί πρόβλημα.


6. Η αλήθεια είναι πως αποτελεί πηγή άγχους για τους άνδρες. Έχουν μια αγωνία να ικανοποιούν σε κάθε επαφή τη σύντροφό τους, κάτι ίσως σε ένα βαθμό εκφράζει τη δική της ανασφάλεια για το σεξουαλικό τους ρόλο.


7. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η γυναίκα δεν είναι απαραίτητο να έχει κάθε φορά που κάνει σεξ οργασμό και πως μπορεί να απολαμβάνει την επαφή, όντας ικανοποιημένη και χωρίς οργασμική κορύφωση, με βασική προϋπόθεση φυσικά ότι απολαμβάνει το σεξ με τον άνθρωπο που έχει επιλέξει και ποθεί.


8. Η ουσία της επαφής δεν είναι ο οργασμός, αλλά η ψυχική και σωματική επαφή που οδηγεί τελικά το ζευγάρι και στη συναισθηματική πληρότητα. Το να αναζητούν οι δύο σύντροφοι με αγωνία και εμμονικό τρόπο τον ορασμό πολλές φορές τους απομακρύνει από την ουσία της σεξουαλικής επαφής.


9. Ο γυναικείος οργασμός είναι ένας, είτε είναι κλειτοριδικός είτε είναι κολπικός και πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των μυών του κόλπου.


10. Το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση επηρεάζουν αρνητικά. Η ωρίμανση, αλλά και η συζήτηση με το σύντροφο, βοηθάνε πολύ.


11. Πολλές γυναίκες που έχουν κλειτοριδικό οργασμό αισθάνονται άσχημα να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να τις ερεθίσει με τον τρόπο αυτό. Η γυναίκα που λειτουργεί κλειτοριδικά για να φτάσει στον οργασμό δεν πρέπει να ντρέπεται αλλά να ζητάει από τον σύντροφό της να την ερεθίζει κι εκείνος στην κλειτορίδα της.


12. Μια γυναίκα καλό είναι να ζητάει από τον σύντροφό της να αφιερώνουν χρόνο στα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, χάδια ή φιλιά, προκειμένου να μπορέσει να διεγερθεί επαρκώς.


13. Όσο μια γυναίκα μεγαλώνει τόσο αυξάνει την οργασμική της ικανότητα. Οι γυναίκες που είναι στην αρχή της σεξουαλική τους ζωής έχουν λιγότερους οργασμούς σε σχέση με είνες που είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια σεξουαλικά ενεργές.


14. Η γυναίκα μπορεί να βιώνει οργασμούς σε κάθε ηλικία. Μάλιστα όσο μεγαλώνει και ωριμάζει μαθαίνει να αναγνωρίζει, να ζητάει και να απολαμβάνει αυτό που τη διεγείρει.


15. Οι λανθασμένες πεποιθήσεις γύρω από το σεξ, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η σχέση με τον σύντροφό της, το πώς αντιλαμβάνεται και αισθάνεται με το σώμα της, αλλά και με την εικόνα της γενικότερα, το πώς αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά της αποτελούν παράγοντες που εμποδίζουν τη γυναίκα να βιώσει τον οργασμό.
Μια γυναίκα που νιώθει άσχημα με το σώμα της για παράδειγμα, αντί να συμμετέχει ψυχοσεξουαλικά, παρατηρεί το πώς φαίνεται και έχει άγχος για το πώς φαίνεται στα μάτια του συντρόφου της. Με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεται να απολαύσει.


16. Το άγχος και το στρες είναι παράγονες που διαταράσσουν και τις γυναικείες ορμόνες που σχετίζονται και επηράζουν τη σεξουλική επιθυμία και διέγερση.


17. Το σημείο G συνδέθηκε έντονα σε προηγούμενες περιόδους με τον οργασμό της γυναίκας και μελέτες υποστήριζαν ότι βρίσκεται στο έσω άνω τριτημόριο του κόλπου. Το σημείο G υποσχόταν έντονους, μαγικούς οργασμούς. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι μάλλον αυτό το σημείο δεν υπάρχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: