Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αποκλεισμούς από τους αγρότες: "Σπάστε" τα μπλόκα των αγροτών

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αποκλεισμούς από τους αγρότες: `Σπάστε` τα μπλόκα των αγροτών


- Εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στους εισαγγελείς όλη της χώρας
- Τους ζητά να ερευνήσουν αν παρακωλύεται η συγκοινωνία από τα μπλόκα των αγροτών
- Ζητά την παρέμβασή του όπου διαπιστωθεί παράβαση
- Άνοιξε το Ισθμός, πολιορκία αγροτών στο αεροδρόμιο Μακεδονία - Ήθελαν αποκλείσουν στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις
- Εμείς δεν φοράμε κουκούλες, ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί να μην ποινικοποιήσει τον αγώνα μας λέει στο newsit.gr ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος του συντονιστικού στο μπλόκο της Θέρμης

Την ώρα που οι αγρότες απορρίπτουν και τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα έρχεται η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Με επιστολή της στους εισαγγελείς όλης της χώρας τους ζητά ουσιαστικά να "σπάσουν" στα αγροτικά μπλόκα.
Η εντολή που δίνει η κα Κουτζαμάνη είναι να διαπιστώσουν αν παρακωλύεται η συγκοινωνία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και αν διαπιστώσουν ότι συντελείται αδίκημα να διωχθούν οι δράστες.
«Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών» αναφέρει η Ευτέρπη Κουτζαμάνη στην επιστολή της και προσθέτει πως αυτονόητο καθήκον των εισαγγελέων είναι η βεβαίωση του εγκλήματος, η εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και η δίωξή τους.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
«Προς
τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»
Θέλουν να αποκλείσουν το αεροδρόμιο Μακεδονία
Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τις "αφίξεις" και τις "αναχωρήσεις" του αεροδρομίου Μακεδονία είναι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης. Τρακτέρ και αγροτικά οχήματα από τα στην αερογέφυρα Θέρμης, τα Πράσινα Φανάρια, καθώς κι αυτού που βρίσκεται πάνω στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα ξεκίνησαν για τον... αποκλεισμό του αεροδρομίου αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τα σταμάτησαν στον παράδρομο του καζίνο, που βρίσκεται κοντά στο "Μακεδονία".

«Εμείς δεν φοράμε κουκούλες, ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί να μην ποινικοποιήσει τον αγώνα μας, είμαστε εγκλωβισμένοι από την αστυνομία στην κάθοδο προς το αεροδρόμιο» είπε στο newsit.gr ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης. Ερωτηθείς πόσο ήθελαν να αποκλείσουν το αεροδρόμιο απάντησε: «Όσο θέλει ο κόσμος, εμείς σκεφτόμασταν για περίπου δυο ώρες».
Ακούστε όλα όσα είπε ο κύριος Παπαδάκης στο newsIT.gr:


Άνοιξε ο Ισθμός
Oι αγρότες από το μπλόκο του Ισθμού αποχώρησαν από το σημείο μετά από 33 μέρες, ωστόσο, παραμένει το μπλόκο της Νεστάνης στην Τρίπολη, το οποίο θα κλείσει το δρόμο σήμερα από τις 19:00 μέχρι τις 23:00. Όπως τόνιζαν οι αγρότες από το μπλόκο του Ισθμού που έφυγαν με τα τρακτέρ τους, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με διαφορετικό τρόπο. Θα κάνουν τις επόμενες μέρες αλλεπάλληλες καταλήψεις σε εφορίες και τράπεζες, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: