Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

6 τρόποι να σιδερώσεις τα ρούχα σου αν δεν έχεις σίδερο

Βάλε ένα τέλος στα τσαλακωμένα σου ρούχα ακόμα και αν σου λείπει η στιρέλα.


Adtech Ad
AdTech Ad
Πόσο ντροπιαστικό είναι να εμφανίζεσαι στο γραφείο ή στο meeting με τσαλακωμένο πουκάμισο; Όλοι έχουμε υπάρξει σε αυτή τη θέση τουλάχιστον μιά φορά -και κάποιοι από μας πολλές παραπάνω. Είτε το σίδερο που είχατε χάλασε, είτε βρίσκεστε σε ξενοδοχείο που δεν έχει, είτε απλά δεν αγοράσατε ποτέ. Είναι μερικές φόρες που χρειάζεται ένα γρήγορο φτιάξιμο στα ρούχα που τσαλακώνονται εύκολα οπότε να, μερικοί τρόποι να ισιώσετε το όποιο τσαλάκωμα, μικρό ή μεγάλο αν δεν έχετε σίδερο ρούχων:

Με ισιωτικό μαλλιών

Τα ισιωτικά ψαλίδια μαλλιών είναι χρήσιμα και για άλλα πράγματα εκτός από το να λειαίνουν τα σγουρά μαλλιά σας. Προσέξτε το ισιωτικό να μην έχει πάνω τρίχες ή υπολείμματα από προϊόντα μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το στα ρούχα σας πρίν φτιάξετε τα μαλλιά σας και αν το ισιωτικό σας προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής θερμοκρασίας, τότε ακόμα καλύτερα.

Με πιστολάκι μαλλιών

Ακόμα μία συσκευή για μαλλιά που μπορεί να βοηθήσει τα ρούχα σου είναι το πιστολάκι μαλλιών. Γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρεμάσεις το ρούχο που θες να 'σιδερώσεις' και να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι από περίπου 5 εκατοστά μακριά. Αυτή η μέθοδος δουλεύει καλύτερα στα βαμβακερά ρούχα. Ακόμα, βοηθάει αν έχεις πιστολάκι με τη δυνατότητα χαμηλής θερμοκρασίας ή καθόλου, έτσι ώστε να αποφύγεις να τσαλακωθεί ξανά το ρούχο στη διάρκεια της ημέρας.

Ψέκασε και κρέμασε το

Τα μόνα που χρειάζεστε γι' αυτή τη τεχνική είναι ένα μπουκάλι για spray και μία κρεμάστρα. Γεμίστε το μπουκάλι με νερό και ψεκάστε ελαφρά τα σημεία που είναι τσαλακωμένο το ρούχο, προσέχωντας να μην βρέξετε το ρούχο εντελώς. Μετά κρεμάστε το ρούχο και αφήστε το να στεγνώσει. Δεν γίνεται πιό απλό από αυτό.

Spray για τσαλακωμένα ρούχα

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά spray που είναι συγκεκριμένα για τα τσαλακωμένα ρούχα. Όπως και με τη μέθοδο ακριβώς από πάνω, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις το ρούχο με το spray και θα γίνει αμέσως λείο.

Κάνε ένα ντους

Αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει τέλεια γι' αυτούς που ταξιδεύουν και μένουν συχνά σε ξενοδοχεία. Κρεμάστε τα ρούχα σας στο μπάνιο και μπές να κάνεις ένα ζεστό ντους. Ο ατμός από το νερό που θα γεμίσει το μπάνιο μπορεί να κάνει τα ρούχα λεία και σε περίπτωση που είναι κάπως βρεγμένα μετά, κρεμάσε τα για λίγο σε ένα άλλο δωμάτιο μέχρι να στεγνώσουν.

Παγάκια στο στεγνωτήριο

Τέλος, αν το σίδερό σου δεν δουλεύει ή απλά δεν έχεις δοκίμασε αυτό: Βάλε τα τσαλακωμένα ρούχα μέσα στο στεγνωτήριο του πλυντηρίου και πέτα μέσα μερικά παγάκια. Βάλε το στέγνωμα σε λειτουργία σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά. Ο πάγος θα λιώσει, θα γίνει ατμός και έτσι θα διώξει τις τσαλάκες από τα ρούχα σας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο όταν υπάρχουν πολύ λίγα ρούχα μέσα στο στεγνωτήριο και κυρίως μην βάλετε πολλά παγάκια -λίγα αρκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: